Justitie

CJC cere în instanţă dizolvarea Tomis Turism. Ce au stabilit judecătorii


Situaţie aproape imposibilă pentru Consiliul Judeţean Constanţa: încearcă să dizolve o asociaţie din care face parte, dar care nu a funcţionat niciodată, şi ai cărei asociaţi nu mai există ca entităţi juridice. Instanţa a respins însă cererea CJC, pe motiv că nu s-ar fi făcut dovada convocării oficiale a fiecăruia dintre membrii fondatori şi nici că aceştia ar fi refuzat să participe la convocare în vederea dizolvării.
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins solicitarea Consiliul Judeţean Constanţa privind dizolvarea Asociaţiei Tomis Turism. Solicitarea de dizolvare a asociaţiei cu pricina fusese înaintată instanţei la începutul lunii august, iar în cursul lunii trecute completul a decis să respingă cerea CJC. Împotriva deciziei a fost formulat apel, depus la Judecătoria Constanţa şi urmând să fie analizat de judecătorii Tribunalului.
Potrivit datelor oficiale, Asociaţia Tomis Turism a fost înfiinţată la finele anului 2000, când preşedinte al CJC era Stelian Duţu. Calitatea de asociaţi ai noii entităţi le revenea Autorităţii Naţionale pentru Turism, Oficiului de Promovare a Turismului şi Oficiului de Autorizare şi Control. Totuşi, reprezentanţii CJC au argumentat faptul că, de la înfiinţare şi până în prezent, Asociaţia Tomis Turism nu ar fi funcţionat niciodată. Cum legea prevede că se poate dizolva o entitate pentru care nu s-a putut constitui adunarea generală sau consiliul director în conformitate cu statutul asociaţiei, timp de mai bine de un an de la data înfiinţării, CJC s-a adresat justiţiei.

În acest context, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au cerut instanţei de judecată să pronunţe hotărârea de dizolvare a societăţii.
Pe de altă parte, însă, judecătorii au argumentat că o astfel de hotărâre nu se poate lua de către instanţă dacă nu a fost făcută dovada efectivă a convocării fiecăruia dintre membrii fondatori şi, respectiv, că aceştia ar fi refuzat să se prezinte la convocare în vederea dizolvării.

Este de menţionat, însă, şi faptul că reprezentanţii CJC au purtat o corespondenţă cu Ministerul Turismului pe tema dizolvării Asociaţiei Tomis Turism, ministerul fiind continuator al Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Oficiului de Promovare a Turismului şi al Ofiuciului de Autorizare şi Control – entităţi care astăzi nu mai există. Ministerul Turismului, la rândul său, a fost de acord cu dizolvarea.
Instanţa, însă, a stabilit că ministerul nu ar fi preluat şi calitatea de membru în Asociaţia Tomis Turism, o dată cu încetarea activităţii celorlalţi trei membri fondatori.

Una peste alta, judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea de dizolvare, însă reprezentanţii CJC au atacat deja această decizie, astfel că procesul se va relua la Tribunalul Constanţa.Citeşte şi:


Licitaţie pentru închirierea spaţiilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii “Tomis”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul intentat Consiliului Județean de zeci de copii cu dizabilități din Constanța s-a încheiat definitiv. Cine a câștigat

16 Oct 2020 1244

Dosarul care a cutremurat CJC şi mediul de afaceri din Constanţa ar putea fi rejudecat! Totul se decide azi

15 Oct 2020 1080

CJC cumpără materiale anti-Covid pentru ISU Dobrogea

15 Oct 2020 1915

Contractul de servicii de arhivare computerizată a documentelor Consiliului Județean Constanța atribuit unui mare jucător de pe piața de software

13 Oct 2020 1953

CJC vrea să intabuleze punctele de salvamar de pe plaje, ABADL se opune. S-a stabilit primul termen în recurs

13 Oct 2020 821

Primăria Constanța, contract cu soțul fostei șefe a trezoreriei. SRL-ul a mai făcut afaceri cu răsaduri și cu CJC-ul condus de Nicușor Constantinescu

09 Oct 2020 2072

Au pierdut la CNSC. Consiliul Județean Constanța, dat în judecată. Obiectul procesului licitația pentru “Laptele şi Cornul” din 2019

09 Oct 2020 935

„Ambulanţa 2000” Constanţa, fundaţia care a colaborat cu CJC, cere în instanță, dizolvarea

09 Oct 2020 1264

Mihai Lupu, președintele CJC „Votul constănțenilor, a doua revoluție la Constanța!“

02 Oct 2020 2092

Oficial. Liberalul Mihai Lupu este noul președinte al Consiliului Județean Constanța

29 Sep 2020 2098

Nicușor Constantinescu, la Curtea de Apel Galați. Ce dosar se va judeca azi

29 Sep 2020 1083

#alegerilocale2020 Felix Stroe, candidat pentru funcția de președinte al CJC - “Mă bucur că această campanie, mi-a oferit ocazia să vin în fața oamenilor. Îi rog pe constănțeni să voteze pentru ei, pentru copiii și nepoții lor”

20 Sep 2020 1690

#alegerilocale2020 Partidul Ecologist Român, filial Constanța, program pilot pentru mediul rural. Comuna Tuzla, va deveni stațiune turistică în următorii 10 ani!

16 Sep 2020 1122

PUZ-ul pentru înființarea Mănăstirii Văcăreștii Noi, în comuna Lumina, județul Constanța, în dezbatere publică

15 Sep 2020 1146

Anchetă în Consiliul Județean Constanța, la cererea lui Nicuşor Constantinescu!

14 Sep 2020 1087