Consiliul Local Constanța, recurs pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor. Cazul, ajuns la Curtea de Apel Galați, după strămutare

Catedrala Eroilor Constanța, în construcție
  • Cazul a a ajuns la Curtea de Apel Galați în urma cererii de strămutare pe care a formulat-o Arhiepiscopia Tomisului la Înalta Curte de Casație și Justiție.
  • Judecătorii din Galați au fixat fixat și data primei înfățișări, urmând ca dosarul să fie analizat de un complet de vacanță, pe 18 august 2022, de la ora 10.00.
  • În cauză, este vorba despre recursul declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei Tribunalului de a suspenda executarea HCL prin care Arhiepiscopiei Tomisului i s-a luat dreptul de administrare a terenului de lângă Catedrala Eroilor, de la Casa de Cultură.
 
Curtea de Apel Galați a înregistrat recent recursul declarat de Consiliul Local Constanța pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor, suprafață pentru care Arhiepiscopia Tomisului și-a câștigat în instanță dreptul de administrare.
 
Cazul a a ajuns la Curtea de Apel Galați în urma cererii de strămutare pe care a formulat-o Arhiepiscopia Tomisului la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Pentru a contextualiza, precizăm că Arhiepiscopia obținuse în primă instanță, la Tribunalul Constanța, suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care i se lua dreptul de administrare pentru terenul de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor, lăcaș de cult aflat încă în etapa de construcție.
 
Nemulțumiți de decizia Tribunalului, consilierii locali au declarat recurs și, astfel, cazul a ajuns pe masa Curții de Apel Constanța.
 
Numai că reprezentanții Arhiepiscopiei au făcut o cerere de strămutare, solicitând ca recursul să fie analizat de o altă instanță din țară, egală în grad.
 
Solicitarea clericilor a fost aprobată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, instanța supremă hotărând să mute procesul la Galați.
 
Recent, dosarul cu indicativul 632/118/2022 a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Galați.
 
Totodată, s-a fixat și data primei înfățișări, urmând ca dosarul să fie analizat de un complet de vacanță, pe 18 august 2022, de la ora 10.00.

 
Oricare va fi decizia Curții de Apel din Galați, dacă va menține decizia Tribunalului Constanța ori dacă va hotărî în favoarea Consiliului Local Constanța, aceasta va fi definitivă.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ultima oră!
Arhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 248

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 800

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1382

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 694

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 527

Arhiepiscopia Tomisului a recuperat controlul asupra paginii de Facebook a Radio Dobrogea

02 Mar 2024 664

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 549

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 516

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 884

Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

29 Feb 2024 632

Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului

29 Feb 2024 615

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la mesajul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

25 Feb 2024 969

Arhiepiscopia Tomisului anunță Perioadă de rugăciune și post pentru împlinirea dorinței poporului de pace

24 Feb 2024 867

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada 24 – 29 februarie 2024

23 Feb 2024 937

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare. Programul liturgic

20 Feb 2024 577