Cetăţean italian, în arest la Constanţa. Care sunt acuzaţiile procurorilor DIICOT

Judecătorii din Tribunalul Constanţa au decis ieri ca Philippe Bichara, cetăţean italian, cercetat pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, să rămână în stare de arest preventiv.
 
Decizia a fost luată în şedinţă secretă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform DIICOT, în cursul nopţii de 27/28.04.2018, inculpatul Philippe Bichara a comercializat în staţiunea Mamaia, în incinta unuia dintre corturile amenajate cu ocazia unui festival, contra sumei de 700 de lei, 10 comprimate de culoare roz (MDMA), drog de mare risc.
 
În cauză, procurorii DIICOT Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat o percheziţie într-un complex din staţiunea Mamaia, la o locuinţă închiriată de către mai mulţi cetăţeni italieni pe perioada minivacanţei de 1 Mai. În urma percheziţiei, au fost ridicate 204 comprimate Ecstasy, 15,8 grame de cocaină, 17,9 grame MDMA substanţă cristalizată, 88,5 grame de ketamină, un gram de muguri de canabis şi un cântar electronic de precizie, precum şi suma de 21.387 de lei şi 5.145 de euro.
 
Faţă de alţi cinci inculpaţi, cetăţeni italieni, procurorii DIICOT Constanţa efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi de mare risc.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.