Justitie

Cei cinci tineri acuzați că au aprovizionat piața drogurilor din Tulcea, eliberați din arestul la domiciliu

  • Drogurile erau cumpărate din alte județe din România sau de pe teritoriul Spaniei.
  • În dosar au fost efectuate 15 percheziții domiciliare în Tulcea și Constanța.

Tribunalul Tulcea a decis înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor cinci tineri trimiși în judecată de procurorii DIIOCT pentru că aprovizionau piața drogurilor din Tulcea.


Recent, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul DIICOT, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecință, magistrații au dispus începerea judecăţii faţă de inculpaţi.
 

Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Amintim că, la data de 17 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare dintre care 14 în localitatea Jurilovca, județul Tulcea și una în orașul Năvodari, județul Constanța pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză s-a stabilit că, în perioada anilor 2018 – 2020, inculpații E.S., N.A., T.A. F.Ș. și A.F. au aprovizionat piața drogurilor de risc și de mare risc din județul Tulcea, droguri pe care le achiziționau din alte județe din România sau de pe teritoriul Spaniei.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate aproximativ 1200 grame de cannabis, 3 pastile Ecstasy, 3,45 grame de rezină de cannabis (hașiș), mai multe grindere, cântare electronice, sumele de bani de peste 7000 Euro, 500 de USD, 50 de lire sterline, 32.000 lei și un autoturism.
 

Din arest preventiv în arest la domiciliu

La data de 17 ianuarie, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea celor cinci inculpați pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 18 ianuarie, Tribunalul Tulcea a luat măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de aceștia.

Pe data de 9 aprilie, Tribunalul Tulcea a decis înlocuirea măsurii preventive a arestului preventiv luată faţă de inculpaţi cu cea a arestului la domiciliu.

Pe data de 7 mai, Tribunalul Tulcea a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de trei dintre cei cinci inculpaţi. Tot instanța din Tulcea a menţinut, pentru o durată de 30 de zile, începând cu 07 mai, măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de cei cinci inculpaţi.

La acțiune au participat și lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, jandarmi din cadrul I.J.J. Tulcea și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Tulcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Citește și

Printre inculpați, un fost student la Teologie O rețea care alimenta consumatorii de cannabis din întreg județul Constanța, destructurată și condamnată
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT. Trafic de droguri interceptat la Tulcea (video)

14 Aug 2020 697

Polițiștii și procurorii constănțeni au intervenit astăzi pentru reținerea unor persoane într-un dosar de proxenetism

31 Jul 2020 737

Detalii știute până azi doar de anchetatori! Rechizitoriul unuia dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România! (document)

20 Jul 2020 1078

„Cocaina de la Marea Neagră“ Unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România a ajuns în instanță. Operațiunea a primit numele de cod „Frații Grimm“. Iată motivul

16 Jul 2020 521

Percheziții la Constanța. Arestați pentru trafic cu substanțe psihoactive (galerie foto)

22 Jun 2020 829

Dosarul drogurilor în valoare de 300 de milioane euro de la Tulcea, amânat

22 May 2020 1407

15 percheziții în Jurilovca și Năvodari DIICOT a trimis în judecată cinci tineri acuzați că au aprovizionat piața din Tulcea

11 May 2020 2765

Tulcea. Droguri în valoare de 300 de milioane euro. Procesul, amânat

30 Apr 2020 1595

Ce au scris în declarația pe propria răspundere Tinerii din Tulcea arestați la cererea DIICOT își caută libertatea la Constanța

10 Apr 2020 621

Ce scria pe declarația pe proprie răspundere Inculpați, cercetați după ce au achiziționat produse cu efecte psihoactive din Constanța pentru a le vinde la Tulcea

09 Apr 2020 1165

Aveau declarație că veneau după bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice Traficanți de droguri, prinși la Constanța (galerie foto)

08 Apr 2020 1442

DIICOT a găsit la Tulcea droguri de 300 de milioane de euro. Dosarul, amânat

14 Mar 2020 1005

Vasile Cristian Daniel Iftinchi Un procuror din circumscripția Parchetului Curții de Apel Constanța, numit la DIICOT

16 Feb 2020 903

Tulcea. Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. Ce s-a constatat (galerie foto)

12 Feb 2020 1218

Totul se decide azi la Constanța Cinci persoane acuzate că aprovizionau piața drogurilor din Tulcea cer să fie eliberate

23 Jan 2020 890