UPDATE. Constanța 11 persoane reținute și bunuri specifice desfășurării activității de prostituție ridicate, într-un dosar de proxenetism

Foto cu rol ilustrativ: unsplash


În urma acțiunii derulate marți, 10 mai, de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Constanța și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 muguri de substanță vegetală, 2 grindere și foițe pentru confecționat țigarete, precum și 7.980 de lei și 14.110 euro, dar și 6 autoturisme informează joi, 12 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. 
 
De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM, obiecte vestimentare și alte obiecte specifice desfășurării activității de prostituție. 

Potrivit sursei citate, 12 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor și proxenetism, 11 dintre acestea fiind conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reţinerea acestora, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. 

În cursul zilei de ieri, 11 mai, cei 11 au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind admisă propunerea pentru 8 dintre aceștia, iar, față de ceilalți 3, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cu privire la cea de-a douăsprezecea persoană, aceasta se află încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă privativă de libertate. 

Din cercetări, a reieșit faptul că, în perioada 2020-2022, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției și ar fi beneficiat, în mod direct sau prin intermediari, de sume de bani, în lei și valută, provenite din aceste activități, care au fost desfășurate atât în mai multe orașe din România, cât și în străinătat, mai precizează IPJ Constanța. 

De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța.


La activități au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Poliția municipiului Constanța, birourile de investigare a criminalității economice Mangalia și Medgidia, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Vrancea, Ialomița, Tulcea, Prahova, Bacău, Călărași, Galați și Buzău.

UPDATE. Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constnața 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
Prin ordonanţa din data de 11 mai 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.G., R.C.A., M.G., F.Ş.A., G.Ş.M.C., B.I.P., O.C.C., C.B., acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, iar cel din urmă şi pentru săvârşirea unei infracţiuni de act sexual cu un minor, toţi inculpaţii fiind reţinuţi pe timp de câte 24 de ore de către organele de poliţie judiciară la data de 10 mai 2022.
   
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada anilor 2020-2022, preponderent în ultimul an, în mod individual, cei opt inculpaţi au înlesnit sau au obţinut beneficii, atât în lei cât şi în valută, din practicarea prostituţiei de către una sau mai multe femei, în ţară (judeţul Constanța sau localităţi din alte judeţe) sau străinătate (Germania, Olanda, Elveţia). Ultimul dintre inculpaţi a fost acuzat şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, în mod repetat.
   
După sesizarea iniţială pentru actul sexual cu un minor au fost efectuate investigaţii complexe, inclusiv activităţi de supraveghere tehnică, astfel că pe parcurs investigaţiile au fost extinse pentru prezumtivele infracţiuni de proxenetism, în condiţiile în care din cercetări a rezultat că cei opt inculpaţi se cunoşteau şi comunicau periodic prin mijloace de comunicare la distanţă.
   
La data de 11 mai 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a celor opt inculpaţi, pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Constanţa.
  
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de percheziții, efectuate în ultimele două săptămâni! Peste 20 de suspecți, reținuți

20 Apr 2024 296

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 580

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 562

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 764

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

17 Apr 2024 243

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 518

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 508

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 491

Percheziții în București și alte două județe din țară! Vizate, persoane suspectate de șantaj

11 Apr 2024 366

Poliția RomânăPercheziţiile se desfășoară în baza mandatelor emise de Judecătoria Râmnicu Sărat

11 Apr 2024 250

Percheziții la persoane bănuite de camătă și trafic de persoane

10 Apr 2024 531

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de camata si santaj

08 Apr 2024 272

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1269

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 618

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 621