Chestorul Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, așteptați azi la Tribunalul Constanța


 
  • Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 13.00.

Chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne, sunt așteptați azi la Constanța! Mai precis, la Tribunalul Constanța, unde va avea loc primul termen în dosarul 139/36/2021/a1 în care Bogdan Despescu și Marcel Vela au fost chemați în instanță de Gili Gabriel Pană, juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța.
 
Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 13.00.
 
Prezenta cauză este o disjungere din dosarul „mamă“ (139/36/2021) soluționat de Curtea de Apel Constanța, prin respingerea acțiunii promovate de juristul ISU Dobrogea. Decizia a fost luată de completul de judecată C14 Fond, prezidat de judecătoarea Ramona Poppa, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Pe data de 31 mai 2021, Curtea de Apel Constanța a admis excepţia necompetenţei materiale a Curţii în soluţionarea cererii având ca obiect obligarea pârâţilor la stabilirea şi acordarea sporului pentru titlu de specialist de clasă pentru ultimii trei ani.
 
Pe cale de consecință, instanța de apel a declinat cererea în favoarea Tribunalului Constanţa - Secţia contencios administrativ şi fiscal, unde azi va avea primul termen.
 
Amintim că după înregistrarea dosarului pe rolul Curții de Apel Constanța, martie 2021, Gili Gabriel Pană, juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„Solicit suspendare și anulare act administrativ. De fapt sunt trei ordine: unul al ministrului Vela (nr. Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne), unul al lui Bogdan Despescu (...) și unul al unității prin care mi-au fost sistate niște drepturi salariale. (...) Când cineva emite un act, omul respectiv – care face subiectul ordinului/actului administrativ are dreptul să-l atace. Doar că nici ministerul, nici ceilalți, nu au dorit să îmi răspundă măcar. Acum trebuie să-i lămurească judecătorul. Dacă am greșit eu sau dacă au făcut ei ceva ce trebuia să se abțină a face. (...) Putem să vorbim și despre niște prejudicii bănești pe care eu consider că o să le recuperez alături de daunele morale și materiale. Vorbim despre sporul de specialist de clasă pe ultimii trei ani de zile neacordat, 30% un spor tăiat în ultimele două luni din an, deși era o decizie care nu era executorie, cea atacată și la care nu mi-a fost răspuns la raport și un spor sistat începând cu luna decembrie dar l-au sistat prin luna februarie. Este dreptul fiecăruia de a-și susține interesele în instanță cum consideră de cuviință“, potrivit lui Gili Gabriel Pană.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Interviu exclusiv cu chestorul general de poliție Bogdan Despescu – „Cetățenii acestei țări și cetățenii Europei sunt în siguranță!“ (galerie foto+video)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu exclusiv cu chestorul general de poliție Bogdan Despescu – „Cetățenii acestei țări și cetățenii Europei sunt în siguranță!“ (galerie foto+video)

17 Sep 2021 1720

Juristul ISU Constanța i-a dat în judecată pe chestorul Bogdan Despescu și pe Marcel Vela, fostul ministru de Interne. Cum s-a terminat procesul

07 Jul 2021 2349

Declinare în dosarul juristului ISU Dobrogea Chestorul Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, proces și la Tribunalul Constanța

01 Jun 2021 3099

Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, chemați în instanță de juristul ISU Constanța. Avem prima decizie

22 Apr 2021 4585

Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, dați în judecată de juristul ISU Constanța

01 Apr 2021 8931

Bogdan Despescu va coordona mai puține structuri din cadrul MAI. Cum au fost repartizate

29 Jan 2021 1649

Ministrul Marcel Vela și chestorul Bogdan Despescu, declarații de presă (live text)

11 Nov 2020 941

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în conferință de presă cu chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu

22 Oct 2020 1619

#alegerilocale2020 Ministrul Marcel Vela și chestorul Bogdan Despescu, despre pregătirile pentru ziua alegerilor (VIDEO)

26 Sep 2020 1243

Chestorul Bogdan Despescu, precizări despre rezultatele acțiunilor pe timpul sezonului estival

11 Sep 2020 1333

Cine a condus Poliţia Română din 1996 până în prezent. Printre foștii comandanți, un fost șef al IPJ Constanța

03 Sep 2020 2031

Poliția Siguranță Școlară, o nouă structură în Inspectoratul General al Poliției Române

01 Sep 2020 1615

Precizările chestorului Bogdan Despescu legat de evenimentele de la începutul lunii, din Capitală

27 Aug 2020 874

LIVE VIDEO Bilanțul forțelor MAI în primele luni ale anului

31 Jul 2020 840

Preşedintele Iohannis, şedinţă cu ministrul de Interne şi şeful DSU pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19

30 Jul 2020 808