„Completul negru“ Ce l-a făcut pe Mazăre să se răzgândească, la Curtea Supremă

  • Instanța nu a mai apucat să judece propriu-zis contestația fostului primar, dat fiind că acesta a decis să își retragă contestația formulată.
  • Este vorba despre dosarul 5767/2/2020*, în care Mazăre a pledat la Curtea de Apel București pentru a i se permite să se întoarcă în Madagascar, ca urmare a hotărârii autorităților judiciare din Antananarivo potrivit căreia ar fi fost extrădat ilegal.
  • Surse apropiate fostului primar au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că decizia privind retragerea contestației a venit din cauza componenței completului de la Curtea Supremă căruia i-a revenit cazul, în urma repartizării aleatorii.
  • Aceleași surse au mai precizat că Mazăre urmează să formuleze o nouă contestație la executare, ca urmare a faptului că sentința din Madagascar prin care se arată că extrădarea era ilegală ar fi fost deja comunicată la nivel instituțional Ministerului Justiției din România, pentru a i se da eficiență.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, în completul format din judecătorii Ioana Alina Ilie, Ionuț Matei și Florentina Dragomir, au analizat joi, 15 aprilie 2021, contestația formulată de fostul primar Radu Mazăre împotriva hotărârii Curții de Apel București de a-i respinge cererea de a pleca înapoi în Madagascar.
 
Totuși, instanța nu a mai apucat să judece propriu-zis contestația fostului primar, dat fiind că acesta a decis să își retragă contestația formulată.
 
Este vorba despre dosarul 5767/2/2020*, în care Mazăre a pledat la Curtea de Apel București pentru a i se permite să se întoarcă în Madagascar, ca urmare a hotărârii autorităților judiciare din Antananarivo potrivit căreia ar fi fost extrădat ilegal.
 
Așa cum precizam anterior, Curtea Supremă nu a mai judecat contestația, dat fiind că Radu Mazăre a decis să și-o retragă.
 
Surse apropiate fostului primar au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că decizia a venit din cauza componenței completului de la Curtea Supremă căruia i-a revenit cazul, în urma repartizării aleatorii.
 
Mai exact, este vorba despre cei trei judecători din compunerea completului, anume Ioana Alina Ilie, Ionuț Matei și Florentina Dragomir.
 

Arestări și condamnări

 
În acest sens, judecătorii Ioana Alina Ilie și Ionuț Matei au făcut parte din completul care a pronunțat hotărârea definitivă în Dosarul Retrocedărilor, prin care Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare.
 
Totodată, magistratul Ioana Alina Ilie făcuse parte și din completul care, în 2015, hotărâse, la judecarea contestației DNA, prelungirea arestului preventiv față de Radu Mazăre, cercetat într-un alt dosar alături de Sorin Strutinsky, și cel din urmă fiind vizat de aceeași hotărâre a judecătoarei.
 

La rândul său, magistratul Florentina Dragomir a făcut parte din completul care a decis, în aprilie 2015, arestarea preventivă a lui Radu Mazăre, dar și a lui Sorin Strutinsky.
 
Cu întreg acest istoric „negru“ în minte, Radu Mazăre a recuzat, pe 15 aprilie 2021, completul format din cei trei judecători care au mai decis și cu alte ocazii asupra libertății sale.

 
Cererea de recuzare, însă, i-a fost respinsă de instanța supremă, așa încât fostului primar nu i-a rămas decât să își retragă contestația, apreciind că sunt șanse minime ca pledoaria sa pentru libertate să aibă succes în fața celor trei magistrați.
 
Aceleași surse apropiate fostului primar au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că acesta urmează să formuleze o nouă contestație la executare, ca urmare a faptului că sentința din Madagascar prin care se arată că extrădarea era ilegală ar fi fost deja comunicată la nivel instituțional Ministerului Justiției din România, pentru a i se da eficiență.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mazăre cere azi Curții Supreme să-l lase în Madagascar!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Bologna! Judecătorii din Italia vor să afle care sunt condițiile din penitenciarele din România

19 Jun 2021 355

„O situație personală“ Beneficiari de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dați în judecată la Constanța!

18 Jun 2021 1010

Ultima oră! Răsturnare de situație în procesul în care Primăria Constanța cere 10 milioane de euro de la Radu Mazăre

11 Jun 2021 1437

Primarul Vergil Chițac, la judecată cu firma ctitorită de Radu Mazăre

11 Jun 2021 655

Primarul Vergil Chițac, la judecată cu firma ctitorită de Radu Mazăre

11 Jun 2021 1823

Stăpânii terenurilor Mirajul de pe aleea Lamia

01 Jun 2021 2593

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a cerut eliberarea din arest. Ce răspuns a primit

29 May 2021 1225

Afacerist din Dosarul Retrocedărilor, cu cererile de eliberare respinse la Tribunalul Constanța

26 May 2021 950

Începe „uraganul“ financiar al Retrocedărilor din Constanța!

21 May 2021 2906

Chițac versus Mazăre – miză de peste 10 milioane de euro. A fost fixată „Ziua Z“!

19 May 2021 2104

Vergil Chiţac Terenuri şi construcţii ale pârâţilor din Dosarul Retrocedărilor, puse sub sechestru

17 May 2021 1585

ZIUA LIVE. După 20 de ani. Interviu cu singurul președinte - femeie al unei formațiuni politice de la Constanța

17 May 2021 2003

Decebal Făgădău și Radu Mazăre, trimiși în judecată de DNA, alături de alți angajați ai Primăriei Constanța. Pronunţare azi!

17 May 2021 2346

Dosarul Retrocedărilor - Curtea Supremă a respins recursurile în casație!

11 May 2021 1440

Ziua „Z“ în Dosarul Retrocedărilor! Curtea Supremă se pronunță asupra recursurilor în casație

11 May 2021 973