Consiliul Local Constanța, obligat să achite aproape 3.000 de lei Arhiepiscopiei Tomisului!

Arhiepiscopia Tomisului
  • Decizia a fost luată în dosarul 632/118/2022, cauză înregistrată pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța în ziua de 31 ianuarie 2022.
  • Prin aceeași decizie, instanța a obligat Consiliul Local Constanța să achite Arhipeiscopiei Tomisului suma de 2.995 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, din care 20 de lei reprezentând taxa de timbru, iar 2.975 de lei – onorariul avocatului.
  • Completul CA6 al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, a decis să suspende executarea HCL contestate, decizia Tribunalului fiind executorie de drept.
 
Arhiepiscopia Tomisului a obținut ieri, 30 martie 2022,  de la Tribunalul Constanța, o victorie împotriva Consiliului Local Constanța, judecătorii hotărând să suspende executarea unei hotărâri a CLC.
 
Mai exact, este vorba despre HCL 450/2021, prin care Arhiepiscopiei Tomisului i se lua dreptul de administrare a unui teren de peste 1.700 mp,  în zona Casa de Cultură.
 
Decizia a fost luată în dosarul 632/118/2022, cauză înregistrată pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța în ziua de 31 ianuarie 2022.
 
Prin aceeași decizie, instanța a obligat Consiliul Local Constanța să achite Arhipeiscopiei Tomisului suma de 2.995 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, din care 20 de lei reprezentând taxa de timbru, iar 2.975 de lei – onorariul avocatului.
 
Completul CA6 al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, a decis să suspende executarea HCL contestate, decizia Tribunalului fiind executorie de drept.
 
Consiliul Local Constanța are la dispoziție un termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii motivate pentru a declara recurs.
 
Ce viza hotărârea suspendată
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, hotărârea atacată în instanță de Arhiepiscopia Tomisului face referire la „revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 mp situat în Municipiul Constanța, zona Casa de Cultură“.

 
Astfel, se arată în Articolul 1 al HCL contestat că „se aprobă revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului în suprafață de 1.734 mp situat în municipiul Constanța, zona Casa de Cultură, ce constituie domeniu privat al municipiului Constanța“.
 

Totodată, Articolul 2 prevede faptul că „imobilul prevăzut la art. 1 se va preda liber de sarcini, prin proces-verbal de predare-primire încheiat între Serviciul topografie, cadastru și cartografie digitală din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu al Arhiepiscopiei Tomisului, în termen de până la 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri“.
 
Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi pentru și opt abțineri.
 
Terenul vizat este lipit de catedrala pe care Arhiepiscopia Tomisului o ridică în parcul de la Casa de Cultură.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului în legătură cu suspendarea hotărârii CLC, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța de către oricare din părțile nemulțumite.
 
Amintim, în paralel cu acest demers al Arhiepiscopiei Tomisului, Curtea de Apel Constanța a decis la mijlocul lunii martie să trimită înapoi primei instanțe, spre rejudecare, dosarul în care se cere anularea autorizației de construire pentru Catedrala Eroilor „Sfânta Treime“.
 
Dacă avocații Consiliului Local Constanța vor declara recurs în proces de ieri, cazul va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ultima oră!
Arhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pronunțare amânată pentru Înaltpreasfinția Sa Teodosie!

05 Jul 2022 507

Oficial de la IPJ Constanța Intervenție de urgență în zona Arhiepiscopiei Tomisului! Un călugăr a avut nevoie de ajutor. Ce s-a întâmplat

04 Jul 2022 830

Biserica „Izvorul Tămăduirii” Când este următorul termen prin care Arhiepiscopia Tomisului cere emiterea unei ordonanțe președințiale

28 Jun 2022 469

Arhiepiscopia Tomisului a primit verdictul așteptat de la Curtea Supremă!

25 Jun 2022 1013

Constanța Când va fi analizat în instanță apelul dintr-unul din dosarele ce vizează suspendarea demolării Bisericii Izvorul Tămăduirii

24 Jun 2022 482

Clericii Înaltpreasfinției Sale Teodosie, victorioși – din nou – asupra consilierilor lui Chițac! (MINUTA)

24 Jun 2022 1772

Curtea Supremă, decizie importantă pentru Arhiepiscopia Tomisului! Ce verdict așteaptă azi clericii de la Înalta Curte

23 Jun 2022 580

Arhiepiscopia Tomisului a făcut apel într-unul din dosarele ce vizează Biserica Izvorul Tămăduirii. Despre ce este vorba

21 Jun 2022 739

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 994

Proces pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor, din Constanța. Mișcarea Arhiepiscopiei Tomisului

18 Jun 2022 704

Demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, suspendată. Cât timp a câștigat parohia!

17 Jun 2022 942

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre geamandurile în formă de cruce "Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers"

16 Jun 2022 1269

Constanța Ce se întâmplă cu Biserica Izvorul Tămăduirii. SSC va media între Arhiepiscopia Tomisului si Primăria Constanța

15 Jun 2022 909

Teza de doctorat a părintelui Constantin Galeriu, republicată la Constanța

13 Jun 2022 580

Constanța Patriarhia Română, precizări cu privire la conflictul iscat de demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii

10 Jun 2022 1627