Justitie

Cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor, amânată pentru luna viitoare

  • Contestațiile vor fi analizate de Curtea Supremă la începutul lunii iulie.
  • Prin Decizia nr. 32/A/2019 a Înaltei Curți au fost dictați, în total, aproape 120 de ani de detenție.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să analizeze în luna iulie contestațiile în anulare formulate de fostul primar Radu Mazăre și alte persoane acuzate și, ulterior, condamnate, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Concret, este vorba despre dosarul în care fostul primar al Constanței, alături de afaceriștii Cristi Borcea, Gheroghe Valentin Ionescu, dar și alți acuzați din celebra anchetă a Direcției Naționale Anticorupție au contestat pedepsele dictate de Curtea Supremă prin Decizia nr. 32/A/2019.
Judecătorii au decis să amâne acest dosar pentru data de 9 iulie, la ora 10.00.
 

Pedepsele aplicate în Dosarul Retrocedărilor

După cum arătam în edițiile anterioare, pedepsele aplicate prin sentința definitivă a Curții Supreme în Dosarul Retrocedărilor cumulează aproape 120 de ani de detenție. Printre cele mai importante pedepse aplicate se numără cea primită de Radu Ştefan Mazăre, respectiv nouă ani de închisoare, Nicuşor Daniel Constantinescu - cinci ani de închisoare, Constantin Racu - şase ani şi zece luni de închisoare, dar și Daniela Ramona Dospinescu - şapte ani şi şase luni de închisoare.

Prin aceeași hotărâre, Dan Miron a primit doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Răsvan Mircea Tudorache - doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani, iar Paraschiva Barbu - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.

La rândul său, Daniel Ene a luat trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani, afaceristul Georgică Giurgiucanu - cinci ani şi şase luni de închisoare. Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.

În același dosar, Emil Dragoş Săvulescu a luat cinci ani şi şase luni de închisoare, Aurel Jean Andrei - doi ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, iar Cristina Budei - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Totodată, Valentin Gheorghe Ionescu a primit cinci ani de închisoare, Cristian Borcea tot cinci ani de închisoare, iar Ruxandra Luminiţa Darie - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Nu în ultimul rând, Marius Puşcaşi a luat trei ani de închisoare, iar Carmen Puşcaşi - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.Citește și:


Se cere rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța. Decizia ar putea fi luată azi, la Înalta Curte
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul lui Mazăre, un nou termen la Curtea de Apel Constanța

24 Oct 2020 962

Anunț important în dosarul Făgădău – Mazăre! Când s-ar putea întâlni prima dată, în instanță, cei doi foști primari ai Constanței

23 Oct 2020 1675

Radu Mazăre, termen mâine la Curtea de Apel Constanța

22 Oct 2020 546

Terenuri din Dosarul Retrocedărilor care nu își vor schimba proprietarul

22 Oct 2020 1763

Radu Mazăre, așteptat azi la Constanța! Prima înfățișare după ce Tribunalul Antananarivo a stabilit că ar fi fost extrădat ilegal

15 Oct 2020 3122

Precizări ale Ministerului Justiției cu privire la extrădarea lui Radu Mazăre din Republica Madagascar în România

13 Oct 2020 1667

Ce spune Radu Mazăre despre decizia care l-ar putea trimite înapoi în Madagascar

12 Oct 2020 932

Decizie a Tribunalului Antananarivo Radu Mazăre, extrădat ilegal din Madagascar

12 Oct 2020 2461

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu cer rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Ce s-a decis la București

09 Oct 2020 1413

Acțiunile la purtător ale Millenium Global Development au fost predate și convertite. A fost schimbat și administratorul

06 Oct 2020 1163

La cumpăna dintre mandate Cei 56 de bărbați care au ținut frâiele Constanței

28 Sep 2020 2447

Radu Mazăre, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Sep 2020 832

Elan Schwartzenberg a scăpat de acuzațiile privind complicitatea la dare de mită. Motivarea judecătorilor

23 Sep 2020 1769

Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Radu Mazăre se aruncă din nou la mila Curții Supreme, pe 6 octombrie

22 Sep 2020 1409

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

14 Sep 2020 1581