Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

  • Singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
  • Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică.
Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele finale ale magistraților care candidează pentru funcțiile de conducere la pachetele din țară. La nivelul candidaților înscriși pentru parchetele de pe raza Parchetului Curții de Apel Constanța, un singur procuror constănțean s-a retras din cursă, chiar înainte ca aceasta să fi început propriu-zis.
Conform datelor oficiale puse la dispoziție de CSM, singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceasta se înscrisese inițial pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța.
În continuare, au rămas pe poziții următorii magistrați: Gigi Valentin Ștefan, pentru funcția de procuror general al Constanței și, respectiv, Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane, pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții de Apel Constanța.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistratul Andra Georgiana Vasile.
La rândul său, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Mihai Alexandru Stanciu s-a înscris pentru funcția de prim procuror al acestei unități de parchet.
Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică, evaluarea capacității candidatului de a lua decizii și de a‐și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres.
În acest sens, se va aplica un test și se va susține un interviu în fața comisiei formate din doi psihologi desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii.
Cele două probe se vor desfășura în zile consecutive, pe grupe de candidați, conform programării publicate, la sediul Institutului Național al Magistraturii din bd. Regina Maria nr. 53, sector 5, București, anunță CSM.


Citește și:

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie la Eforie, în largul Mării Negre! O lună de la moartea scafandrilor Adrian Strungaru, din Iași, și Emil Matei, din Mangalia

10 May 2021 373

UPDATE. Constanța Garda de Mediu a verificat zece containere cu deșeuri (galerie foto+video)

07 May 2021 757

Ce s-a întâmplat în procesul în care mai mulți inspectori antifraudă din Constanța l-au dat în judecată pe Procurorul General

07 May 2021 694

Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanța. Cum s-a terminat procesul. Decizia și explicațiile judecătorilor

30 Mar 2021 1451

Un proces de interes național! Judecătorii din Constanța, chemați să decidă soarta procurorului general al României

12 Feb 2021 600

Plângere penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, după slujba de Bobotează. Ce spune Arhiepiscopia

07 Jan 2021 1946

Ce magistrat din Constanța iese la pensie, la începutul anului

28 Dec 2020 1135

Magistratul Elena Neculăică rămâne la Parchetul Curții de Apel Constanța

12 Nov 2020 495

Parchetul Curții de Apel Constanţa, amendă pentru parcare neregulamentară. Azi, primul termen

29 Oct 2020 931

Magistratul Gigi Valentin Ștefan, un nou mandat de procuror general al Dobrogei

14 Oct 2020 2789

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 1119

Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

03 Sep 2020 862

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

31 Aug 2020 998

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

28 Aug 2020 1790

Ziua Z pentru magistrați. Când se afișează candidaturile pentru funcția de procuror general al Dobrogei

25 Aug 2020 736