Cinci judecători ai Curții de Apel Constanța, în atenția Inspecției Judiciare. S-au formulat cereri de recuzare

  • Magistratul Georgiana Anghel Tudor a formulat o cerere de recuzare.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza astăzi, 6 octombrie 2021, de la ora 12.00, situația a cinci magistrați ai Curții de Apel Constanța față de care Inspecția Judiciară a demarat acțiunea disciplinară.

Este vorba despre magistrații Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu.

Abaterea ce îi vizează pe cei cinci magistrați, potrivit Inspecției Judiciare, constă în „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.

La termenul anterior, desfășurat la data de 22 septembrie 2021, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a constatat ivită divergența cu privire la cererea de amânare a judecății formulată de Inspecția Judiciară, dar și cu privire la posibilitatea soluționării cererii de recuzare ce fusese formulată de magistratul Georgiana Anghel Tudor și a excepției de inadmisibilitate asupra acestei cereri.

În aceste condiții, la termenul de astăzi, 6 octombrie 2021, dezbaterea asupra acestor aspecte va fi reluată în complet de divergență.

Dat fiind că, la termenul anterior, nu s-a putut constitui acest complet de divergență, a fost nevoie ca Secția pentru judecători în materie disciplinară să acorde un nou termen, respectiv cel de astăzi.

Oricare va fi soluția pronunțată de Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM în privința celor cinci magistrați de la Curtea de Apel Constanța, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Generația de Aur, meciul de adio. Elis Iordache, din Constanța, a fost crainicul evenimentului! „Mulțumesc, România, pentru că am trăit emoțiile cu tine!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 May 2024 380

Judecătoarele Pokker Adina și Postelnicu Lucreţia Albertina cer eliberarea din funcţie, prin pensionare

26 May 2024 260

Constanța Gimnasta Andreea Preda, în două finale la Cupa Mondială. Pe ce loc s-a clasat la paralele

25 May 2024 752

Interviu online cu handbalistul Rareș Ștefan, de la CSM Constanța „A fost dragoste la prima vedere“

24 May 2024 1194

Handbal CSM Constanța, final de sezon. Contra ACS HC Buzău 2012, cei mai tineri handbaliști din lot au marcat 14 goluri

23 May 2024 715

CSM Constanța Cicliștii, pe podium la prima etapă a Cupei României de Șosea. Au avut de înfruntat o competiție acerbă (GALERIE FOTO)

23 May 2024 511

Știri justiție Constanța Trei procurori din Constanța, înscriși la examenul de promovare în funcții de execuție! Cine sunt

23 May 2024 690

Ce decizii a luat CSM pentru Judecătoria Constanța, Judecătoria Mangalia și Judecătoria Medgidia

22 May 2024 533

CSM Constanța, călătorie prin parcurile și cartierele din municipiu. „Ne-am încărcat cu foarte multă energie de la copii!“ (GALERIE FOTO)

22 May 2024 794

DIICOT Procurorii Elena Carmen Vălimăreanu și Camelia Maria Stoina, eliberați din funcţie, prin pensionare

22 May 2024 392

CSM, decizie importantă în cazul procurorului Mircea Adrian, șeful Serviciului privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA

22 May 2024 437

Unanimitate la CSM Monica Mariana Drumea, șefa Parchetului Judecătoriei Hârșova, la pensie!

21 May 2024 344

Volei După un sezon de vis la CSM Constanța, David Dinculescu va juca la unul dintre marile cluburi ale Europei! (GALERIE FOTO)

20 May 2024 742

Handbal. Un sezon extraordinar! George Buricea - „Sunt fericit de cât de frumos a crescut CSM Constanța“

20 May 2024 774

CSM Constanța Atletul David Ciolpan, două medalii de aur și record personal la Abu Dhabi (GALERIE FOTO)

20 May 2024 610