Coincidență stranie! O nouă alarmă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, chiar în ziua în care se aștepta verdictul în proces (VIDEO)

  • Spitalul a fost cuprins de un puternic incendiu în dimineața zilei de 1 octombrie 2021, fostul manifestându-se la Secția Terapie Intensivă a unității medicale, unde erau internați 10 pacienți COVID-19.
  • Ieri, 9 februarie 2023, judecătorii Tribunalului Constanța erau așteptați să pronunțe verdictul în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, după demiterea din funcție.
  • Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au anunțat că apelul prin 112 a fost primit la ora 03:32 de la doctorul de gardă, prin care se semnala faptul că au fost efectuate verificări pe amplasament fară a se identifica motivul declanșării alarmei de incendiu.
Ieri, 9 februarie 2023, judecătorii Tribunalului Constanța erau așteptați să pronunțe verdictul în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, după demiterea din funcție.
 
Ca o coincidență mai degrabă stranie, chiar în dimineața zilei în care se aștepta verdictul instanței, alarma a sunat din nou la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!
 
Amintim, spitalul a fost cuprins de un puternic incendiu în dimineața zilei de 1 octombrie 2021, fostul manifestându-se la Secția Terapie Intensivă a unității medicale, unde erau internați 10 pacienți COVID-19.
 
În urma incendiului, mai multe persoane și-au pierdut viața, iar primarul Constanței a semnat dispoziția privind încetarea contractului de management al dr. Stela Halichidis.
 
La scurtă vreme, dr. Halichidis a atacat dispoziția la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, iar acum se așteaptă verdictul instanței.
 
În proces au fost audiați martori, iar instanța a cerut să vadă mai multe documente privind investițiile în spital.
 
În paralel cu procesul de la Secția de Contencios administrativ și fiscal, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă ancheta penală menită să stabilească împrejurările în care s-a produs incendiul și persoanele care se fac responsabile de producerea acestuia.
 
Foarte interesant, chiar în dimineața zilei în care instanța urma să pronunțe verdictul în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, alarma de incendiu s-a declanșat din nou la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
 

Apelul primit de la doctorul de gardă
 
Astfel, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au anunțat că apelul prin 112 a fost primit la ora 03:32 de la doctorul de gardă, prin care se semnala faptul că au fost efectuate verificări pe amplasament fară a se identifica motivul declanșării alarmei de incendiu.

 
„La fata locului intervin 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autoscara și 1 SMURD B din cadrul Detașamentului «Fripis Marius Daniel» pentru verificări suplimentare. Până la acest moment nu au fost identificate surse de foc“ - au mai spus reprezentanții ISU Dobrogea.
 
În urma recunoașterii efectuate la fața locului, nu au fost identificate probleme.
 
 „Sistemul de detecție și alarmare la incendiu a fost declanșat de un senzor din zona salonului de tratament pacienți situat la etajul 2. La momentul declanșării alarmei, în salon nu se aflau pacienți, sau personal medical. După repornirea sistemului de detecție și alarmare la incendiu, alarma nu s-a mai declanșat. Până la sosirea echipajelor de intervenție, cât și după sosirea acestora, nu au fost persoane evacuate sau autoevacuate“ – au explicat salvatorii.
 
La instanță, verdictul în proces a fost amânat, judecătorii stabilind data de 16 februarie pentru pronunțarea soluției.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Citește și
Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă
S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 700

Firme din Constanța Decizii importante ale asociaților Glamour Time SRL

07 Aug 2023 526

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 1669

Curtea de Apel Constanța, anunț important! Este vizat cazul medicului Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

20 Jun 2023 1792

Un nou pas făcut în extinderea capacității Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

27 May 2023 924

Tribunalul Constanța motivează de ce dr. Halichidis nu trebuia demisă din fruntea Spitalului de Infecțioase din oraș! Se știa de lipsa autorizaţiei de securitate în caz de incendiu

12 May 2023 1736

Demisă în urma incendiului din octombrie 2021 Dr.Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase, l-a învins în instanță pe PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANTA! Nemulțumiri

08 May 2023 2032

Demisă după incendiu! Radiografia procesului în care dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase din Constanța, a câștigat în instanță!

18 Feb 2023 3382

EXCLUSIV - „Eu vreau doar să se facă dreptate!“ Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, victorie uriașă în instanță! (MINUTA)

16 Feb 2023 5603

Judecătorii mai au nevoie de timp să se pronunțe în dosarul Stelei Halichidis

26 Jan 2023 1195

Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

21 Jan 2023 1587

A fost aflată cauza incendiului! Procurorii din Constanța știu de ce a luat foc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

19 Jan 2023 2814

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 1235

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

31 Oct 2022 1427

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 1427