Cioban imobilizat în Tulcea. Patru bărbaţi l-au legat de pat pentru a fura mieii de Paşte

Curtea de Apel Constanţa are pe rolul instanţei un dosar în care mai mulţi bărbaţi din judeţul Tulcea sunt cercetaţi pentru infracţiunea de tâlhărie, asta după ce au intrat peste un cioban, l-au imobilizat şi i-au furat oile în urmă cu un an de zile.
 
Judecătoria Măcin i-a condamnat pe 10 decembrie 2018 pe A.H.Ş, M.L., M. A. şi A.R.G. la pedepse cuprinse între 3 şi 4 ani de închisoare cu executare. Aceştia au depus apel la decizia instanţei, care încă se judecă.
 
Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea din data de 29.06.2018 în dosarul nr. 134/P/2018 s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest  a inculpaţilor A.H.Ş, M.L., M. A. şi A.R.G., pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată prev. de art. 233 - 234 alin. 1 lit. d, f C.pen. şi lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 205 alin. 3 lit. c C.pen, cu aplicarea art.77 lit a Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 cod penal.
 
În esenţă, procurorul a reţinut prin rechizitoriu faptul că ca în seara de 30.04.2018, în jurul orei 21,00, inculpatul A. H. Ş. din localitatea Isaccea l-a contactat telefonic pe vărul său - inculpatul A. R. G., din aceeaşi localitate, căruia i-a solicitat să-l însoţească pentru a cumpăra peşte. Deplasarea a fost efectuată cu autoutilitara marca Mercedes, de culoare albă, ce aparţine inculpatului A. H. Ş., însă cum au părăsit localitatea Isaccea, acesta l-a anunţat pe inculpatul A. R. G. că se vor deplasa către municipiul Tulcea pentru a-l lua şi pe inculpatul M. L. - văr cu primul inculpatul - cu care convenise anterior „să fure nişte oi din Isaccea”.
 
După ce l-au luat pe inculpatul M. L., inculpaţii s-au deplasat către localitatea Isaccea, iar pe drum A. H. S. l-a contactat telefonic pe inculpatul M. A., căruia i-a transmis că l-a luat cu maşina pe M. L. şi urmează să se întâlnească în punctul „Suhat situat între localităţile Isaccea şi Revărsarea”.
 
După ce inculpaţii A. H. S. , M. L. , A. R. G. au ajuns în punctul numit „Suhat”, la scurt timp a ajuns şi inculpatul M. A. la volanul autoutilitarei marca Mercedes cu numărul de înmatriculare, (…), ce se afla singur în autovehicul. Inculpatul M. L. s-a urcat în autoutilitara inculpatului M. A., aceştia urmând pe câmp autoutilitara condusă de inculpatul A. H. S., deplasarea fiind efectuată către stâna de animale a persoanei vătămate G. N.
 
Conducătorii auto au oprit autoutilitarele la o distanţă de cca 700 metri de stâna de animale a persoanei vătămate G. N., cei patru inculpaţi au coborât, iar inculpatul A. H. S. (care cunoştea configuraţia zonei şi care cu cca o săptămâna anterior faptelor a mai trecut pe la stâna de animale a persoanei vătămate cu intenţia declarată de cumpăra miei) a zis că va merge împreună cu inculpatul M. L. la casa ciobanului „ca să-l lege”, situaţie în care inculpatul M. A. i-a dat lui A. H. Saban o bucată de funie, spunându-i „să o ai la tine”.
 
Astfel, în noaptea de 30.04/01.05.2018, în jurul orei 23,00, numitul C. N. - cioban la stâna de animale a numitului G. N. - se afla locuinţa de la stână şi asculta muzică la radio, când la un anumit moment dat a auzit câinii lătrând. Ieşind afară pentru a vedea ce se întâmplă, a observat două persoane în apropierea imobilului, persoane care luminau cu lanterne înspre faţa persoanei vătămate C. N., însă a reuşit să-l recunoască pe inculpatul A. H. S., pe care-l ştia ca fiind din Isaccea, şi cu o săptămână înaintea faptei a trecut pe la stână. Imediat, inculpatul A. H. S. i-a pus mâna în gât persoanei vătămate, iar în acelaşi timp inculpatul M. L. s-a apropiat din spatele persoanei vătămate prinzându-i mâinile, după care cei doi inculpaţi au băgat-o cu forţa pe persoana vătămată în interiorul camerei de locuit, iar pentru că aceasta s-a zbătut, a fost spart geamul de la uşă.
 

