„Cocaina de la Marea Neagră“ Unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România, judecat la Tulcea! Procesul, amânat (VIDEO)

 
 
  • Având în vedere puritatea (gradul de concentrație deosebit de ridicat, în jur de aproximativ 90%) cocainei depistate (1.797,399 kilograme în total), valoarea de piață a acesteia este de aproximativ 200.000.000 euro en gros, respectiv aproximativ 600.000.000 euro en detail.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au fixat un nou termen în faza camerei preliminare într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România, denumit generic „Cocaina de la Marea Neagră“!
 
Procesul a fost amânat pentru finele lunii martie 2023, pentru a se recomunica copia rechizitoriului tradus în limba arabă inculpatului Nassralah Eddine Nor Joseph, zis și „Sheik-ul”.
 
„Sheik-ul” se află în Penitenciarul Dr. Paulo Luciano Campos- Brazilia, de unde participă la ședințele de judecată cu Tribunalul Tulcea prin videoconferință.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Tulcea, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În prezentul dosar au fost trimise în judecată mai multe persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, dare de mită, luare de mită și fals în declarații în formă continuată.
 
În prezenta cauză (dosar 16965/3/2020), inculpații sunt, conform datelor puse la dispoziție de portalul instanțelor de judecată: Nasrallah Eddine Nor Joseph, Popaene Constantin Cătălin, Duran Domenech Antonio, Bobîrnea Costinel Tudorel, Leon Palacios Edgar Juan, Şugar Bogdan Alin, Leon Palacios Ruben Pedro, Matei Iuliana, Calero Henares Alvaro Jesus, Şugar Iosif Augustin, Kirnos Rostyslav, Postolea Alexandru, Stojic Predrag, Manole Gabriel, Alexandru Claudiu, Sabater Nieto Juan Antonio, Pălăcean Silvius Augustin.
 
Având în vedere puritatea (gradul de concentrație deosebit de ridicat, în jur de aproximativ 90%) cocainei depistate (1.797,399 kilograme în total), valoarea de piață a acesteia este de aproximativ 200.000.000 euro en gros, respectiv aproximativ 600.000.000 euro en detail.
 
Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că în cadrul operațiunii cu nume de cod atribuit „Grimm Brothers” (Frații Grimm – Jacob şi Wilhelm Grimm, cunoscuți pentru renumitele basme şi povestiri pentru copii) a fost investigată o grupare infracțională organizată implicată în transportul de droguri de mare risc pe cale maritimă, până în apele teritoriale românești, respectiv Marea Neagră – Delta Dunării cu destinație finală țări din Balcanii de Vest, dar și țări din Europa de Vest, Olanda, Belgia și Spania.
 
Potrivit DIICOT, gruparea infracțională organizată investigată integrează un cetățean de origine libaneză cu rezidența în Brazilia, cetățeni brazilieni, dar și de alte naționalități (cum ar fi membrii echipajelor celor două nave folosite la transportul drogurilor din Brazilia), precum și cetățeni români, spanioli, sârbi și ucrainieni.
 
Astfel, în perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „Sheik-ul” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale românești ale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DIICOT Constanța a obținut arestarea unui minor! Iată ce a făcut
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale Poliției la Tulcea. Recomandări pentru șoferi

28 Sep 2022 510

Mascații de la Combaterea Criminalității Organizate au descins în Constanța și în Tulcea! Iată ce au descoperit (VIDEO)

08 Aug 2022 954

Județul Tulcea. Poliția la centrul de tip familial Isaccea. Despre ce au discutat cu tinerii

15 Jul 2022 571

Acțiune de prevenire și combatere a consumului de droguri, la Tulcea. Valoarea amenzilor

12 Jul 2022 610

Tulcea Tineri prinși cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive

22 Jun 2022 641

Trafic de droguri de mare risc la Tulcea. Doi suspecți au ajuns după gratii (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 May 2022 1131

Flagrant DIICOT în Constanța! Luptători MMA, trimiși în judecată. Începe procesul

12 Apr 2022 3978

Droguri de 600 de milioane de euro Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ (VIDEO)

11 Apr 2022 7197

Percheziţii de amploare în șase județe, printre care și Tulcea. Persoanele introduceau droguri în penitenciare

03 Mar 2022 1217

Cinci ani cu executare! Militar din Tulcea, condamnat definitiv la Constanța!

01 Mar 2022 4374

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea Acțiune de conștientizare a consumului de substanțe psihoactive, la Școala Gimnazială Sarichioi

01 Feb 2022 1572

Angajat al Poliției Militare din Tulcea, condamnat pentru trafic de droguri. Ce se întâmplă cu dosarul

14 Jan 2022 1257

Un inculpat judecat în cel mai mare dosar de trafic de droguri din România, eliberat din Penitenciarul Tulcea!

29 Dec 2021 2276

Percheziții la Tulcea! Trei persoane arestate pentru trafic de droguri de risc (GALERIE FOTO)

06 Dec 2021 1269

Oficial! Tulcean arestat pentru trafic de droguri. Video

08 Nov 2021 2029