„Cercetare disciplinară sau apărarea imparțialității“ Bogdan Mateescu, șeful CSM, sesizează Inspecția Judiciară după achitarea lui Radu Mazăre!


 
  • Judecătorul Bogdan Mateescu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a dispus sesizarea Inspecției Judiciare pentru realizarea unor verificări pe baza unor aspecte apărute în articolele de presă după achitarea lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Informația ne-a fost confirmată de Iulia Craiu (judecător), purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii.
 
„Inspecția Judiciară va decide dacă este cazul de cercetare disciplinară sau dacă este cazul de apărarea imparțialității domnului judecător“,  a mai completat purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Amintim că pe data de 18 ianuarie 2021, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, trimiși în judecată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, au fost achitați definitiv!
 
Decizia a fost luată de judecătorii Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța) și Adriana Ispas, judecător tot în cadrul Curții de Apel Constanța, în dosarul terenurilor de la Club Castel (fostul Palat Regal din Mamaia) și Complex Cazino.
 
Achitările au fost date în baza art.16 alin.(1) lit.b) din Cod Procedură Penală, potrivit căruia „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege“.  
 
Amintim că în primă instanță, pe data de 16 mai 2018, judecătoarea Mihaela Vlăşceanu, de la Tribunalul Constanţa, a decis condamnarea Radu Ștefan Mazăre la șase ani și jumătate de detenție. Tot în acest dosar, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Municipiul Constanța cere în instanță 40 de milioane de euro! Când i-ar putea primi

26 May 2022 2325

După o achitare de răsunet Proces de importanţă deosebită, la Tribunalul Constanţa, pentru simbolurile staţiunii Mamaia!

15 Sep 2021 4498

„Posibila afectare a imparțialității“ Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, azi pe masa Consiliului Superior al Magistraturii

04 Mar 2021 3340

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, declarații după achitarea lui Radu Mazăre

20 Jan 2021 4250

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită. Azi, un nou termen în apelul dosarului

16 Oct 2019 4000

Scurt pe doi! Cum s-a ales Radu Mazăre cu şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. A „bifat“ şi o achitare

17 May 2018 4002

UPDATE - Achitare. Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, rămâne sub control judiciar

04 Aug 2017 7913

UPDATE - achitare. Legături cu mall-ul care trebuia să se ridice pe Mangaliei Arestarea avocatului Tudorel Dobre şi dosarul Mazăre - Strutinsky - Gabi Stan (document)

26 Dec 2016 10093