Justitie

Cine solicită şi cine analizează cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor din Constanţa

Adina Adriana Radu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a redeschis ieri dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, solicită rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În prezenta cauză, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare.
 
Având în vedere lipsa dosarului de fond, judecătoarea Adina Adriana Radu a amânat cauza pentru data de 7 noiembrie.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Înalta Curte a dispus următoarele:
 
Radu Ştefan Mazăre: nouă ani de închisoare
Nicuşor Daniel Constantinescu: cinci ani de închisoare
Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare
Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare
Ion Marica: cinci ani de închisoare
Cristian Talpău: patru ani de închisoare
Nora Alina Chircă: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani
Dan Miron: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani
Bogdan Ghiţulescu: patru ani de închisoare.
Răsvan Mircea Tudorache: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Paraschiva Barbu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Niculae Nejloveanu: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani
Mihai Sergiu Ceacîreanu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani
Bogdan Gabriel Sandu: patru ani de închisoare.
Daniel Ene: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani.
Georgică Giurgiucanu: cinci ani şi şase luni de închisoare.
 
Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.
 
Emil Dragoş Săvulescu: cinci ani şi şase luni de închisoare. Acesta ar fi plecat în Monte Carlo.
Aurel Jean Andrei: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată
Cristina Budei: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani
Viorel Pană: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani
Mihai Camboianu: cinci ani de închisoare.
Valentin Gheorghe Ionescu: cinci ani de închisoare
Cristian Borcea: cinci ani de închisoare
Ruxandra Luminiţa Darie: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani
Marius Puşcaşi: trei ani de închisoare
Puşcaşi Carmen: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Înalta Curte a încetat procesul penal faţă de inculpatul Andrei Sozanski pentru infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art. 289 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969) şi art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (pct. F - Rechizitoriu).
 
Graţiela Rusu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Sanda Gabriela Radu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Claudia Cealera: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Luminiţa Călătoru: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Silvia Stanciu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Dima Alin Horaţiu: şase ani de închisoare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pastilă amară pentru Elan Schwartzenberg! Nu scapă de mandatul de arestare

16 Jan 2019 782

Mandatul de arestare ar putea fi anulat azi Elan Schwartzenberg, amendat în instanţă cu 800 de lei. Ce abatere ar fi săvârşit omul de afaceri

16 Jan 2019 713

Luminiţa Zglimbea a anulat mandatul de arestare a prim-procurorului Constantin Balaban

03 Apr 2015 1726

Prim-procurorul Constantin Balaban merge la Curtea Supremă

31 Mar 2015 1485

Libertatea lui Mircea Băsescu, decisă azi de judecătoarea Adina Radu (document)

27 Jun 2014 2199

UPDATEAdina Adriana Radu, din Curtea de Apel Bucureşti, l-ar putea elibera din arest pe Mircea Băsescu

26 Jun 2014 2822