CJC cere în instanţă dizolvarea Tomis Turism. Ce au stabilit judecătorii


Situaţie aproape imposibilă pentru Consiliul Judeţean Constanţa: încearcă să dizolve o asociaţie din care face parte, dar care nu a funcţionat niciodată, şi ai cărei asociaţi nu mai există ca entităţi juridice. Instanţa a respins însă cererea CJC, pe motiv că nu s-ar fi făcut dovada convocării oficiale a fiecăruia dintre membrii fondatori şi nici că aceştia ar fi refuzat să participe la convocare în vederea dizolvării.
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins solicitarea Consiliul Judeţean Constanţa privind dizolvarea Asociaţiei Tomis Turism. Solicitarea de dizolvare a asociaţiei cu pricina fusese înaintată instanţei la începutul lunii august, iar în cursul lunii trecute completul a decis să respingă cerea CJC. Împotriva deciziei a fost formulat apel, depus la Judecătoria Constanţa şi urmând să fie analizat de judecătorii Tribunalului.
Potrivit datelor oficiale, Asociaţia Tomis Turism a fost înfiinţată la finele anului 2000, când preşedinte al CJC era Stelian Duţu. Calitatea de asociaţi ai noii entităţi le revenea Autorităţii Naţionale pentru Turism, Oficiului de Promovare a Turismului şi Oficiului de Autorizare şi Control. Totuşi, reprezentanţii CJC au argumentat faptul că, de la înfiinţare şi până în prezent, Asociaţia Tomis Turism nu ar fi funcţionat niciodată. Cum legea prevede că se poate dizolva o entitate pentru care nu s-a putut constitui adunarea generală sau consiliul director în conformitate cu statutul asociaţiei, timp de mai bine de un an de la data înfiinţării, CJC s-a adresat justiţiei.

În acest context, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au cerut instanţei de judecată să pronunţe hotărârea de dizolvare a societăţii.
Pe de altă parte, însă, judecătorii au argumentat că o astfel de hotărâre nu se poate lua de către instanţă dacă nu a fost făcută dovada efectivă a convocării fiecăruia dintre membrii fondatori şi, respectiv, că aceştia ar fi refuzat să se prezinte la convocare în vederea dizolvării.

Este de menţionat, însă, şi faptul că reprezentanţii CJC au purtat o corespondenţă cu Ministerul Turismului pe tema dizolvării Asociaţiei Tomis Turism, ministerul fiind continuator al Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Oficiului de Promovare a Turismului şi al Ofiuciului de Autorizare şi Control – entităţi care astăzi nu mai există. Ministerul Turismului, la rândul său, a fost de acord cu dizolvarea.
Instanţa, însă, a stabilit că ministerul nu ar fi preluat şi calitatea de membru în Asociaţia Tomis Turism, o dată cu încetarea activităţii celorlalţi trei membri fondatori.

Una peste alta, judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea de dizolvare, însă reprezentanţii CJC au atacat deja această decizie, astfel că procesul se va relua la Tribunalul Constanţa.



Citeşte şi:


Licitaţie pentru închirierea spaţiilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii “Tomis”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 313

Cumpărări directe CJC plătește peste 30.000 de euro pentri combustibil auto aferent anului 2024 pentru autovehiculele din parcul auto (DOCUMENT)

19 Apr 2024 296

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 474

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 405

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 470

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 517

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 866

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 457

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 603

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 320

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 738

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 767

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5910

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 486

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 833