Cinci dosare împotriva Regulamentului de gospodărire din Constanța! Ultimul, înregistrat a doua zi după anularea regulamentului



 
  • Pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța a fost înregistrat un nou dosar împotriva Regulamentului de gospodărire, exact a doua zi după ce instanța a decis anularea parțială a acestuia.
  • Regulamentul de gospodărire a devenit unul dintre cele mai contestate regulamente ale administrației Vergil Chițac, alături de Regulamentul parcărilor publice din Constanța (trei procese pentru anulare) și Regulamentul de acces în Zona Peninsulară (trei procese pentru anulare, două pentru suspendare, cu recursuri și unul pentru strămutare).
 
Regulamentul de gospodărire și înfrumusețare a municipiului Constanța, recent anulat în parte de către judecătorii de la Tribunal, a fost, din nou, atacat în contenciosul administrativ și fiscal al instanței!
 
Mai exact, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța a fost înregistrat un nou dosar împotriva Regulamentului de gospodărire, exact a doua zi după ce instanța a decis anularea parțială a hotărârii prin care a fost adoptat.
 
Mai mult decât atât, la acest moment, pe rolul instanțelor din Constanța se află, în total, cinci dosare în care se cere anularea regulamentului, măcar parțială.
 
Astfel, Regulamentul de gospodărire a devenit unul dintre cele mai contestate regulamente ale administrației Vergil Chițac, alături de Regulamentul parcărilor publice din Constanța (trei procese pentru anulare) și Regulamentul de acces în Zona Peninsulară (trei procese pentru anulare, două pentru suspendare, cu recursuri și unul pentru strămutare).
 
Regulamentul, anulat în parte
 
Noul dosar împotriva Regulamentului de gospodărire a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 6 iulie 2022.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de „anulare act administrativ HCL 77/2021“, acțiunea fiind formulată în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Constanța.

 
Amintim, prin HCL 77/26.03.2021 a Consiliului Local Constanța a fost adoptat Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.
 

Cu numai o zi înaintea înregistrării noului dosar, pe 5 iulie 2022, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal au decis anularea parțială a regulamentului, într-un alt dosar.
 
În acest proces, Tribunalul a dispus „anularea, în parte a art. 37 din cuprinsul Regulamentului privind îmbunatatirea activitatii de gospodarire, protectia mediului, întretinerea si înfumusetarea municipiului Constanta, adoptat prin HCL Constanta nr. 77/26.03.2021, cu privire la contraventiile prevazute de art. 8 pct. 1, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 20, 22, 23, 24, 25, 26“.
 
Prin aceeași hotărâre, însă, s-a respins ca neîntemeiata, cererea de anulare a art. 37 din cuprinsul Regulamentului privind îmbunatatirea activitatii de gospodarire, protecția mediului, întreținerea și înfumusețarea municipiului Constanța, adoptat prin HCL Constanta nr. 77/26.03.2021, cu privire la contravențiile prevăzute de art. 8 pct. 5 și 18“.
 
Anterior acestei decizii, însă, alte două hotărâri au fost luate, în dosare diferite, de respingere a cererilor de anulare a HCL 77.
 
La data de 28 aprilie 2022 și, respectiv, 9 mai 2022, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, într-un alt complet, a decis respingerea acțiunilor formulate împotriva Regulamentului de gospodărire.
 
Cele două hotărâri de respingere pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
 
De asemenea, și în dosarul în care s-a dispus anularea parțială a regulamentului se poate declara recurs, în același termen.
 
Nu în ultimul rând, în cel de-al cincilea proces care vizează anularea HCL Constanța 77/2021, înregistrat la Tribunal pe data de 11 aprilie 2022, s-a fixat data primei înfățișări pe 22 septembrie 2022, după vacanța judecătorească.
 
Și în acest caz, decizia care va fi pronunțată de Tribunalul Constanța va putea fi atacată în recurs.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Regulament adoptat de administrația Chițac, anulat în parte de Tribunalul Constanța! Hotărârea, importantă pentru proprietarii mașinilor! (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 450

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 551

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, în vizită la Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 479

Mesajul primarului Constanța, Vergil Chițac, de Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 451

Primarul Vergil Chițac „Fiecare mesaj de susținere mă determină să continui să lupt pentru schimbarea la față a Constanței“

24 Mar 2024 682

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 615

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 448

Primarul Vergil Chițac „Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului“ (VIDEO)

21 Mar 2024 692

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 737

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1379

Decizie de ultimă oră Viorela Mirabela Călin pierde procesul în fața primarului Vergil Chițac!

19 Mar 2024 549

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

18 Mar 2024 682

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1963

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 882

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 1044