Justitie

CJC cere în instanţă dizolvarea Tomis Turism. Ce au stabilit judecătorii


Situaţie aproape imposibilă pentru Consiliul Judeţean Constanţa: încearcă să dizolve o asociaţie din care face parte, dar care nu a funcţionat niciodată, şi ai cărei asociaţi nu mai există ca entităţi juridice. Instanţa a respins însă cererea CJC, pe motiv că nu s-ar fi făcut dovada convocării oficiale a fiecăruia dintre membrii fondatori şi nici că aceştia ar fi refuzat să participe la convocare în vederea dizolvării.
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins solicitarea Consiliul Judeţean Constanţa privind dizolvarea Asociaţiei Tomis Turism. Solicitarea de dizolvare a asociaţiei cu pricina fusese înaintată instanţei la începutul lunii august, iar în cursul lunii trecute completul a decis să respingă cerea CJC. Împotriva deciziei a fost formulat apel, depus la Judecătoria Constanţa şi urmând să fie analizat de judecătorii Tribunalului.
Potrivit datelor oficiale, Asociaţia Tomis Turism a fost înfiinţată la finele anului 2000, când preşedinte al CJC era Stelian Duţu. Calitatea de asociaţi ai noii entităţi le revenea Autorităţii Naţionale pentru Turism, Oficiului de Promovare a Turismului şi Oficiului de Autorizare şi Control. Totuşi, reprezentanţii CJC au argumentat faptul că, de la înfiinţare şi până în prezent, Asociaţia Tomis Turism nu ar fi funcţionat niciodată. Cum legea prevede că se poate dizolva o entitate pentru care nu s-a putut constitui adunarea generală sau consiliul director în conformitate cu statutul asociaţiei, timp de mai bine de un an de la data înfiinţării, CJC s-a adresat justiţiei.

În acest context, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au cerut instanţei de judecată să pronunţe hotărârea de dizolvare a societăţii.
Pe de altă parte, însă, judecătorii au argumentat că o astfel de hotărâre nu se poate lua de către instanţă dacă nu a fost făcută dovada efectivă a convocării fiecăruia dintre membrii fondatori şi, respectiv, că aceştia ar fi refuzat să se prezinte la convocare în vederea dizolvării.

Este de menţionat, însă, şi faptul că reprezentanţii CJC au purtat o corespondenţă cu Ministerul Turismului pe tema dizolvării Asociaţiei Tomis Turism, ministerul fiind continuator al Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Oficiului de Promovare a Turismului şi al Ofiuciului de Autorizare şi Control – entităţi care astăzi nu mai există. Ministerul Turismului, la rândul său, a fost de acord cu dizolvarea.
Instanţa, însă, a stabilit că ministerul nu ar fi preluat şi calitatea de membru în Asociaţia Tomis Turism, o dată cu încetarea activităţii celorlalţi trei membri fondatori.

Una peste alta, judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea de dizolvare, însă reprezentanţii CJC au atacat deja această decizie, astfel că procesul se va relua la Tribunalul Constanţa.Citeşte şi:

Licitaţie pentru închirierea spaţiilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii “Tomis”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă șansă pentru salvarea Mormântului Hypogeu. Ofertele pot fi transmise până în decembrie

16 Nov 2019 1235

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de Ziua Dobrogei

14 Nov 2019 568

Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie „Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“

14 Nov 2019 1170

Consiliul Județean, contract de verificare a lucrărilor la fostul sediu al bibliotecii din Coiciu, pe care îl transformă în arhivă

13 Nov 2019 223

Consiliul Județean, licitație de 17 milioane de euro pentru modernizarea DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu

13 Nov 2019 474

Licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, anulată pentru a doua oară

13 Nov 2019 990

Bucureştenii de la Vic Insero asigură consumabilele pentru echipamentele din dotarea Consiliului Judeţean Constanţa

09 Nov 2019 703

Consiliul Judeţean Constanţa încearcă fără succes să recupereze bani de la Asociaţia Crescătorilor de Cai „Hippontica“

08 Nov 2019 417

„La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD“ Cristinel Dragomir, fost vicepreşedinte al CJC, la judecată cu ANI. Ce a decis Curtea Supremă

08 Nov 2019 666

A treia licitație, în decurs de un an Reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic, pusă din nou pe tapet

07 Nov 2019 266

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium. Iată care sunt firmele câştigătoare! (galerie foto)

06 Nov 2019 1237

Presedintele CJC, Marius Horia Țuțuianu - „Semnăm contractul pentru restaurarea Cetății Carsium" (galerie foto)

05 Nov 2019 868

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

05 Nov 2019 636

Licitaţii noi pentru salvarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic. Ce spune preşedintele CJC

05 Nov 2019 1587

Tic-tac pe bani europeni Salvarea mormântului de tip Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic, în stand by (documente)

04 Nov 2019 500