Justitie

Consiliul Local Municipal Constanța a chemat în judecată pe unul dintre consilierii personali ai primarului, Decebal Făgădău

  • Consiliul Local al municipiului Constanța a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, dosarul nr. 14104/212/2020, având ca obiect “pretenții”
  • Pârât în dosar este chiar unul dintre consilierii personali ai primarului Decebal Făgădău
  • Mihai Petre a dat în judecată Consiliul Local în trei dosare. Două dintre procese au fost pierdute definitiv de Petre, acesta fiind și motivul pentru care acum, „legislativul “ local se îndreaptă împotriva sa pentru recuperarea cheltuielilor de judecată
  • Obiectul proceselor a fost suspendarea HCLM nr. 51 din 30/01/2012 privind PUZ strada Sarmisegetuza, strada Ştefan cel Mare, bulevardul Tomis, strada Răscoalei din 1907, teren proprietate a unor persoane fizice şi juridice, rezultat se pare din lotul retrocedărilor

La începutul acestei luni, Consiliul Local al municipiului Constanța a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, dosarul nr. 14104/212/2020, având ca obiect “pretenții”. Pârât în dosar este chiar unul dintre consilierii personali ai primarului Decebal Făgădău.
Este vorba despre Mihai Petre, care la rândul său a dat în judecată Consiliul Local în trei dosare. Două dintre procese au fost pierdute definitiv de Petre, acesta fiind și motivul pentru care acum, „legislativul “ local se îndreaptă împotriva sa pentru recuperarea cheltuielilor de judecată.
Magistrații de la Judecătorie nu au stabilit termen în acest dosar iar Mihai Petre spune că până în acest moment nu a fost citat.

Consilierul primarului a inițiat primul proces în 2017


Prima plângere a a fost înregistrată în 2017 de Mihai Petre, consilierul personal al primarului Decebal Făgădău. Acesta a solicitat atunci instanţei de contencios-administrativ de la Tribunalul Constanţa suspendarea hotărârii de Consiliu Local nr. 51 din 30/01/2012 privind aprobarea documentaţiei PUZ pentru teritoriul situat în municipiul Constanţa delimitat de strada Sarmisegetuza, strada Ştefan cel Mare, bulevardul Tomis, strada Răscoalei din 1907, teren în suprafaţă de 15.949 mp, proprietate a unor persoane fizice şi juridice, rezultat se pare din lotul retrocedărilor. Decizia Tribunalului nu a fost în favoarea reclamantului, însă, la recurs, Curtea a desfiinţat decizia primei instanţe şi a trimis dosarul spre rejudecare.
 

Terenul cu mai multe „moaşe“!

 
Terenul care face obiectul PUZ-ului atacat în instanţă a avut, de-a lungul timpului, mai mulţi proprietari şi face parte din Dosarul Retrocedărilor, în care au primit condamnări cu suspendare Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Constantin Racu, Ramona Daniela Dospinescu, Ion Marica, Cristian Talpău  Nora Alina Chircă, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu.
În acelaşi proces au fost achitaţi, printre alţii, şi primul proprietar al terenului care se află în curtea blocului S0 aflat pe bulevardul Tomis la numărul 99 şi care face obiectul acestui dosar - Daniel Ene. Ulterior, terenul a ajuns în posesia Andreei Enescu, contra sumei de 613.000.000 de lei vechi. În 2004, aceasta vindea, la rândul ei, terenul către SC Penkav SRL, o firmă irlandeză care-i avea ca acţionari pe Thomas Kavanagh şi Pender Matthew Thomas.
În 2015, Penkav a obţinut de la Primăria Constanţa un certificat de urbanism pentru o construcţie P+2, cu spaţiu comercial la parter. Societatea a fost dizolvată la sfârşitul anului 2015, iar irlandezii s-au asociat cu un antreprenor autohton, Ciprian Iancu, în vederea ridicării construcţiei, urmând ca acesta să primească o cotă-parte din vânzarea apartamentelor care urmau să fie ridicate.
Antreprenorului îi revenea obligaţia să obţină autorizaţia de construcţie. Totul s-a blocat la faza emiterii certificatului de urbanism pentru Planul Urbanistic de Detaliu. Totuşi, a fost obţinut un aviz de cercetare arheologică în baza căruia în zonă s-a încercat demararea unor săpături de către constructorul antreprenor.
 
Totul a fost stopat după ce consilierul primarului, Mihai Petre, care locuieşte în zonă, s-a adresat Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), instituţie care a cerut Prefecturii judeţului Constanţa să anuleze hotărârea 51/2012 de emitere a PUZ-ului, ca fiind nelegal.
Prefectura nu a atacat hotărârea, acesta fiind şi motivul pentru care consilierul primarului s-a decis să ia pe cont propriu rezolvarea acestei situaţii.
Vom reveni.

Citește și:

Curtea de Apel a trimis dosarul spre rejudecare. Mihai Petre vrea cu orice preţ suspendarea unui PUZ aprobat de Consiliul Local Municipal (document)

Este vizată o investiţie pe un teren din Dosarul Retrocedărilor Consilierul personal al primarului de Constanţa a atacat în instanţă un PUZ (documente)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 iunie 2020

01 Jul 2020 627

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 februarie 2020

12 Feb 2020 1183

#DobrogeaDigitală - „Armeni sub cupola Academiei Române”, de Simion Tavitian Mihai Eminescu, despre marele filosof Vasile Conta - „Are talentul de a expune foarte clar materiile cele mai grele”

14 Jan 2020 1344

Doliu în presa românească. Un cunoscut jurnalist s-a stins din viață de Crăciun

26 Dec 2019 1925

Mesajul lui Mihai Petre cu privire la tânărul care s-a sinucis într-un poligon din Constanța. „Marea îl erodează așa cum erodează plaja sau malurile de pământ”

16 Dec 2019 2008

Acuzaţii. Comisia de inventariere a monumentelor istorice din municipiul Constanţa, condusă de consilierul primarului Făgădău, un tertip electoral?

03 Dec 2019 1421

#sărbătoreşteDobrogea141 „Meritul Dobrogean“ pentru Geavit Musa

28 Nov 2019 13161

Tulcea, gazda unei delegații din Suzhou (galerie foto)

01 Nov 2019 1093

Jiang Yu, noul ambasador al Chinei, a fost în vizită la Tulcea (galerie foto)

30 Oct 2019 822

Ședință foto specială la FC Farul Constanța. S-a realizat fotografia oficială a echipei (galerie foto + video)

23 Oct 2019 1825

#citeșteDobrogea Jurnalistul și scriitorul constănțean Vartan Arachelian împlinește astăzi 83 de ani

21 Oct 2019 1410

Eveniment rutier în municipiul Constanţa, pe strada Petre Ispirescu. Trei persoane rănite

16 Oct 2019 2096

Fostul antrenor al Farului Constanța, Petre Grigoraș, a semnat cu echipa de Liga a 3-a ACS Foresta Suceava

05 Sep 2019 1708

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 2817

#DobrogeaAcademică „Mediocritate şi excelenţă“ (III). „Firmele căpuşă, după scenariul bine-cunoscut şi excelent pus la punct, au devalizat, practic, industria chimică“

04 Jul 2019 1466