Justitie

Concursul pentru posturile de inspectori judiciari. Ce a declarat magistratul Adina Florea, din cadrul Secţiei Speciale


Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au dat publicităţii listele finale privind candidaturile admise ale magistraţilor înscrişi în concursul pentru posturile de inspector judiciar. Printre procurorii ce merg în etapa următoare a concursului se numără doi magistraţi constănţenii, ambii încadraţi în prezent la Secţia Specială.


Contactată telefonic, Adina Florea, fost procuror general al Constanţei, în prezent magistrat al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a declarat pentru ZIUA de Constanţa: „Da, m-am înscris în concursul pentru postul de inspector judiciar. Vom vedea care vor fi rezultatele concursului. Momentan, îmi desfăşor în continuare activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie“.


Candidat alături de Adina Florea pentru unul din cele nouă posturi puse la bătaie în cadrul Direcţiei pentru procurori este şi magistratul constănţean Silviu Ciocoiu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În cursul anului trecut, magistratul a promovat concursul pentru un post de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, astfel că, începând din toamna anului trecut, şi procurorul Ciocoiu face parte din Secţia Specială.


Fosta conducere DIICOT, înscrisă în concurs


Foarte interesant, pentru un post asemănător s-a înscris şi magistratul Oana Andrea Schmidt Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fost şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei şi fost adjunct delegat al Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT.
Totodată, şi fostul şef al DIICOT, magistratul Oliver Felix Bănilă, îşi doreşte să devină inspector judiciar în cadrul Direcţiei pentru procurori. În acest sens, şi el şi-a depus candidatura, aceasta fiind admisă de comisia de examinare.


Ceilalţi magistraţi care au optat pentru posturile vacante din cadrul Direcţiei Inspecţiei Judiciare pentru Procurori sunt Bogdan Codreanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Otilia Iolanda Elena Isac, din Parchetul Judecătoriei Oraviţa, magistrat cu grad de parchet de pe lângă Tribunal, Adrian Ștefan Majeri, procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi Mihaela Munteanu, din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.


Lista continuă cu procurorii Tiberiu Mihail Niţu, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Ligia Carmen Oprea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, Adriana Claudia Pampu Romanescu, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (Inspecţia judiciară), Lucian Sorin Stănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi magistratul Ioana Ursache, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.


La Direcţia de Inspecţie pentru Judecători au fost scoase la concurs şase posturi, pentru care s-au înscris 12 judecători. Din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi-au depus candidaturile magistraţii Doina Anghel, Andra Monica Asănică, Ștefan Ciprian Cmeciu, Veronica Dumitrache, dar şi judecătoarea Nicoleta Ioana Constantin (Inspecţia judiciară). De la Tribunalul Bucureşti s-au înscris în concurs judecătoarele Carmen Cosma şi Claudia Florina Prilogan, iar restul candidaţilor admişi în această etapă sunt magistraţii Ioan Gârbuleţ, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, Paul Daniel Moglan, de la Tribunalul Bacău, Mihaela Simona Muşat, de la Tribunalul Ialomiţa, Florentin Teişanu, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi, respectiv, judecătorul Neculai Topliceanu, de la Tribunalul Neamţ.


Potrivit calendarului desfăşurării concursului, după afişarea listei finale a candidaţilor ce îndeplinesc condiţiile pentru participarea la concurs, spre finalul lunii aprilie va avea loc susţinerea probei interviului.


Citeşte şi:

Oficial:
Magistratul constănţean Adina Florea, de la SIIJ, vrea să devină inspector judiciar. Cine s-a mai înscris în concurs


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Superior al Magistraturii, chemat să avizeze desființarea Secției Speciale

28 May 2020 452

Structură condusă de procurorul constănțean Adina Florea Nu se mai caută procurori pentru Secția Specială. Nici șef

09 May 2020 401

CSM caută, din nou, șef pentru Secția Specială. Ce a declarat magistratul Adina Florea pentru ZIUA de Constanța

06 May 2020 1990

Șase procurori pentru 4.000 de dosare Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

23 Apr 2020 3140

Cine îi verifică pe magistrați Tabelul complet al inspectorilor judiciari în funcție. Cine e din Constanța. Noul concurs a fost amânat (document)

08 Apr 2020 1967

Plenul CSM apără independenţa sistemului judiciar, la cererea procurorilor Secţiei Speciale. Printre aceştia se numără Adina Florea, fost adjunct al SIIJ

07 Mar 2020 2744

Plenul CSM se interesează de activitatea Secţiei Speciale. Doi procurori constănţeni lucrează la Secţie. Ambii vor să devină inspectori judiciari

02 Mar 2020 1003

Concursuri pentru Secţia Specială. Ce a decis Consiliul Superior al Magistraturii

22 Feb 2020 381

Contracandidaţii Judecători şi procurori care schimbă macazul. Concursul pentru posturile de inspectori judiciari

21 Feb 2020 816

Oficial Magistratul constănțean Adina Florea, de la SIIJ, vrea să devină inspector judiciar. Cine s-a mai înscris în concurs

19 Feb 2020 1275

Consiliul Superior al Magistraturii, despre acțiunile recente ale Secției Speciale Vom sesiza Comisia Europeană

17 Feb 2020 1688

Plenul CSM, cu ochii pe Secţia Specială. Ce decizii s-au luat în legătură cu Adina Florea şi fostul şef al Secţiei, Gheorghe Stan

12 Dec 2019 1081

De ce s-a retras din fruntea SIIJ Adina Florea ne-a dezvăluit ce planuri are în continuare

07 Dec 2019 3981

Surse judiciare Procurorul constănțean Adina Florea, retrasă din fruntea SIIJ

05 Dec 2019 1305

Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ. Oficial de la CSM

16 Oct 2019 2125