Cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor, amânată pentru luna viitoare

  • Contestațiile vor fi analizate de Curtea Supremă la începutul lunii iulie.
  • Prin Decizia nr. 32/A/2019 a Înaltei Curți au fost dictați, în total, aproape 120 de ani de detenție.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să analizeze în luna iulie contestațiile în anulare formulate de fostul primar Radu Mazăre și alte persoane acuzate și, ulterior, condamnate, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Concret, este vorba despre dosarul în care fostul primar al Constanței, alături de afaceriștii Cristi Borcea, Gheroghe Valentin Ionescu, dar și alți acuzați din celebra anchetă a Direcției Naționale Anticorupție au contestat pedepsele dictate de Curtea Supremă prin Decizia nr. 32/A/2019.
Judecătorii au decis să amâne acest dosar pentru data de 9 iulie, la ora 10.00.
 

Pedepsele aplicate în Dosarul Retrocedărilor

După cum arătam în edițiile anterioare, pedepsele aplicate prin sentința definitivă a Curții Supreme în Dosarul Retrocedărilor cumulează aproape 120 de ani de detenție. Printre cele mai importante pedepse aplicate se numără cea primită de Radu Ştefan Mazăre, respectiv nouă ani de închisoare, Nicuşor Daniel Constantinescu - cinci ani de închisoare, Constantin Racu - şase ani şi zece luni de închisoare, dar și Daniela Ramona Dospinescu - şapte ani şi şase luni de închisoare.

Prin aceeași hotărâre, Dan Miron a primit doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Răsvan Mircea Tudorache - doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani, iar Paraschiva Barbu - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.

La rândul său, Daniel Ene a luat trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani, afaceristul Georgică Giurgiucanu - cinci ani şi şase luni de închisoare. Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.

În același dosar, Emil Dragoş Săvulescu a luat cinci ani şi şase luni de închisoare, Aurel Jean Andrei - doi ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, iar Cristina Budei - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Totodată, Valentin Gheorghe Ionescu a primit cinci ani de închisoare, Cristian Borcea tot cinci ani de închisoare, iar Ruxandra Luminiţa Darie - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Nu în ultimul rând, Marius Puşcaşi a luat trei ani de închisoare, iar Carmen Puşcaşi - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.Citește și:


Se cere rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța. Decizia ar putea fi luată azi, la Înalta Curte
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chițac nu renunță la cele 10 milioane de euro de la Mazăre

01 May 2021 2548

Dosarul Retrocedărilor s-ar putea „clătina“ în luna mai!

30 Apr 2021 1015

Ce spune ÎPS Teodosie despre Radu Mazăre

28 Apr 2021 2464

Tribunalul Constanța se va pronunța după Paște într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre

28 Apr 2021 598

Dosarul Retrocedărilor Un nou termen în recursul în casație declarat de Mazăre

27 Apr 2021 728

Tribunalul Constanța nu se va pronunța azi în dosarul Radu Mazăre - Decebal Făgădău

21 Apr 2021 621

Zi importantă pentru Radu Mazăre și Decebal Făgădău!

21 Apr 2021 2098

Dosarul Retrocedărilor - Ultima oră Tribunalul a anulat cererea în procesul pentru pretențiile ridicate de Primăria Constanța față de Mazăre

20 Apr 2021 1417

„Completul negru“ Ce l-a făcut pe Mazăre să se răzgândească, la Curtea Supremă

17 Apr 2021 2050

Mazăre cere azi Curții Supreme să-l lase în Madagascar!

15 Apr 2021 762

Pronunțare amânată într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre

14 Apr 2021 714

Dosarul tronsonului de cale ferată Bucureşti - Constanţa, termen azi la Înalta Curte. Va fi audiat și Arpad Paszkany, denunțător într-unul dintre procesele lui Radu Mazăre

13 Apr 2021 1051

Bunurile Conpress Group, scoase la licitație de lichidatorul judiciar La vânzare - un fost cămin de nefamiliști, seiful și mașinile de numărat bancnote

13 Apr 2021 2489

Galerie foto și Video Pasarela din Mamaia va fi scurtată la nici 10 ani de la inaugurare. Lucrările au început deja

12 Apr 2021 4171

Fratele fostului şef al Direcţiei Administraţie Publică din primăria Constanța ridică un imobil pe strada Mihai Viteazu

10 Apr 2021 791