Justitie

Condamnaţi pentru ucidere din culpă după o parcare neregulamentară Premieră în Justiţie! Decizia luată la Constanţa, analizată la Înalta Curte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se pregăteşte să analizeze decizia judecătoarelor Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, hotărâre ce reprezintă o premieră în justiţia din România.
 
Pe scurt, judecătoarele Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu au hotărât condamnarea a doi şoferi din Constanţa pentru ucidere din culpă, după ce şi-au parcat maşinile neregulamentar! Nu este de omis faptul că în prezentul dosar a mai fost condamnat un alt conducător auto, tot pentru ucidere din culpă, acesta fiind şoferul maşinii care a lovit cele două autoturisme parcate neregulamentar.
 
Unul dintre cei conducători auto a formulat o contestaţie în anulare împotriva deciziei judecătoarelor Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, acţiune care va fi trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlul volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar. Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.
 
Pe data de 3 martie 2016, la mai bine de şase ani după producerea accidentului, Judecătoria Constanţa a anunţat primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.
 
În luna noiembrie 2016, judecătoarele Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, învestite cu soluţionarea cauzei, au menţinut decizia Judecătoriei Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premieră în Justiţia din Constanţa! Despăgubiri de aproape opt milioane de euro pentru infracţiuni din culpă

08 Sep 2017 3683

Mare atenţie unde vă parcaţi maşinile! Puteţi fi acuzaţi şi condamnaţi pentru ucidere din culpă! Caz concret la Constanţa

07 Sep 2017 7474

O nouă decizie istorică în Justiţia din România! Şoferii nu sunt obligați să aibă dovada RCA şi nici să o prezinte la control

25 Jan 2017 39723

Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa! Cum au fost condamnaţi pentru ucidere din culpă doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile (document)

16 Jan 2017 8873

Premieră în justiţia din Constanţa! Doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile, condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă

28 Nov 2016 43526

Exclusiv Premieră în Justiţia din Constanţa! Interceptări şi filaje SRI excluse de instanţă

13 May 2016 3536

Pentru prima dată în istoria Justiţiei din Constanţa Salonul de spital se transformă în sală de judecată, pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

15 Apr 2016 2824

Premieră în justiţie în cazul unui român cu un credit în franci elveţieni

04 Jul 2015 1120

Premiera in Romania Primul presedinte de consiliu judetean, demis in urma unei decizii ANI

11 Feb 2014 1524

"Pana de automobil", direct pe scena

09 May 2008 735

"Pana de automobil" pe scena

21 Mar 2008 749