Constanța. Arest prelungit în cazul fabricii de țigări contrafăcute (VIDEO)

 
  • Cei care fac obiectul cercetărilor, sunt cunoscuți ca exponenți ai criminalității organizate, cu preocupări în ceea ce privește contrabanda cu țigarete.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ- DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa în cazul fabricii de țigări contrafăcute! Pe cale de consecință, instanța a decis ca trei suspecți în cauză să rămână în stare de arest preventiv (Adrian U., Daniel S. Dorin S).
 
Totodată, instanța a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulate de inculpaţi, ca nefondate.
 
Hotărârea Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.

Amintim că la data de 1 februarie 2022, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județele Hunedoara și Suceava, fiind descoperită o fabrică de țigarete contrafăcute, care funcționa în afara antrepozitului fiscal.
 
Linia de producție a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiți.
 
Au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport.
 
Din cercetări a reieșit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la rețeaua de energie electrică.
 
De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalație de bruiaj pentru orice semnal electronic.

 
La finalizarea perchezițiilor, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere.
 

Cei în cauză sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant și producerea în orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând mențiuni false privind brevetele de invenții, brevetele pentru soiuri de plante, mărcile, indicațiile geografice, desenele ori modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, alte tipuri de proprietate intelectuală.
 
De menționat este faptul că, cei care fac obiectul cercetărilor, sunt cunoscuți ca exponenți ai criminalității organizate, cu preocupări în ceea ce privește contrabanda cu țigarete.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul B.C.C.O. Alba Iulia, I.P.J. Hunedoara, I.J.J. Hunedoara, G.J.M. Timișoara, E-Distribuție Banat, D.G.A.F. 5 Deva și Biroul Vamal Deva.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Percheziție la o direcție a Primăriei Constanța!
Angajat de la Confort Urban SRL, reținut pentru mită

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Percheziții în mai multe orașe, inclusiv Constanța

30 Jun 2022 536

UPDATE – BRD Percheziții de amploare în Constanța, la administratorul unui fond de pensii privat (VIDEO)

30 Jun 2022 1416

Final de anchetă în cazul perchezițiilor din Constanța, în fosta cafenea a Simonei Halep. Dosarul, trimis în instanță!C

28 Jun 2022 1029

70 de percheziții în dosarul „Motorina“! Tribunalul Constanța a respins definitiv cele 11 propuneri de arestare!

08 Jun 2022 1921

Dosarul „Motorina“! Procurorii din Constanța solicită, în continuare, arestarea preventivă a 11 suspecți! Date din anchetă

03 Jun 2022 1491

Arestul IPJ Constanța și-a deschis larg porțile! Mai mulți șoferi, încătușați în dosarul „Motorina“

28 May 2022 4351

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. Vizați, suspecți de furt calificat

27 May 2022 835

Percheziții după scandalul dintr-un club din Mamaia. Cântărețul Bogdan Mocanu a fost înjunghiat. Doi suspecți au ajuns după gratii (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2022 1067

UPDATE. Constanța 11 persoane reținute și bunuri specifice desfășurării activității de prostituție ridicate, într-un dosar de proxenetism

12 May 2022 1111

Percheziții la Constanța și în alte șase județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism (VIDEO)

10 May 2022 1664

Percheziții și încătușări Tone de motorină furate de la nave aflate în portul Constanța Sud-Agigea (GALERIE FOTO)

09 May 2022 6141

Percheziții și la Constanța Profesori condamnaţi în dosarul concursului „Arhimede“, achitați

04 May 2022 1236

Trafic de droguri de risc și mare risc Cine a fost arestat în urma celor 42 de percheziții din Constanța!

30 Apr 2022 2499

DIICOT Trafic de droguri în Constanța. Peste 500 de comprimate de ecstasy, ridicate de polițiști (GALERIE FOTO)

29 Apr 2022 1188

Percheziții în Constanța Mandat de arestare menținut la Tribunalul București!

27 Apr 2022 1288