Constanţa. Poliţist muşcat în misiune. Inculpatul merge la puşcărie

Curtea de Apel Constanţa a dispus ieri condamnarea definitivă a unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din Medgidia, acuzat de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ultraj. Instanţa a dispus condamnarea inculpatului la un an şi zece luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că „la data de 24/25 iunie 2014, Poliţia municipiului Medgidia a fost sesizată prin SNUAU 112 de persoana vătămată (…) cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a distrus paravântul portierei stânga spate a autoturismului său şi i-a adresat ameninţări şi injurii“.
 
„Ulterior, persoana vătămată (…) a formulat şi o plângere penală prin care reclama faptul că o persoană aflată sub influenţa alcoolului a lovit-o şi i-a distrus şi paravântul portierei. Urmare a apelului la 112, un echipaj de poliţie s-a deplasat către zona Balada din municipiul Medgidia, în staţia de taxiuri amplasată în apropierea sediului Judecătoriei Medgidia. La momentul săvârşirii faptelor iniţiale, persoana vătămată (…) se afla cu taxiul său în respectiva staţie, aşteptând eventuali clienţi. Când poliţiştii au ajuns în locul indicat, agresorul nu se mai afla în zonă, fiind necesară căutarea lui. Acesta a fost observat la câteva zeci de metri distanţă şi a fost somat să stea pe loc dar, cu toate acestea, a fugit, încercând să scape. Poliţiştii l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat şi l-au introdus în maşina de poliţie cu intenţia de a-l duce la sediul instituţiei. În acelaşi timp, individul a fost prezentat persoanei vătămate (…), care l-a recunoscut ca fiind cel care anterior îl agresase şi îi distrusese componenta portierei stânga spate a autoturismului“, se mai arată în rechizitoriul cauzei.
 
Mai departe, pe durata deplasării spre sediul Poliţiei Medgidia, autoturismul de serviciu a fost condus de subofiţerul (…), iar persoana vătămată (…) şi inculpatul (…) se aflau pe bancheta din spate, acesta din urmă fiind încătuşat. Astfel cum rezultă din declaraţia persoanei vătămate, la un moment dat, din cauza stării de ebrietate, inculpatul s-a aplecat cu capul în faţă, între cele două scaune, incomodându-l pe şofer. La rugămintea acestuia din urmă, persoana vătămată (…) a încercat să-l tragă pe inculpat înapoi pe bancheta din spate, prinzându-l cu mâna de umăr. În acel moment inculpatul l-a muşcat pe subofiţer de degetul mare al mâinii stângi“.
 
Examinarea medico-legală a persoanei vătămate (…) a relevat leziuni de violenţă produse prin strivire cu arcade dentare umane şi care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un polițist din Tulcea, amenințat cu un ciob de sticlă și cu o țeavă metalică. Inculpatul a fost amendat

18 Nov 2020 393

Un polițist din Tulcea, mușcat de gât în timpul unei misiuni. Cum s-a salvat omul legii. Prima condamnare

14 Nov 2020 980

Un alt polițist local din Constanța amenințat în Piața Tomis III. S-a lăsat cu o condamnare

04 Nov 2020 1911

Doi polițiști din Constanța au fost mușcați de doi bărbați infectat cu virusul HIV

13 Oct 2020 1478

Ce s-a întâmplat în dosarul polițistului care ar fi agresat un avocat constănțean

12 Sep 2020 1014

„Te fac varză“, „Tu nu poți să-mi faci mie nimic“ Polițist din IPJ Constanța, amenințat în timpul unui filtru rutier la Cogealac. Ce au decis judecătorii

26 Aug 2020 1179

Mașina unui polițist local din Ovidiu incendiată de un șofer amendat pentru parcare neregulamentară

03 Aug 2020 1672

Un polițist de la Arestul IPJ Constanța, amenințat

09 May 2020 916

Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă

28 Apr 2020 1687

Polițist amenințat cu o bâtă. Autorul, sub control judiciar

15 Apr 2020 983

Polițist lovit cu bestialitate de doi frați. Primele condamnări. Dosarul a ajuns ieri la Constanța

07 Apr 2020 835

Poliţist din IPJ Constanţa, lovit şi ameninţat. Un tânăr, condamnat

29 Feb 2020 1190

Avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa, agresat de un poliţist în sediul Poliţiei Mamaia. Omul legii, trimis în judecată

18 Feb 2020 1530

Doi poliţişti din Murfatlar, scuipaţi, loviţi, îmbrânciţi şi ameninţaţi cu moartea în secţie de un minor

04 Feb 2020 860

Poliţist din Topraisar, târât zeci de metri cu maşina! Martori mincinoşi într-un dosar de ultraj, trimişi la închisoare (document)

01 Feb 2020 2391