Cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor, amânată pentru luna viitoare

  • Contestațiile vor fi analizate de Curtea Supremă la începutul lunii iulie.
  • Prin Decizia nr. 32/A/2019 a Înaltei Curți au fost dictați, în total, aproape 120 de ani de detenție.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să analizeze în luna iulie contestațiile în anulare formulate de fostul primar Radu Mazăre și alte persoane acuzate și, ulterior, condamnate, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Concret, este vorba despre dosarul în care fostul primar al Constanței, alături de afaceriștii Cristi Borcea, Gheroghe Valentin Ionescu, dar și alți acuzați din celebra anchetă a Direcției Naționale Anticorupție au contestat pedepsele dictate de Curtea Supremă prin Decizia nr. 32/A/2019.
Judecătorii au decis să amâne acest dosar pentru data de 9 iulie, la ora 10.00.
 

Pedepsele aplicate în Dosarul Retrocedărilor

După cum arătam în edițiile anterioare, pedepsele aplicate prin sentința definitivă a Curții Supreme în Dosarul Retrocedărilor cumulează aproape 120 de ani de detenție. Printre cele mai importante pedepse aplicate se numără cea primită de Radu Ştefan Mazăre, respectiv nouă ani de închisoare, Nicuşor Daniel Constantinescu - cinci ani de închisoare, Constantin Racu - şase ani şi zece luni de închisoare, dar și Daniela Ramona Dospinescu - şapte ani şi şase luni de închisoare.

Prin aceeași hotărâre, Dan Miron a primit doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Răsvan Mircea Tudorache - doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani, iar Paraschiva Barbu - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.

La rândul său, Daniel Ene a luat trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani, afaceristul Georgică Giurgiucanu - cinci ani şi şase luni de închisoare. Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.

În același dosar, Emil Dragoş Săvulescu a luat cinci ani şi şase luni de închisoare, Aurel Jean Andrei - doi ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, iar Cristina Budei - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Totodată, Valentin Gheorghe Ionescu a primit cinci ani de închisoare, Cristian Borcea tot cinci ani de închisoare, iar Ruxandra Luminiţa Darie - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.

Nu în ultimul rând, Marius Puşcaşi a luat trei ani de închisoare, iar Carmen Puşcaşi - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.



Citește și:


Se cere rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța. Decizia ar putea fi luată azi, la Înalta Curte
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1264

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 532

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1198

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3895

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 680

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 614

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 849

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 853

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 632

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 847

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1435

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1130

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 979

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1487