CJC a vrut să-şi facă serviciu de ambulanţă Cristinel Dragomir, detalii despre achiziţionarea elicopterului prăbuşit în Siutghiol (rechizitorii)

Fostul vicepreşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa Cristinel Dragomir a fost audiat, ieri, de Nermin Apzait, judecător al Tribunalului Constanţa, în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef al CJC, a fost trimis în judecată în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. Cristian Gheorghe Darie, celălalt fost vicepreşedinte al CJC, ar fi trebuit să fie şi el prezent ieri la instanţă, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Drept urmare, Darie a fost amendat cu suma de 500 de lei pentru neprezentare. Acesta va fi citat pentru termenul următor. În cauză, Nicuşor Constantinescu este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
După ce a jurat că va spune adevărul și că nu va ascunde nimic din ceea ce știe, Cristinel Dragomir a spus că îşi menţine declaraţia dată în timpul urmăririi penale. Totodată, Dragomir a detaliat cum a achiziţionat elicopterul în cauză şi cum l-a predat către SMURD.
 
Cristinel Dragomir a mai spus: „În calitate de vicepreşedinte al CJC, am votat pentru accesarea de fonduri prin program transfrontalier pentru mai multe echipamente de urgenţă. Aici s-au încadrat lucrări de infrastructură şi achiziţii în ceea ce priveşte intervenţia ISU. Cea mai importantă achiziţie în cadrul proiectului s-a făcut pentru CJC, şi a constat în cumpărarea, prin licitaţie, a unui elicopter. Printr-o hotărâre de CJC s-a aprobat înfiinţarea unui serviciu de ambulanţă a CJC, pentru a putea îndeplini indicatorii proiectului. Acest serviciu nu a primit avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Apărării. Drept urmare, nu am putut să operăm elicopterul şi să îndeplinim indicatorii proiectului. Atunci, la nivelul CJC s-a hotărât să se scoată la licitaţie operarea elicopterului. Iniţiativa a aparţinut şefului CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Toate procedurile au fost făcute legal. S-a stabilit şi câştigătorul, Regional Air Services, Tuzla, care a şi trecut la operarea elicopterului. În 2014 am preluat atribuţiile de preşedinte al CJC. Tot în anul 2014, prin primăvară, în urma unui control al autorităţii de management, CJC-ului i s-a atras atenţia că suntem în pericol să nu îndeplinim indicatorii proiectului. Am analizat situaţia, împreună cu alţi colegi, şi am ajuns la concluzia că nu vom putea îndeplini indicatorii asumaţi. Singura soluţie a fost aceea de a preda elicopterul la SMURD. Personal, l-am contactat pe Raed Arafat (n.r. subsecretar de stat în Ministerul de Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, întemeietorul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România). În urma discuţiilor, domnul Arafat a fost de acord să preia elicopterul. Ulterior, printr-o hotărâre de CJC, s-a procedat la predarea elicopterului“.
 
Cristinel Dragomir a adăugat că elicopterul a fost predat în luna septembrie 2014. În decembrie 2014, nava s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. În urma evenimentului, au murit medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.
 
De menţionat că dosarul fostului şef al CJC nu are legătură cu această tragedie.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Citeşte şi 
 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 755

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 654

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 904

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 813

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 838

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1102

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1474

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1668

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 926

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1431

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1523

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 998

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 850

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1355

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1077