Condamnare definitivă pentru unul dintre inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie


 
  • Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța, care au modificat în parte acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA Constanța cu Dumitru Geani-Rivera-Vasile.  
  • Prezentul acord de recunoaștere a vinovăției este disjuns din dosarul comisarului-șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie! Acesta a fost trimis în judecată și este suspectat de luare de mită în formă continuată (17 acte materiale), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării.  

Dumitru Geani-Rivera-Vasile, din Olt, a fost condamnat de judecătorii din Constanța la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată, complicitate la trafic de influenţă și evaziune fiscală.
 
Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța, care au modificat în parte acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de DNA Constanța cu Dumitru Geani-Rivera-Vasile.  
 
„Dispune ca pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Dumitru Geani-Rivera-Vasile să respecte următoarele măsuri de supraveghere: -să se prezinte la Serviciul de probaţiune Olt la datele fixate de consilierul de probaţiune; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, se mai arată în actele magistraților.
 
Dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să urmeze un curs de formare profesională. Dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Caracal sau în cadrul Colegiului Agricol Dimitrie Petrescu din județul Olt.
 
Prezentul acord de recunoaștere a vinovăției este disjuns din dosarul comisarului-șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

Acesta a fost trimis în judecată și este suspectat de luare de mită în formă continuată (17 acte materiale), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării.  
 
Revenind la acord, Dumitru Geani-Rivera-Vasile este suspectat că în perioadele iulie-august 2019 și iulie -august 2020 , în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul ar fi remis sume în cuantum zilnic de 100 lei/persoană care vindea produse pe plaja Belona, însumând 18.000 lei în total în cele două sezoane, pentru ca acesta să-i asigure protecția Poliției orașului Eforie în sensul tolerării activităților de comerț clandestin, neaplicării sancțiunilor contravenționale, neconfiscării mărfurilor, precum și în sensul informării despre controalele efectuate de autorități.
 

„În perioada 24 august -25 august 2020 inculpatul l-a încurajat și sfătuit în mod constant pe (...) să pretindă și să primească bani de la (...) pentru a-și folosi influența reală pe care o avea asupra comandantului Poliției orașului Eforie, în scopul rezolvării favorabile a unui dosar penal având ca obiect infracțiunea de furt, în această modalitate inculpatul întărindu-i lui (...) intenția de săvârșire a faptei de trafic de influență și sporindu-i încrederea în succesul activității infracționale.
 
În perioada anilor 2019 -2020 inculpatul a ascuns sursa impozabilă constând în veniturile realizate din activități de comerț desfășurate în anii 2019 și 2020 în localitatea Eforie, cu consecința neplății impozitului pe venit prevăzut de lege (în cuantum de 10% din veniturile nete impozabile) și cu consecința fraudării bugetului de stat cu suma totală de 12.400 lei“, se mai arată în acordul de recunoaștere, potrivit rolii.ro.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța a scăpat de controlul judiciar
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iulian Grigorenco și Alexandru Stan, menținuți în arest la domiciliu

04 Sep 2021 1388

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 2203

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța a scăpat de controlul judiciar

25 Jun 2021 1535

O nouă hotărâre în cazul comisarului-șef Coteanu acuzat de luare de mită

16 Jun 2021 1216

Comisarul-șef Coteanu, nemulțumit de decizia Tribunalului Constanța. Când va fi luată o decizie finală

08 Jun 2021 989

Comisarul-șef Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, rămâne sub control judiciar

26 Apr 2021 1277

Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe azi în dosarul comisarului-șef Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

22 Apr 2021 1195

Un bărbat, din Eforie, care ar fi condus un moped fără permis, cercetat de DNA Constanța. Dosarul, închis

14 Apr 2021 1709

DNA Constanța a finalizat un nou dosar pentru trafic de droguri

07 Apr 2021 1459

Pronunțare amânată în dosarul comisarului-șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

30 Mar 2021 1221

DNA Constanța a trimis în judecată un fost fotbalist. Care sunt acuzațiile

22 Mar 2021 2404

Constanța. DNA anunță oficial finalizarea unui dosar pentru trafic de droguri

08 Mar 2021 1394

Rechizitoriu pentru unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța! Cum a fost „pedepsit“ un polițist din Argeș, detașat pe litoral, la Poliția Eforie

06 Mar 2021 2912

Judecătorii i-au modificat controlul judiciar comisarului șef Coteanu, fostul comandant al Poliției Eforie

02 Mar 2021 2029

Premieră la DNA Constanța! Primul dosar de trafic de droguri trimis în instanță

25 Feb 2021 1459