Justitie

Constanţa. Pescar, omorât în bătaie de un alt pescar. Totul a plecat de la o mulinetă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Panainte Bantaş, de 58 de ani, din Constanţa, cercetat pentru omor. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei de 21 octombrie, în curtea locuinţei lui, în cursul unui conflict spontan, inculpatul a ucis-o pe victima R.I., în vârstă de 62 de ani, prieten de-al său şi partener de pescuit amator de 40 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu pumnii şi o coadă de mătură din lemn pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile capului şi toracico-abdominală, astfel încât i-a provocat grave leziuni, incompatibile cu viaţa.
 
Datele de anchetă au învederat că, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, inculpatul ar fi fost acuzat de victimă că i-ar fi furat o mulinetă, iar acesta s-a enervat, mai ales că ar fi fost înjurat şi de mamă, şi a ripostat violent. După ce victima a rămas la sol nemişcată, inculpatul şi-a anunţat un vecin, căruia i-a povestit că o omorâse pe victimă, iar vecinul respectiv a sesizat autorităţile judiciare şi ambulanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crimă în Constanţa! Presupusul autor, în arest

28 Feb 2018 980

Undă verde pentru judecata lui Panainte Bantaş

13 Feb 2018 290

Panainte Bantaş, acuzat de omor, rămâne arest

02 Feb 2018 336

Crimă în Constanța. Judecătorii au luat azi o decizie în ședință secretă

12 Jan 2018 1943

Crimă în Constanţa! Presupusul autor rămâne în arest

21 Dec 2017 480