Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

  • Singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
  • Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică.
Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele finale ale magistraților care candidează pentru funcțiile de conducere la pachetele din țară. La nivelul candidaților înscriși pentru parchetele de pe raza Parchetului Curții de Apel Constanța, un singur procuror constănțean s-a retras din cursă, chiar înainte ca aceasta să fi început propriu-zis.
Conform datelor oficiale puse la dispoziție de CSM, singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceasta se înscrisese inițial pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța.
În continuare, au rămas pe poziții următorii magistrați: Gigi Valentin Ștefan, pentru funcția de procuror general al Constanței și, respectiv, Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane, pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții de Apel Constanța.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistratul Andra Georgiana Vasile.
La rândul său, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Mihai Alexandru Stanciu s-a înscris pentru funcția de prim procuror al acestei unități de parchet.
Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică, evaluarea capacității candidatului de a lua decizii și de a‐și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres.
În acest sens, se va aplica un test și se va susține un interviu în fața comisiei formate din doi psihologi desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii.
Cele două probe se vor desfășura în zile consecutive, pe grupe de candidați, conform programării publicate, la sediul Institutului Național al Magistraturii din bd. Regina Maria nr. 53, sector 5, București, anunță CSM.


Citește și:

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fănel Rusu, delegat adjunct al Parchetului Tribunalului Tulcea

29 Feb 2024 486

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 965

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 1823

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1126

Oficial, din prima zi a anului Magistratul Mihaela Elena Mergeane este noul procuror general al Dobrogei (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1196

Parchetul Tribunalului Constanța scoate opt posturi pentru transferul procurorilor. Alte șase sunt disponibile la Parchetul Judecătoriei Constanța (DOCUMENTE)

17 Dec 2023 750

Oficial Mihaela Elena Mergeane, numită procuror general al Dobrogei, de la 1 ianuarie 2024

29 Nov 2023 1378

Ce avere are magistratul Mihaela Elena Mergeane, procuror general adjunct al Dobrogei, viitor procuror general (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 4037

Magistratul Mihaela Elena Mergeane va fi noul procuror general al Dobrogei! A luat 9,80 la testarea scrisă, a doua medie pe țară

22 Nov 2023 1931

Lupta pentru conducerea parchetelor din țară! Începe corectarea lucrărilor scrise

13 Nov 2023 1064

Polițist din Constanța, la un pas de a primi 10.000 de euro, daune morale! Apelul, amânat

12 Nov 2023 1060

Când susțin procurorii Bratosin, Grigore-Iacobici, Mergeane și Stanciu examenul scris în concursul pentru conducerea parchetelor

27 Oct 2023 1438

Concurs pentru conducerea procurorilor din Dobrogea! Când susțin procurorii proiectul managerial

01 Oct 2023 4706

Beatrice Silvia Șișman și Gabriela Rugea Doi cunoscuți procurori din Constanța, ieșiți la pensie, cer să revină în sistem (DOCUMENT)

25 Sep 2023 6335

Ei sunt magistrații care vor să ocupe funcția de procuror general al Dobrogei (FOTO+DOCUMENT)

05 Sep 2023 2607