Constanța! Cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro va fi judecat mai repede

 
 
  • Amintim că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Constanța prin condamnarea inculpatului (Ioan Alexandru Dorobanțu) la 7 ani şi 4 luni închisoare, pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice. 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.  
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța vor să soluționeze mai repede cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit din stațiunea Mamaia, pentru o presupusă datorie de aproximativ 3 milioane de euro.
 
Inițial, apelul cauzei fusese stabilit pentru data de 12 decembrie 2023, însă termenul a fost preschimbat pentru data de 21 septembrie 2023.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă!
 
Amintim că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Constanța prin condamnarea inculpatului (Ioan Alexandru Dorobanțu) la 7 ani şi 4 luni închisoare, pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Miu Costin are calitatea de parte vătămată.
 
Potrivit unor surse, la mijloc ar fi o datorie de aproximativ 3 milioane de euro.
 
Dosarul penal a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 

Prin rechizitoriul nr. 3291/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a fost trimis în judecată inculpatul Ioan Alexandru Dorobanțu, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
 
- lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 3 lit. a Cod penal,

- tâlhărie calificată, prev. de art. 233-234 alin. 1 lit. a Cod penal, fiecare cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal, şi
- tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal.
 
În actul de sesizare s-a reţinut în fapt că faptele inculpatului, care:
 
la 06.05.2022, în jurul orei 10.30, împreună cu alte trei persoane neidentificate până în prezent, l-ar fi luat din staţiunea Mamaia, din faţa unui bloc, pe Miu Costin împotriva voinţei acestuia.
 
Ulterior, spun procurorii, cei patru ar fi introdus într-un autovehicul de lux.
 
Tot potrivit magistraților, inculpații ar fi imobilizat şi agresat victima, inclusiv cu un cuţit şi astfel au dus-o într-o clădire dezafectată, unde a fost privată de libertate aproximativ 3 ore.
 
Mai mult decât atât, se mai arată în ancheta procurorilor, înainte de introducerea persoanei vătămate în autovehiculul, în urma actelor de violenţă exercitate asupra acesteia, i-a luat, cu scopul de a-şi însuşi pe nedrept, cheile de la autoturismul personal, cheile de la apartament, telefonul mobil şi un ceas.
 
Cauza - 24377/212/2022 - a fost soluționată de magistrații de la Judecătoria Constanţa prin condamnarea inculpatului Ioan Alexandru Dorobanțu la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Instanța a mai dispus condamnarea același inculpat la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
 
Judecătoria a mai decis condamnarea inculpatui la pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Instanța mai contopit pedepsele stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 7 ani şi 4 luni de închisoare.
 
Magistrații au constatat că nu s-a promovat acțiune civilă în cauză de către persoana vătămată.
 
Decizia de condamnare pronunțată de Judecătoria Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Așa cum arătam și mai sus, primul termen în apel a fost preschimbat pentru data de 21 septembrie 2023.
 
Oricare va fi decizia curții de apel, aceasta va fi definitivă.
 
De precizat că cele trei persoane neidentificate până în prezent sunt căutate de oamenii legii.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 Sursă foto: unsplash.com/ Dmitry Demidko
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și
 
Mamaia în perioada comunistă, detalii inedite de la Arhivele Securității! Filaje și interceptări (FOTO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța! Sentință definitivă în cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de 3 milioane de euro

09 Nov 2023 1151

Curtea de Apel Constanța, termen nou în cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro

23 Sep 2023 1498

Filmul evenimentelor Mamaia. Un milionar în criptomonede ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro

18 May 2023 24198