În cameră, cei doi inculpaţi au trântit-o la pământ pe persoana vătămată, unul dintre inculpaţi i-a pus piciorul pe cap, iar celălalt i-a aplicat mai multe lovituri de picior în abdomen, după care cei doi inculpaţi au procedat la legarea persoanei vătămate, respectiv cu funie tip nylon, i-au legat picioarele şi mâinile la spate, i-au legat un fular la ochi şi i-au pus un căluş în gură, după care au ridicat-o în pat pe persoana vătămată, respectiv într-o parte, poziţie încovoiată, legându-i mâinile (deja legate şi între ele) de spătarul din fier al patului şi picioarele (deja legate şi între ele) de marginea din fier a patului. După aceasta, inculpaţii au întrebat-o pe persoana vătămată dacă are telefon, aceasta negând din cap, iar înainte de plecare, unul dintre inculpaţi i-a pus un cuţit la gât şi a ameninţat-o cu moartea „dacă spune cuiva”.
 
De precizat faptul că persoana vătămată a rămas în această poziţie fixă, arătată în experimentul judiciar/reconstituire efectuat/ă de organul de cercetare penală, timp de cca 7-8 ore, respectiv până în dimineaţa de 1.05.2018, în jurul orei 06.00 - 07.00, când a fost găsită şi dezlegată de către numitul G. N.

 
După ce inculpaţii A. H. S. şi M. L. au procedat la agresarea fizică a persoanei vătămate, ameninţarea acesteia şi punerea în neputinţa de a se apăra, s-au întors pe jos către locaţia în care se aflau ceilalţi doi inculpaţi, ocazie cu care inculpatul M. L. a precizat - „gata l-am legat”, iar inculpatul M. A. a spus „băi, să nu moară acela”, după care cei patru inculpaţi s-au urcat în cele două autoutilitare şi s-au deplasat la stână, au parcat autovehiculele cu spatele în saivane şi cei patru inculpaţi au prins 44 de miei şi două oi, pe care le-au încărcat în autoutilitara inculpatului M. A.
 
Ulterior, inculpaţii s-au deplasat cu cele două autoutilitare către localitatea Babadag, unde inculpatul M. A. a descărcat animalele la locuinţa bunicii sale, declarând faptul că a doua zi urma să cumpere 20 de miei pentru a-i amesteca cu cei furaţi şi a-i vinde, pe toţi, la Babadag, iar banii rezultaţi să-i împartă ulterior.
 
Ciobanul a rămas în aceea poziţie aproximativ 7 ore, până când a fost găsit de către proprietarul stânei, numitul G. N.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine vrea să lucreze la DNA! Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile

31 Mar 2024 616

Cioban rănit de un urs! Ce spun medicii de pe ambulanță

25 Jan 2024 788

Știri Constanța Videoclip amuzant pe rețelele sociale. Un cioban și-a filmat oile în timp ce-și îndruma colegii să continue protestul fermierilor și transportatorilor (VIDEO)

14 Jan 2024 1455

Ciobanul modern! Cum a fost surprins un crescător de animale sub podul rutier de la Agigea (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Nov 2023 5385

Conflict mortal între doi ciobani din Sibiu. Unul dintre ei, ucis cu bestialitate de colegul tânăr

21 Aug 2023 847

Știri Constanța Un bărbat ar fi fost lovit cu o furcă și o sapă de alți doi indivizi, în satul Răzoare

10 Aug 2023 4322

„Nu am bani de bilet și aș vrea să merg la familie”. Povestea impresionantă a unui cioban care a mers pe jos 130 de kilometri

22 Apr 2023 1302

Bancul zilei Doi ciobani la restaurant

09 Jul 2022 1791

Bărbat decedat după ce a ajuns la spital cu viermi ieşind din corp. Ce spune DSP Arad

20 Jun 2022 3332

Doi copii din Suceava au mers 15 km cu bicicletele pentru a restitui unui bărbat portofelul pierdut

21 May 2022 1472

Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor la Palatul Victoria

17 May 2022 1105

Cluj Un cioban a sunat la 112 și a cerut ajutor, sperând că va fi transportat gratuit cu ambulanța

29 Apr 2022 1425

Stan Greavu (1905-1929) Primul bibliograf al Dobrogei

05 Apr 2022 2586

Declarație de avere Aurelia Ciobanu, președinte al CA al Spitalul Clinic de Recuperare Fizică și Balneologie Eforie Nord deține un apartament și două autoturisme (DOCUMENTE)

23 Feb 2022 1693

Cioban împușcat în picior la Mihai Viteazu! Condamnare definitivă

25 Jul 2021 5708