Justitie

Cioban imobilizat în Tulcea. Patru bărbaţi l-au legat de pat pentru a fura mieii de Paşte

Curtea de Apel Constanţa are pe rolul instanţei un dosar în care mai mulţi bărbaţi din judeţul Tulcea sunt cercetaţi pentru infracţiunea de tâlhărie, asta după ce au intrat peste un cioban, l-au imobilizat şi i-au furat oile în urmă cu un an de zile.
 
Judecătoria Măcin i-a condamnat pe 10 decembrie 2018 pe A.H.Ş, M.L., M. A. şi A.R.G. la pedepse cuprinse între 3 şi 4 ani de închisoare cu executare. Aceştia au depus apel la decizia instanţei, care încă se judecă.
 
Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea din data de 29.06.2018 în dosarul nr. 134/P/2018 s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest  a inculpaţilor A.H.Ş, M.L., M. A. şi A.R.G., pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată prev. de art. 233 - 234 alin. 1 lit. d, f C.pen. şi lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 205 alin. 3 lit. c C.pen, cu aplicarea art.77 lit a Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 cod penal.
 
În esenţă, procurorul a reţinut prin rechizitoriu faptul că ca în seara de 30.04.2018, în jurul orei 21,00, inculpatul A. H. Ş. din localitatea Isaccea l-a contactat telefonic pe vărul său - inculpatul A. R. G., din aceeaşi localitate, căruia i-a solicitat să-l însoţească pentru a cumpăra peşte. Deplasarea a fost efectuată cu autoutilitara marca Mercedes, de culoare albă, ce aparţine inculpatului A. H. Ş., însă cum au părăsit localitatea Isaccea, acesta l-a anunţat pe inculpatul A. R. G. că se vor deplasa către municipiul Tulcea pentru a-l lua şi pe inculpatul M. L. - văr cu primul inculpatul - cu care convenise anterior „să fure nişte oi din Isaccea”.
 
După ce l-au luat pe inculpatul M. L., inculpaţii s-au deplasat către localitatea Isaccea, iar pe drum A. H. S. l-a contactat telefonic pe inculpatul M. A., căruia i-a transmis că l-a luat cu maşina pe M. L. şi urmează să se întâlnească în punctul „Suhat situat între localităţile Isaccea şi Revărsarea”.
 
După ce inculpaţii A. H. S. , M. L. , A. R. G. au ajuns în punctul numit „Suhat”, la scurt timp a ajuns şi inculpatul M. A. la volanul autoutilitarei marca Mercedes cu numărul de înmatriculare, (…), ce se afla singur în autovehicul. Inculpatul M. L. s-a urcat în autoutilitara inculpatului M. A., aceştia urmând pe câmp autoutilitara condusă de inculpatul A. H. S., deplasarea fiind efectuată către stâna de animale a persoanei vătămate G. N.
 
Conducătorii auto au oprit autoutilitarele la o distanţă de cca 700 metri de stâna de animale a persoanei vătămate G. N., cei patru inculpaţi au coborât, iar inculpatul A. H. S. (care cunoştea configuraţia zonei şi care cu cca o săptămâna anterior faptelor a mai trecut pe la stâna de animale a persoanei vătămate cu intenţia declarată de cumpăra miei) a zis că va merge împreună cu inculpatul M. L. la casa ciobanului „ca să-l lege”, situaţie în care inculpatul M. A. i-a dat lui A. H. Saban o bucată de funie, spunându-i „să o ai la tine”.
 
Astfel, în noaptea de 30.04/01.05.2018, în jurul orei 23,00, numitul C. N. - cioban la stâna de animale a numitului G. N. - se afla locuinţa de la stână şi asculta muzică la radio, când la un anumit moment dat a auzit câinii lătrând. Ieşind afară pentru a vedea ce se întâmplă, a observat două persoane în apropierea imobilului, persoane care luminau cu lanterne înspre faţa persoanei vătămate C. N., însă a reuşit să-l recunoască pe inculpatul A. H. S., pe care-l ştia ca fiind din Isaccea, şi cu o săptămână înaintea faptei a trecut pe la stână. Imediat, inculpatul A. H. S. i-a pus mâna în gât persoanei vătămate, iar în acelaşi timp inculpatul M. L. s-a apropiat din spatele persoanei vătămate prinzându-i mâinile, după care cei doi inculpaţi au băgat-o cu forţa pe persoana vătămată în interiorul camerei de locuit, iar pentru că aceasta s-a zbătut, a fost spart geamul de la uşă.
 
