Constanţa. Opt persoane cercetate în stare de arest preventiv. Lista completă a inculpaţilor (galerie foto + video)

Moise Aurel, Nedelcu Voinică, Holban Gigel, Petrea Costel Razvan, Dumitran Cristi Constantin, Buriu Petrică, Popescu Ionel şi Şeinoiu Nelu rămân în stare de arest preventiv. Decizia a fost luată azi de Tribunalul Constanţa, instanţă care a dispus prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţi pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 24 februarie şi până la data de 25 martie inclusiv, pentru fiecare inculpat. Noile mandate nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.

Cei opt sunt suspecţi de furt de aparate pay point din județul Constanța.

Comunicatul oficial al compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa:

La data de 25 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii MOISE AUREL, NEDELCU VOINICĂ, HOLBAN GIGEL, PETREA COSTEL RĂZVAN, DUMITRAN CRISTI CONSTANTIN, BURIU PETRICĂ, POPESCU IONEL şi ŞEINOIU NELU, domiciliaţi în localitatea Ciobanu şi oraşul Hârşova, jud. Constanţa, aflaţi în stare de reţinere, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat ( mai multe fapte, în formă consumată şi tentată ) şi tentativă la tâlhărie.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, următoarele aspecte:

În cursul anului 2017, inculpaţii MOISE AUREL, HOLBAN GIGEL, DUMITRAN CRISTI CONSTANTIN şi BURIU PETRICĂ au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi inculpaţi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza jud. Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.

Astfel, în noaptea de 20/21.11.2017 inculpaţii MOISE AUREL, BURIU PETRICĂ şi NEDELCU VOINICĂ au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna 23 August, jud. Constanţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări în valoare de 20.000 lei, iar ulterior, în noaptea de 03/04.12.2017, împreună cu inculpatul PETREA COSTEL RĂZVAN, au pătruns în aceeaşi locaţie, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi băuturi energizante în valoare de 22.000 lei.

În noaptea de 02/03.01.2018, în timp ce inculpatul ŞEINOIU NELU asigura paza, inculpaţii DUMITRAN CRISTI CONSTANTIN şi POPESCU IONEL au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al SC PROFI ROM FOOD SRL situat în mun. Constanţa, de unde au sustras un aparat electronic pentru plata facturilor tip Zebra Point, cauzând un prejudiciu în cuantum de 6.507 lei.

În noaptea de 14/15.01.2018, inculpaţii DUMITRAN CRISTI CONSTANTIN, POPESCU IONEL şi BURIU PETRICĂ, prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în comuna Măicăneşti, jud. Vrancea, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.618 lei, iar apoi în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în localitatea Burduşani, jud. Ialomiţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi sticle cu băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.000 lei.

În noaptea de 14/15.01.2018, inculpaţii MOISE AUREL, HOLBAN GIGEL, PETREA RĂZVAN COSTEL şi NEDELCU VOINICĂ au încercat să sustragă ATM-ul montat în sediul SC CEC BANK SA – Agenţia Topolog, Sucursala Tulcea.


În noaptea de 22/23.01.2018, în timp ce inculpatul ŞEINOIU NELU asigura paza, inculpaţii DUMITRAN CRISTI CONSTANTIN, POPESCU IONEL şi BURIU PETRICĂ:

- prin secţionarea gardului împrejmuitor şi forţarea uşilor de acces, au pătruns într-o fermă situată în localitatea Negru Vodă, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru, întrucât au fost surprinşi de o persoană de sex bărbătesc şi, pentru a-şi asigura scăparea, au exercitat acte de violenţă asupra acesteia

- prin forţarea uşilor de acces, au încercat să pătrundă în magazinul PENNY situat în loc. Agigea, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru

- prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru aparţinând SC ENEL SA din mun. Constanţa, cu scopul de a sustrage două aparate tip Pay Point, fără a reuşi acest lucru

- prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns într-o locuinţă din localitatea Chirnogeni, jud. Constanţa, de unde au sustras un compresor în valoare de 3000 lei.

În cauză, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Constanţa.

Organele de poliţie din cadrul Poliţiei Mun. Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor, continuă cercetările faţă de cei opt inculpaţi în scopul documentării şi administrării probatoriului cu privire la alte infracţiuni similare, săvârşite prin acelaşi mod de operare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 6 septembrie 2023

07 Sep 2023 1205

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 septembrie 2021

15 Sep 2021 3684

UPDATEIată cine sunt cei opt suspecţi de furt de aparate pay point din județul Constanța

26 Jan 2018 4988