Cinci magistrați din Curtea de Apel Constanța, în atenția Inspecției Judiciare. Când se dă soluția


 
  • Abaterea disciplinară ce îi vizează pe cei cinci magistrați, potrivit Inspecției Judiciare, constă în „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.
 
Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să amâne pentru luna decembrie pronunțarea unei hotărâri în cazul celor cinci judecători din Curtea de Apel Constanța față de care a fost demarată acțiunea disciplinară.
 
Acțiunea disciplinară a fost demarată de Inspecția Judiciară față de magistrații Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu, toți judecători în cadrul Secției penale a Curții de Apel Constanța.
 
Potrivit datelor oficiale, abaterea disciplinară ce îi vizează pe cei cinci magistrați, potrivit Inspecției Judiciare, constă în „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.
 
Pronunțarea unei hotărâri fusese anunțată pentru data de 17 noiembrie 2021, însă, ulterior, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a anunțat amânarea pronunțării, pentru luna decembrie.
 
Oricare va fi decizia pronunțată de CSM, aceasta va putea fi atacată în instanță, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Inspecția Judiciară a demarat acțiunea disciplinară față de cinci judecători ai Curții de Apel Constanța!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 611

Judecătoria Mangalia, termen nou azi în dosarul tragediei de la 2 Mai! Matei Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri (VIDEO)

13 Mar 2024 796

Pe înțelesul tuturor Cât ar putea dura verificările Inspecției Judiciare în cazul Ioanei Ancuța Popoviciu, judecătorul din dosarul lui Vlad Pascu

27 Feb 2024 1199

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! A întrebat dacă Sebi, decedat în accidentul de la 2 Mai, este în sală

23 Feb 2024 3028

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 977

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

29 Jan 2024 1914

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul deschis de fostul procuror constănțean Adina Florea Inspecției Judiciare

15 Jan 2024 1041

Fostul procuror Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Tribunalul Constanța a declinat dosarul

15 Dec 2023 877

Proces cu fostul magistrat Adina Florea și Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Constanța. Dosarul, amânat de judecători

28 Nov 2023 915

UPDATE - Ce spune magistratul Șeful unui parchet din Constanța, vizat de o acțiune disciplinară

09 Oct 2023 1228

Cunoscutul magistrat Adina Florea, victorie împotriva Inspecției Judiciare, la Constanța! Primele nemulțumiri

04 Oct 2023 3418

Judecător din Constanța, suspendat din funcție pentru șase luni! Ce spune Inspecția Judiciară

08 Sep 2023 2783

Știri justiție Constanța Fostul magistrat Adina Florea câștigă la Constanța procesul cu Inspecția Judiciară (MINUTA)

07 Sep 2023 2005

Procurorul Nicoleta Rhfir, din Parchetul Tribunalului Constanța, undă verde de la CSM pentru pensionare

24 Aug 2023 797