Cerere a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, respinsă de instanță în procesul pentru plajă

  • Dosarul vizează o suprafață de 23.717 mp de plajă, situată în zona Poligon 23, teren ce urma să fie utilizat de municipalitate pentru amenajarea unui adăpost pescăresc.
  • Judecătoria Constanța a decis, pe data de 4 decembrie 2020, să anuleze în parte o cerere modificatoare formulată în proces de către reprzentanții ABADL.
  • Totodată, restul cererii ABADL a fost respinsă ca tardivă, la solicitarea avocaților municipalității constănțene.
 
Luptă crâncenă în instanță pentru plajele din Constanța, ce au fost trecute intabulate de către Primăria Constanța!
 
Magistrații Judecătoriei Constanța au respins recent o cerere formulată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral în procesul în care miza este reprezentată de 23.717 mp de plajă.
 
Suprafața, situată în zona Poligon 23, urma să fie utilizată de municipalitate pentru amenajarea unui adăpost pescăresc.
 
Judecătoria Constanța a decis, pe data de 4 decembrie 2020, să anuleze în parte o cerere modificatoare formulată în proces de către reprzentanții ABADL, pe motiv că nu ar fi îndeplinit condițiile de formă și de fond prevăzute în Codul de procedură civilă.
 
Totodată, judecătorii au dat curs solicitărilor Consiliului Local Constanța și ale Municipiului Constanța și au respins restul cererii modificatoare, ca fiind tardiv introdusă.
 

Cazul, plimbat între instanțe

 
Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 24128/212/2017*, cauză în care ANAR – ABADL a revendicat o suprafață totală de 23.717 mp de plajă, în zona Poligon 23, unde municipalitatea intenționa să amenajeze un adăpost pescăresc.
 
Înregistrat inițial la Judecătoria Constanța, în 2017, cazul a fost declinat la Tribunal, apoi la Judecătorie, ajungându-se în situația în care Curtea de Apel Constanța a fost nevoită să soluționeze conflictul negativ de competență. Astfel, Curtea a decis că instanța ce are competență de soluționare în acest dosar este Judecătoria Constanța.
 
Tot acest drum prin instanțe parcurs de acțiunea în revendicare formulată de ANAR-ABADL s-a întins pe aproximativ doi ani.

 
Așa se face că dosarul a fost reînregistrat la Judecătorie la începutul acestui an, fiind ulterior suspendat pe perioada stării de urgență.
 

Ulterior, judecata s-a reluat la data de 10 septembrie 2020, iar pe data de 4 decembrie 2020, instanța a admis excepția nulității cererii modificatoare, ce fusese invocată din oficiu și, respectiv, excepția tardivității documentului, ce fusese invocată de avocații municipalității.
 

Soluția pe scurt

 
Iată soluția pe scurt a Judecătoriei Constanța: „Admite excepţia nulităţii invocată de instanţă din oficiu. Anulează în parte cererea modificatoare depusă de reclamanta Administraţia Naţională Apele Române prin Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea – Litoral (ANAR-ABADL) la data de 22.01.2020 pentru neîndeplinirea condiţiilor de fond şi de formă prevăzute de art. 148 alin. (1) Cod procedură civilă, respectiv neindicarea persoanelor fizice chemate în judecată ca pârâţi şi a domiciliilor acestora“.
 
În aceeași soluție se mai arată că instanța „admite excepţia tardivităţii invocată de pârâţii Municipiul Constanţa şi Consiliul Local Constanţa. Respinge în rest cererea modificatoare depusă de reclamanta Administraţia Naţională Apele Române prin Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea – Litoral (ANAR-ABADL) la data de 22.01.2020, ca tardivă“.
 
Această decizie a instanței poate fi atacată după ce judecătorii se vor pronunța și pe fondul cauzei, la finalul procesului.
 
Un nou termen de judecată se va desfășura la data de 28 ianuarie 2021, de la ora 9.30.
 
Citește și:

Plaja, evaluată ba la opt milioane de euro, ba la 40.000 de lei. Ping-pong cu dosarul dintre ABADL şi Consiliul Local Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 573

La Constanța Ziua Mondială a Apei, marcată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (FOTO)

22 Mar 2024 391

Constanța ABADL pregătește sectoarele de plajă pentru sezonul estival 2024 (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 446

Declarații de avere Constanța Cristina Duiculete, șef birou în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese. Soțul său a fost consilier local în Lumina (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 530

Declarații de avere Constanța Constantin Cerneagă, șef birou în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 738

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui George Damcaliu, inginer la ABADL. Venit de peste 4.000 de euro din chirie (DOCUMENTE)

17 Mar 2024 770

Declarații de avere Constanța Colesnicencu Daniel, șef atelier la ABADL, averea și interesele (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 535

ABADL Fenomenul cunoscut sub denumirea de cliffing, manifestat în zona Mamaia la linia țărmului, este unul normal (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 752

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Victor Cherciu, șef formație la ABADL SGA Tulcea (DOCUMENTE)

12 Mar 2024 565

Declarații de avere Constanța Maria Otilia Macovei, director tehnic la ABADL, averea și interesele. Soțul, asociat și administrator la Cantarprod SRL

11 Mar 2024 637

Averea și interesele lui Beiu Ion, șef birou în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral! (DOCUMENTE)

06 Mar 2024 740

Georgiana Badea, auditor public intern la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENT)

04 Mar 2024 1114

Averea și interesele lui Gabriel-Cristinel Antonaru, șef secție la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (DOCUMENTE)

04 Mar 2024 710

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Adrian Abrudan, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 788

Declarații de avere Constanța Mircea-Eugen Cambur, șef serviciu la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 650