În cameră, cei doi inculpaţi au trântit-o la pământ pe persoana vătămată, unul dintre inculpaţi i-a pus piciorul pe cap, iar celălalt i-a aplicat mai multe lovituri de picior în abdomen, după care cei doi inculpaţi au procedat la legarea persoanei vătămate, respectiv cu funie tip nylon, i-au legat picioarele şi mâinile la spate, i-au legat un fular la ochi şi i-au pus un căluş în gură, după care au ridicat-o în pat pe persoana vătămată, respectiv într-o parte, poziţie încovoiată, legându-i mâinile (deja legate şi între ele) de spătarul din fier al patului şi picioarele (deja legate şi între ele) de marginea din fier a patului. După aceasta, inculpaţii au întrebat-o pe persoana vătămată dacă are telefon, aceasta negând din cap, iar înainte de plecare, unul dintre inculpaţi i-a pus un cuţit la gât şi a ameninţat-o cu moartea „dacă spune cuiva”.
 
De precizat faptul că persoana vătămată a rămas în această poziţie fixă, arătată în experimentul judiciar/reconstituire efectuat/ă de organul de cercetare penală, timp de cca 7-8 ore, respectiv până în dimineaţa de 1.05.2018, în jurul orei 06.00 - 07.00, când a fost găsită şi dezlegată de către numitul G. N.
 
După ce inculpaţii A. H. S. şi M. L. au procedat la agresarea fizică a persoanei vătămate, ameninţarea acesteia şi punerea în neputinţa de a se apăra, s-au întors pe jos către locaţia în care se aflau ceilalţi doi inculpaţi, ocazie cu care inculpatul M. L. a precizat - „gata l-am legat”, iar inculpatul M. A. a spus „băi, să nu moară acela”, după care cei patru inculpaţi s-au urcat în cele două autoutilitare şi s-au deplasat la stână, au parcat autovehiculele cu spatele în saivane şi cei patru inculpaţi au prins 44 de miei şi două oi, pe care le-au încărcat în autoutilitara inculpatului M. A.
 
Ulterior, inculpaţii s-au deplasat cu cele două autoutilitare către localitatea Babadag, unde inculpatul M. A. a descărcat animalele la locuinţa bunicii sale, declarând faptul că a doua zi urma să cumpere 20 de miei pentru a-i amesteca cu cei furaţi şi a-i vinde, pe toţi, la Babadag, iar banii rezultaţi să-i împartă ulterior.
 
Ciobanul a rămas în aceea poziţie aproximativ 7 ore, până când a fost găsit de către proprietarul stânei, numitul G. N.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginea zilei Sute de oi pe Autostrada Soarelui! (video)

24 Sep 2019 2452

Povestea ctitoririi Mănăstirii Dintr-un Lemn, la opt decenii de la consacrarea ca lăcaș al aviatorilor și marinarilor

18 Jul 2019 882

Crimă înfiorătoare. O tânără de 19 ani a fost violată, ucisă și abandonată într-o pădure. Cine este principalul suspect

19 May 2019 1190

Descoperire incredibilă într-o pădure de lângă Săpânța. Ce a găsit un cioban. Criminaliștii au deschis o anchetă

09 May 2019 543

Traseul drogurilor pe apă. De unde pleacă şi cum ajung pe litoralul românesc al Mării Negre. Cocaină în valuri şi prin nisip (galerie foto)

20 Apr 2019 4469

Misterioasa descoperire a unui cioban. Şalupă abandonată, în judeţul Tulcea, burduşită cu geamantane pline cu cocaină

24 Mar 2019 10690

#Dobrogeaetnică Mesajul lui Stere Gulea, citit de Carmen Aldea Vlad - mesajul Comunității Aromâne

24 Nov 2018 518

Tânăr de 18 ani, dispărut la Nicolae Bălcescu. Bărbatul lucra ca cioban

24 Oct 2018 476

Cioban ucis aproape de Constanţa. Ce a dispus instanța

22 Oct 2018 1430

Niculina Radu, de la Selena SN Constanţa, membră și în noua comisie pentru fotbal feminin a FRF (galerie foto)

27 Jun 2018 977

Judeţul Constanţa Accident feroviar la Castelu! Un bărbat a decedat după ce a fost lovit de tren (galerie foto+video)

05 Jun 2018 6117

Vremea rea face victime. Un cioban a murit după ce a fost lovit de trăznet. Unde s-a întâmplat nenorocirea

02 Jun 2018 1436

Accident rutier grav pe Autostrada Soarelui. Un pieton a fost lovit de o mașină. Intervine elicopterul SMURD

17 May 2018 2682

Arestat preventiv după ce a picat testul poligraf

08 May 2018 2660

Imagini exclusive. UPDATE. Împușcături la Conacu județul Constanța. Cine a tras cu pistolul într-un cioban și de ce (galerie foto + video)

18 Feb 2018 7988