„Colonel de securitate”, în atenția Curții de Apel Constanța

 
  • „Colonelul“ și-ar fi declinat calitatea mincinoasă de colonel de securitate în cadrul Serviciului de Informații Externe, pretinzând o sumă de bani în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă funcționarii publici cu atribuții de decizie pentru o angajare în sistem.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat acuzat că și-ar fi declinat calitatea mincinoasă de colonel de securitate în cadrul Serviciului de Informații Externe, pretinzând o sumă de bani în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă funcționarii publici cu atribuții de decizie pentru o angajare în sistem.
 
Cel în cauză a fost condamnat (în rejudecare) la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Totodată, instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ce curge de la rămânerea definitivă a sentinţei de condamnare.
 
Decizia nu a fost una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru luna septembrie 2022.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată, conform Rolii.ro, că în 2009, inculpatul, recomandându-se sub identitate fictivă și declinându-și calitatea mincinoasă de colonel de securitate în cadrul Serviciului de Informații Externe, a pretins și primit de la martora denunțătoare suma totală de 16.170 lei, din care suma de 4.600 lei i-a fost înmânată nemijlocit, iar suma de 11.570 lei i-a fost transmisă prin mandate poștale on-line, expediate pe numele unor diferiți destinatari persoane fizice, indicați în mod expres de către inculpat, în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă funcționarii publici cu atribuții de decizie în domeniul resurselor umane din cadrul serviciului de informații mai sus menționat, asupra cărora a susținut că ar avea influență, și de a-i determina pe aceștia să-l încadreze în respectiva structură pe fiul unei femei
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Un tânăr din Hârșova a rupt mâna unui polițist local, după ce a fost amendat, pentru organizarea unei petreceri. A luat cu executare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Colonel din Serviciului de Informații Externe“, condamnat definitiv la Constanța! Dosarul nu se va rejudeca

25 Oct 2023 9214

„Colonel de securitate din Serviciul de Informaţii Externe“, condamnat definitiv la Constanța!

14 Feb 2023 2179

Constanța. „Colonel de securitate” din Serviciul de Informații Externe, în așteptarea deciziei definitive

26 Sep 2022 1439

„Colonel de securitate” din Serviciul de Informații Externe, condamnat la Constanța!

07 Apr 2022 2418

Iazul fostului colonel de securitate Dărămuș, situat în localitatea Dropia este verificat de Consiliul Județean, la solicitarea Prefecturii Constanța

14 Aug 2021 4829

Revista presei locale

15 Mar 2018 2374

Licitaţie publică pentru valorificarea bunurilor Davi Protect Comp SRL. Legăturile cu fostul colonel de securitate Victor Dărămuş

13 Feb 2017 3786

Fost colonel de Securitate, urmărit penal de DNA Conducerea Centralei Nucleare de la Cernavodă, „decapitată“ (documente)

20 Feb 2016 13328

Creditorii societăţii Davi Security, deţinută de fostul colonel de securitate Victor Dărămuş, convocaţi în şedinţă

03 Feb 2016 6337

Fan al violenţei domestice Primarul PSD Gheorghe Nichita şi-a bătut şi nevasta, şi amanta. Uneori folosea lemne, alteori "bărdiţa de tocat carne"

17 May 2015 2021

Veterani de război înaintaţi în grad la MAI

29 Apr 2015 2068

Vicepremierul Gabriel Oprea a înaintat în grad 22 de veterani de razboi din cadrul MAI

29 Apr 2015 1158

UPDATE. Patru morți în lacul SiutghiolPrefectul de Constanța, Radu Volcinschi, demis

17 Dec 2014 3254