Constanța. 10 ani de închisoare pentru un afacerist. Decizia nu este definitivă

 
 
  • Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 12 mai 2023, Fătu George Dan a figurat în trecut în Columna Tours SRL, Trafic Systems SRL, Fix Services Distrib SRL și Ferguson Concept SRL, toate din Constanța, radiate.
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
  • Condamnarea nu este una definitivă!
 
 
Tribunalul Constanţa s-a pronunțat în dosarul în care George Dan Fătu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru trei infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată prev. şi ped. de art. 9 alin. 1, lit. b din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.
 
Instanța a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale, faţă de Fătu George Dan, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (...) săvârşită în perioada 2011 – 2014, în referire la SC Columna Tour SRL).
 
Instanța a decis condamnarea inculpatului, în primă instanță, la pedeapsa de opt ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (săvârşită în perioada 2011-2014, în referire la S.C. Fix Services Distribution S.R.L.)
 

 „Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (săvârşită în perioada 2011-2014, în referire la SC Trafic System SRL). (...) Contopeşte pedepsele principale aplicate prin prezenta, inculpatul Fătu George Dan urmând a executa pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 8 (opt) ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 10 (zece) ani şi 8 (opt) luni închisoare. (...) Dispune executarea pedepsei închisorii în regim de detenţie.

 
Tribunalul a admis în parte acţiunea civilă exercitată în cauză de partea civilă A.N.A.F. – D.G.R.F.P. Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, cu consecinţa obligării inculpatului la plata prejudiciului total în cuantum de 1.765.825lei cu titlu de prejudiciu material reprezentând debit principal (TVA şi impozit pe profit), precum şi accesorii calculate în continuare, până la data plăţii efective a debitului principal, potrivit legislaţiei fiscale.
 
Decizia tribunalului de azi nu este definitivă!
 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Foto cu rol listrativ.

 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 12 mai 2023, Fătu George Dan a figurat în trecut în Columna Tours SRL, Trafic Systems SRL, Fix Services Distrib SRL și Ferguson Concept SRL, toate din Constanța, radiate.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
A intervenit prescripția!
Decizia definitivă în cazul unui afacerist din Constanța acuzat de evaziune fiscală

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii, nemulțumiți de o decizie a Tribunalului Constanța! Procesul penal, încetat

25 Sep 2022 1257

Un afacerist din Constanța care aducea pui congelaţi din Bulgaria a fost trimis în judecată (Document)

13 May 2021 3175