Constanța. DNA anunță oficial finalizarea unui dosar pentru trafic de droguri


 
Direcția Națională Anticorupție a anunțat azi că procurorii Structurii teritoriale  Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați (nr. Iulian Grigorenco și Alexandru Stan) pentru trafic de droguri de mare risc și punerea în circulație de valori falsificate, comise în formă simplă și continuată.
 
Conform anchetatorilor, dosarul este disjuns din cauza penală privindu-l pe comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, bănuit de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul lunii ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei doi inculpați ar fi vândut unei persoane cantitatea 30 comprimate ecstasy (MDMA). În același context, unul dintre inculpați ar fi încercat să pună în circulație un număr de nouă bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate. De asemenea, la domiciliul unuia dintre inculpați au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA) și opt bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.
 
Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de droguri de mare risc.
 
În prezența apărătorului ales, aceasta a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
- un an și șase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.
 
Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premieră la DNA Constanța! Începe judecata! (document)

22 Sep 2021 1234

Dosar la DNA pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța. CJC, nemulțumit! Ce se întâmplă în instanță

21 Sep 2021 308

Trimis în judecată de DNA Constanța, achitat la Tulcea. Nu există probe că persoana a săvârșit infracțiunea de care a fost acuzată

20 Sep 2021 741

Procurorii acuză - şantaj în formă continuată la SOCEP! Judecătorii încearcă să afle care este adevărul în dosar din noiembrie 2016

20 Sep 2021 595

UPDATE. Elevii constănțeni i-au făcut plângere penală președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu! Ce spune șeful administrației județene?

17 Sep 2021 965

Cum a despăgubit Curtea de Apel Constanța un vameș achitat de acuzațiile DNA. Decizia nu este definitivă

16 Sep 2021 1007

O firmă care s-a aflat în atenția procurorilor DNA a acționat în instanță Municipiul Constanța prin primar

14 Sep 2021 888

Dosarul terenurilor de la Club Castel și Complex Cazino Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv! Motivare (document)

06 Sep 2021 6794

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Bola - „Deja nu ne mai crede nimeni. Totul pare o schemă pregătită din timp și orchestrată de mai sus"

04 Sep 2021 2621

Presupus prejudiciu, 27 de milioane de lei DNA Constanța a intrat în piața afacerilor cu carburanți! Cine sunt incupații și în ce firme apar

04 Sep 2021 2928

Nicolae Dospinescu, Dan Florin Cristea, Nicoleta Pocea, Pavel Ionel Groza și Zoltan Gabriel Gorun, trimiși în judecată de DNA Constanța

03 Sep 2021 883

Oficial! Radu Mazăre și Marcela Enache, trimiși în judecată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța. Dosarul se va rejudeca

02 Sep 2021 1315

Zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța ar fi fost vândute în condiții aparent ilegale. Ce s-a decis ieri în instanță

25 Aug 2021 1807

Cinci ani cu executare pentru un fost comisar al Penitenciarului Tulcea. Apelul, în octombrie

17 Aug 2021 962

Decizie definitivă pentru Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, și Daniel Manole, fostul șef al ARSVOM

06 Aug 2021 1454