Condamnat pentru etnobotanice Fostul preot Gabriel Bucică, din Arhiepiscopia Tomisului, a fost reabilitat

  • Decizia poate fi contestată!
 
Judecătoria Constanța a decis azi reabilitarea judecătorească a lui Gabriel Bucică, fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, condamnat, în 2013, la Iași, pentru iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi pentru efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.
 
Oficial
 

Admite cererea formulată de petentul B G şi dispune reabilitarea judecătorească a acestuia cu privire la condamnarea suferită prin sentinţa penală nr. 554/09.05.2013 a Judecătoriei Vaslui, rămasă definitivă prin decizia penală 729/20.06.2013 a Curții de Apel Iași. În baza art. 537 C.proc.pen., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, se va efectua menţiune privind reabilitarea pe hotărârea de condamnare. Se comunică autorităţii care ţine evidenţa cazierului judiciar. În baza art 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11.08.2021.

 
Decizia de reabilitare a fost luată de judecătorul Andrei – Nicolae Davidescu, de la Judecătoria Constanța.    
 
Amintim că, la data mediatizării acestui caz, Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că „un bărbat din judeţul Constanţa, membru al unui grup infracţional specializat în trafic cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul SCCO Vaslui şi procurorii DIICOT”. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane suspectate că făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în trafic cu substanţe de tip «etnobotanic». Extinzând cercetările, a fost depistat şi reţinut un alt membru al grupului, un bărbat de 32 de ani, din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit că, în 2012, suspectul a livrat mai multe colete cu substanţe de tip «etnobotanic» către liderul grupului, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Vaslui. Ulterior, alţi membri ai grupării se ocupau de distribuirea, contra cost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, a acestor substanţe”, conform IGPR.
 
Pe data de 8 februarie 2013, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.    

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, condamnat pentru etnobotanice, vrea să fie reabilitat

04 Aug 2021 2625