Constanța Când va fi analizat în instanță apelul dintr-unul din dosarele ce vizează suspendarea demolării Bisericii Izvorul Tămăduirii

  • Amintim că Judecătoria Constanța a decis joi, 16 iunie 2022, suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii
 
Tribunalul Constanța a stabilit termen în dosarul prin care Arhiepiscopia Tomisului a cerut emiterea unei ordonanțe președințiale în speța legată de suspendarea executării deciziei judecătorești cu privire la demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii.
 
Apelul a fost depus de către Arhiepiscopie în 21 iunie 2022, iar reclamanți în proces sunt UAT Constanța prin Primar și Primarul Municipiul Constanța. Un prim termen în apel este pe 27 iunie 2022.
 
În dosarul 15079/212/2022, privind emiterea unei ordonațe preșidențiale, magistrații au respins acțiunea. „ Solutia pe scurt: Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge cererea de emitere a unei ordonanţei preşedinţiale formulată de reclamanta **, cu sediul în **, având adresa procesual aleasă de e-mail **, în contradictoriu cu pârâţii **, ambii cu sediul în **, ca inadmisibilă. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 C. proc. civ. astăzi, 16.06.2022”.
 
Acțiunea de mai sus a fost deschisă prin intermediul Gabrielei Ștefania Nuț, care a depus acțiunea în data de 14 iunie, a fost înregistrată pe 15 iunie, iar termen este astăzi. „Am cerut să se judece fără citarea părților, fără concluzii și să se dispună de urgență să intre în vigoare de la momentul pronunțării”, a spus Nuț.
 

Suspendarea demolării

 
Amintim că Judecătoria Constanța a decis joi, 16 iunie 2022, suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii! Soluția pe scurt: „Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatoarea ... . În temeiul art. 719 alin. (7) C. proc. civ., suspendă provizoriu executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 234/2022 al B.E.J. Beciu Stelian, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 14901/212/2022 al Judecătoriei Constanţa. În temeiul art. 719 alin. (8) C. proc. civ., prezenta încheiere se comunică din oficiu şi de îndată B.E.J. Beciu Stelian. Fără cale de atac. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 402 teza finală C. proc. civ., astăzi, 16.06.2022”.
 
Vineri, 10 iunie 2022, la Biserica Izvorul Tămăduirii, cunoscută drept biserica de pe trotuar de la Macul Roșu, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a slujit Sf. Liturghie, alături de zeci de preoți de la parohiile din municipiu și județ.
 
ÎPS Teodosie, la finalul slujbei, a ținut o predică prin care preciza că îi este milă de primarul Vergil Chițac, care și-a pierdut credința declarată în campania electoral și îi cere edilului să lase biserica să își continue rânduiala. „Cum să mutăm loc sfințit de 20 de ani. Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta. Îl rog pe Dumnezeu pentru cei din Consiliul Local. Cer ajutor și de la doimnul prim ministru. Să fiți general și al Domnului Iisus Hristos. Să ne ajute Bunul Dumnezeu“ - a declarat ÎPS Teodosie.
 
 
Acesta a precizat că preoții vor sta de strajă să aibă grijă că nu vine nimeni să demoleze lăcașul de cult.
 
 
„Buldozerele nu trec peste oameni. Ne vom sesiza și venim o sută. Dacă este nevoie facem un referendum cu 100 de preoți și 10.000 de credincioși la primărie și aici la biserică. Decizia poate fi schimbată. Este o decizie nefirească. Un sacrilegiu nu este o decizie firească. Dreptul divin est edeasupra dreptului uman. Creștinii au dreptul să se roage. Au acest drept constituțional. S-a încălcat acest drept de a se ruga unde s-au rugat 20 de ani. Cine le ia acest drept? Justiția, Primăria, nimeni nu are dreptul acesta. Au fost hotărâri nedrepte și trebuie să fie corectate“ -a mai menționat ÎPS Teodosie.
 
 
Omul de afaceri Gigi Becali a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că este dispus să construiască o altă biserică în locul celei care va fi dărâmată (Biserica „Izvorul Tămădurii”) din zona Macul Roșu a municipiului Constanța, adăugând ca va discuta cu primarul Vergil Chițac, ca să „se facă o biserică nouă, una frumoasă”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, suspendată. Cât timp a câștigat parohia!

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce răspuns așteaptă ÎPS Teodosie de la Judecătoria Constanța! Magistrații i-l vor da în octombrie

22 Sep 2022 578

Tribunalul Constanța explică de ce radiază firma care deține ferma Nazarcea, administrată de Arhiepiscopia Tomisului!

20 Sep 2022 1244

Când ar fi trebuit să aibă loc demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii? Motivele care au dus la suspendarea provizorie

15 Sep 2022 752

Nazarcea Ovidiu SA Tribunalul Constanța radiază firma care deține ferma Nazarcea, administrată de Arhiepiscopia Tomisului

12 Sep 2022 2845

„În mod nejustificat a fost sancționat contravenţional“ Victoria Înaltpreasfinției Sale Teodosie împotriva Poliției Constanța, explicată de judecători (MOTIVARE)

10 Sep 2022 14505

Hotărârea nu este definitivă Titlul de doctor al unui preot, anulat în instanță, la cererea Universității Ovidius! (MINUTA+DOCUMENT)

07 Sep 2022 5690

Este oficial! Se pregătește radierea firmei care deține ferma Nazarcea!

07 Sep 2022 1095

Responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului, condamnat definitiv!

06 Sep 2022 904

Astăzi se împlinesc 18 ani de la trecerea în neființă a Înaltpreasfințitului Lucian Florea

30 Aug 2022 617

S-a înființat Armonia Corala Bărbătească SRL. Ce spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

26 Aug 2022 797

Consiliul Local Constanța a pierdut procesul! Arhiepiscopia Tomisului trebuie să primească înapoi terenul de la parohia "Sf. Treime" de la Casa de Cultură

19 Aug 2022 2806

„Regrete pentru eroarea de comunicare“ Statul Major al Forțelor Navale explică ce s-a întâmplat cu sunetul în timpul slujbei oficiate de IPS Teodosie

15 Aug 2022 2103

Poziția oficială a Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la incidentul de la Ziua Marinei

15 Aug 2022 2766

Procesul pentru demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii” se va judeca într-o zi de sărbătoare

15 Aug 2022 1710

ZIUA LIVE. Există magie albă? Ce spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

11 Aug 2022 1527