Cine este nemulțumit de achitarea fostului primar de la Cernavodă, Mariana Mircea

 
  • Dosarul va merge la Curtea de Apel Constanța, unde se va lua o decizie definitivă!

Mariana Mircea, fost primar al orașului Cernavodă, acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, a fost achitată de Tribunalul Constanța.
 
Instanța a ajuns la concluzia că nu există probe că Mariana Mircea a săvârşit infracţiunile reținute de DNA în sarcina sa.
 
Decizia privind achitarea fostului primar din Cernavodă a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, de procurorii DNA.
 
Amintim că Mariana Mircea a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța, la finele lunii decembrie 2017.
 
Procurorii arată că, în perioada decembrie 2010 - martie 2012, „inculpata Mariana Mircea, în calitate de primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, în exercitarea atribuțiilor, a atribuit în mod preferențial și cu încălcarea dispozițiilor legale în materie, unor societăți comerciale agreate, mai multe contracte de achiziții publice (reparații, renovări ale unor clădiri ce aparțin unor instituții publice, construcția unor fântâni arteziene etc.)“.
 
„În unele cazuri, lucrările nu au fost realizate conform proiectului“
 
„În același context, în scopul de a favoriza diverse firme, inculpata Mariana Mircea a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achiziție, dând dispoziții subordonaților să fragmenteze lucrările sau serviciile contractate, astfel încât să nu fie depășit pragul valoric de 15.000 de euro prevăzut de dispozițiile art. 19 din OUG nr. 34/2006. Ulterior, inculpata a semnat aceste contracte, a aprobat recepția lucrărilor/serviciilor contractate și a dispus plata acestora (în unele cazuri, lucrările nu au fost realizate conform proiectului). Urmarea acestor demersuri infracționale a fost prejudicierea patrimoniului orașului Cernavodă cu suma totală de 1.078.384 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru firmele care au contractat lucrările în condițiile de mai sus, reprezentând sumele încasate“, conform DNA.
 
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin Marianei Mircea. Primăria Municipiului Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 de lei.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și
 
#alegerilocale2020
Nicolae Matei și Mariana Mircea – “Pe 27 septembrie, votați Partidul Neamul Românesc, vom face tot ce depinde de noi să dezvoltăm orașele Năvodari și Cernavodă!”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trimisă în judecată de DNA Fostul primar de la Cernavodă, Mariana Mircea a fost achitată

09 Jun 2021 1329

Evaluare psihosocială Se cere schimbarea încadrării juridice în dosarul Marianei Mircea, fost primar al orașului Cernavodă

30 Apr 2021 1441

Mariana Mircea, trimisă în judecată de DNA Constanța Dosarul fostului primar al orașului Cernavodă, amânat pentru februarie 2021

27 Nov 2020 1163

DNA a trimis în judecată un fost primar din județul Constanța. Procesul continuă

04 Sep 2020 1192

Fosta șefă a DSP Tulcea, condamnată în primă instanță. Ce s-a decis ieri la Constanța

15 May 2020 1374

Un fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA. Ce se întâmplă cu dosarul

24 Mar 2020 1251

Mariana Mircea, fost primar al oraşului Cernavodă, trimisă în judecată de DNA. Dosarul, amânat

05 Sep 2019 3223

Judecata Marianei Mircea, fostul primar din Cernavodă, merge mai departe. Procesul, amânat

08 Feb 2019 1452

DNA Constanţa a trimis-o în judecată pe Mariana Mircea, fostul primar din Cernavodă. Ultima decizie a magistraţilor

30 Nov 2018 1448

Veste tristă pentru un fost primar din Constanţa!

12 Jun 2018 2967

Răsturnare de situaţie în dosarul fostului director al DSP Tulcea! Ce au obţinut procurorii DNA Constanţa

12 Jan 2018 3028

Fostul primar al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, trimisă în judecată de procurorii DNA. Ce acuzaţii i se aduc

27 Dec 2017 1289

Dosarul fostului director al DSP Tulcea s-ar putea întoarce la DNA Constanţa

14 Nov 2017 1770