Concursul pentru funcţiile de conducere. Judecătorii Aldea Sărac şi Butaru au contestat respingerea

Doi dintre judecătorii constănţeni declaraţi respinşi la concursul pentru funcţiile de conducere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii au făcut contestaţie împotriva deciziei comisiei de a le respinge candidaturile. Este vorba despre judecătoarea Laura Aldea Sărac, din cadrul Judecătoriei Medgidia, şi despre magistratul Ciprian Gabriel Butaru, de la Judecătoria Constanţa. Contestaţiile lor au fost respinse însă şi de reprezentanţii Secţiei pentru judecători a CSM, aşa încât magistraţii nu pot participa la concurs.
 
Judecătorii Sărac şi Butaru s-au înscris alături de alţi magistraţi constănţeni la examenul organizat de CSM pentru promovarea în funcţiile de conducere scoase la concurs la instanţele din ţară.
 
Totuşi, de la bun început, candidaturile celor doi magistraţi au fost respinse, la pachet cu candidaturile tuturor judecătorilor constănţeni înscrişi iniţial în concurs. În cea mai mare parte, motivul respingerilor pe bandă a judecătorilor constănţeni l-a reprezentat lipsa vechimii, fiind vorba fie de vechimea la instanţa pentru conducerea căreia candidau, fie de vechimea în funcţia de judecător.
 
În ce-l priveşte pe judecătorul Ciprian Gabriel Butaru, de la Judecătoria Constanţa, acesta a fost respins de comisia de examinare pe motiv că nu avea o vechime de cel puţin doi ani la instanţa pentru conducerea căreia optase. Acesta se înscrisese în concurs pentru postul de preşedinte al Judecătoriei Măcin.
 
La rândul său, judecătoarea Laura Aldea Sărac a fost respinsă pentru că nu ar fi avut o vechime de minim şase ani în funcţie. Aceasta se înscrisese în concurs pentru a obţine postul de vicepreşedinte al Judecătoriei Medgidia, instanţă din care face parte.
 
În urma analizării contestaţiilor depuse de cei doi magistraţi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să le respingă, aşa încât judecătorii nu pot participa la concursul pentru funcţiile de conducere organizat la nivelul CSM. Contestaţia judecătoarei Laura Aldea Sărac a fost respinsă în unanimitate, însă pentru contestaţia judecătorului Butaru s-a înregistrat un vot în sensul admiterii acesteia şi opt pentru respingerea ei.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorii constănţeni, respinşi în masă la concursul pentru funcţiile de conducere
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 269

Magistratul Ruxandra Vasile nu va veni la Judecătoria Medgidia, a decis CSM

12 Apr 2024 432

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 496

Știri justiție Constanța La Tribunalul Constanța sunt 17 posturi disponibile pentru transferul judecătorilor! Câte sunt la Curtea de Apel

10 Apr 2024 427

Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA

08 Apr 2024 1193

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, cere să fie numit procuror

02 Apr 2024 637

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 635

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 610

Tribunalul Constanța, cele mai multe posturi pe Dobrogea, disponibile pentru transfer! (DOCUMENT)

31 Mar 2024 502

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1117

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 808

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3032

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 646

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 656

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 613