Justitie

Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

  • Singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
  • Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică.
Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele finale ale magistraților care candidează pentru funcțiile de conducere la pachetele din țară. La nivelul candidaților înscriși pentru parchetele de pe raza Parchetului Curții de Apel Constanța, un singur procuror constănțean s-a retras din cursă, chiar înainte ca aceasta să fi început propriu-zis.
Conform datelor oficiale puse la dispoziție de CSM, singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceasta se înscrisese inițial pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța.
În continuare, au rămas pe poziții următorii magistrați: Gigi Valentin Ștefan, pentru funcția de procuror general al Constanței și, respectiv, Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane, pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții de Apel Constanța.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistratul Andra Georgiana Vasile.
La rândul său, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Mihai Alexandru Stanciu s-a înscris pentru funcția de prim procuror al acestei unități de parchet.
Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică, evaluarea capacității candidatului de a lua decizii și de a‐și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres.
În acest sens, se va aplica un test și se va susține un interviu în fața comisiei formate din doi psihologi desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii.
Cele două probe se vor desfășura în zile consecutive, pe grupe de candidați, conform programării publicate, la sediul Institutului Național al Magistraturii din bd. Regina Maria nr. 53, sector 5, București, anunță CSM.


Citește și:

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistratul Gigi Valentin Ștefan, un nou mandat de procuror general al Dobrogei

14 Oct 2020 1190

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 767

Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

03 Sep 2020 617

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

31 Aug 2020 779

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

28 Aug 2020 1469

Ziua Z pentru magistrați. Când se afișează candidaturile pentru funcția de procuror general al Dobrogei

25 Aug 2020 533

Funcția de procuror general al Constanței, pusă la bătaie Concursul pentru conducerea parchetelor. Ce trebuie să știe candidații legat de relația cu presa (document)

29 Jul 2020 712

Liber la concurs, pentru scaunul de procuror general al Constanței. Majoritatea posturilor de conducere din parchetele dobrogene sunt puse la bătaie

21 Jul 2020 848

De azi O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

15 Jul 2020 962

Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanţa pentru parcare neregulamentară. Procesul va fi reluat

11 Jul 2020 3826

Peste 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite de Garda de Coastă

22 Jun 2020 717

Oficial, de la CNSAS Verdict de necolaborare pentru un fost magistrat din conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța (document)

17 Jun 2020 966

Conducerea parchetelor constănțene, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce se va discuta

15 Jun 2020 742

Reconfirmare în funcția de conducere pentru un procuror dobrogean

11 Jun 2020 540

Cine vine la Parchetul Curții de Apel Constanța

15 May 2020 555