Cine sunt judecătorii care vor să conducă instanțele dobrogene! Patru pe loc, pentru președinția Curții de Apel Constanța! (DOCUMENT)

Palatul de Justiție Constanța - Curtea de Apel
  • Tabelul de clasificare a candidaților va fi afișat pe data de 10 august 2022.
  • Tot pentru același concurs, pentru funcția de vicepreședinte al Tribunalului Constanța, au fost admise candidaturile a doi magistrați din cadrul instanței.
  • Amintim, la anteriorul concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, niciunul dintre candidați nu a reușit să întrunească punctajul pentru numirea în funcție.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu magistrații ale căror candidaturi au fost admise sau respinse în cadrul concursului, pus la dispoziție de către CSM.
 
Patru magistrați constănțeni s-au înscris în concurs pentru funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, cea mai importantă instanță din Dobrogea, ce are arondate două tribunale (Constanta și Tulcea) și șapte judecătorii, din cele două județe!
 
Printre cei patru judecători ale căror candidaturi au fost admise de către comisia de examinare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii nu se regăsește, de această dată, și magistratul Marius Cristian Epure, fostul președinte al instanței.
 
Tot pentru același concurs, pentru funcția de vicepreședinte al Tribunalului Constanța, au fost admise candidaturile a doi magistrați din cadrul instanței.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publică lista candidaturilor admise, ce cuprinde candidații judecători ce îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea în funcții de conducere la judecătorii, tribunale și curți de apel din perioada mai – august 2022.
 
Cine sunt candidații
 
Conform sursei citate, pentru funcția de președinte al Curții de Apel Constanța s-au încris magistrații Răzvan Anghel, Alina Gabriela Jurubiță, Gabriel Sandu Lefter și Claudiu Iulian Răpeanu.
 
Judecătorul Răzvan Anghel, din cadrul Secției I Civile a instanței, este membru ales în Adunarea Generală a Judecătorilor din Curtea de Apel Constanța.
 
Magistratul Alina Gabriela Jurubiță este, în prezent, președintele delegat al Curții de Apel Constanța, desfășurându-și, totodată, activitatea, în cadrul Secției I Civile a instanței.

 
Magistratul Gabriel Sandu Lefter, la rândul său, a fost președinte al Curții de Apel Constanța, fiind numit în funcție pe data de 1 ianuarie 2016, pentru o perioadă de trei ani. După o detașare la Ministerul Justiției în cursul anului 2021, în prezent, judecătorul își desfășoară activitatea în cadrul Secției I Civile a instanței.
 

Nu în ultimul rând, magistratul Claudiu Iulian Răpeanu este, în prezent, vicepreședintele Curții de Apel Constanța, desfășurându-și activitatea în cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
 
Totodată, începând cu data de 8 martie 2022, judecătorului i-au fost delegate și atribuțiile de președinte al Secției Penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții.
 
Amintim, la anteriorul concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, niciunul dintre candidați nu a reușit să întrunească punctajul pentru numirea în funcție.
 
În ce privește Tribunalul Constanța, este scoasă la concurs funcția de vicepreședinte al instanței.
 
Pentru acet post, și-au depus candidaturile - și au fost admise – magistrații Denis Gabriela Ghervase și Iulia Laura Opariuc-Dan.
 
Magistratul Denis Gabriela Ghervase își desfășoară activitatea în cadrul Secției Penale a Tribunalului Constanța.
 
La râîndul său, magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan este președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
În cadrul aceluiași concurs și-a depus candidatura și magistratul Camelia Daniela Stan, pentru Judecătoria Tulcea, candidatura sa fiind admisă.
 
În prezent, magistratul Camelia Daniela Stan asigură funcția de președinte al instanței, în baza delegării din 21 iunie 2019.
 
Potrivit calendarului desfășurării concursului, candidații pot depune proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere până cel târziu la data de 21 iunie 2022.
 
Totodată, pe 10 iulie 2022, aceștia vor susține testul scris în cadrul testării psihologice, iar interviul pentru aceeași probă va fi susținut în perioada 12-14 iulie 2022.
 
În perioada 22 – 28 iulie 2022 va vea loc susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, iar pe 31 iulie 2022 va avea loc susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane.
 
Tabelul de clasificare a candidaților va fi afișat pe data de 10 august 2022.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu magistrații ale căror candidaturi au fost admise sau respinse în cadrul concursului, pus la dispoziție de către CSM.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial. Notă de 10 la proiectul managerial
Cine sunt noii șefi ai instanțelor din Constanța! Situație incertă la Curtea de Apel (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 373

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 965

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 431

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 695

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 574

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 739

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 314

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2206

DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța

14 Apr 2024 809

Justiție Constanța Bel Damali SRL, obligată de instanță să-i achite primarului municipiului Constanţa peste 2.200 de lei

12 Apr 2024 463

Debit de peste 61 de milioane de lei! Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel dosarul în care contestă dobânzile (MINUTA)

12 Apr 2024 542

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1181

Proces între UAT Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

12 Apr 2024 366

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 784

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1922