Cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești

  • Ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, joi dimineaţă, 11 noiembrie 2021, într-un salon al Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Cercetările vizează mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, scrie AGERPRES.

„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanţilor din cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţia Antiexplozivă Petroşani, precum şi a altor specialişti cu expertiză în domeniul de referinţă", se arată într-un comunicat postat pe pagina Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.


În cauză s-a constituit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Citește și: UPDATE 2. Doi pacienți au murit într-un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. A fost activat planul roșu de intervenție (GALERIE FOTO+VIDEO) 

Sursă foto: ISU Prahova

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la spitalul CFR din Ploiești. Mai multe echipaje de pompieri, chemate în ajutor (GALERIE FOTO)

20 Dec 2023 788

Florin Cîțu despre incendiul de la spitalul din Ploiești „Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!“

11 Nov 2021 1276