Constanța. Un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă! Dosarul se va rejudeca!

 
 
  • Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată prin rechizitoriul nr. 432/P/2020, de procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  • Potrivit unor surse judiciare, în preajma Crăciunului din 2019, o femeie, din Medgidia, a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a reclamat că ar fi fost agresată de ginere.
  • La fața locului s-ar fi deplasat o echipă mixtă din care ar fi făcut parte cei trei inculpați, care l-ar fi identificat pe agresor. Cel din urmă susține că ar fi fost agresat de oamenii legii, context în care a formulat o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal.
 
Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea în faza camerei preliminare a dosarului în care trei inculpați (un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa - Detaşamentul 7 de Jandarmi Medgidia, un agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică și tot un agent şef principal de poliţie în rezervă - Poliţia Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică), sunt acuzați de comiterea infracţiunii de purtarea abuzivă!
 
Aproape de finele anului trecut, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 432/P/2020 din data de 03.06.2022 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii faţă de inculpaţi.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a admis contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva încheierii pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa.
 
Curtea de Apel a desfiinţat încheierea contestată şi a dispus rejudecarea cererilor şi excepţiilor formulate în cauză, de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa cu participarea procurorului militar, „conform art. 7 lit. b din Ordinul nr. 342 din 13 noiembrie 2014 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel cum a fost modificat prin Ordinul nr. 3 din 19ianuarie 2015 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“, după cum este menționat și în minuta instanței de apel.
 
Decizia Curții este definitivă!
 
Amintim că cei trei inculpați au fost trimiși în judecată prin rechizitoriul nr. 432/P/2020, de procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Potrivit unor surse judiciare, în preajma Crăciunului din 2019, o femeie, din Medgidia, a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a reclamat că ar fi fost agresată de ginere.
 
La fața locului s-ar fi deplasat o echipă mixtă din care ar fi făcut parte cei trei inculpați, care l-ar fi identificat pe agresor. Cel din urmă susține că ar fi fost agresat de oamenii legii, context în care a formulat o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Polițist local, amenințat în misiune! Judecătorii cred că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea în detenție
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pedeapsă definitivă în cazul profesoarei din Ovidiu acuzată de purtare abuzivă!

30 Jul 2023 1088

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat pentru purtare abuzivă!

05 Jul 2023 2030

Cazul profesoarei din Ovidiu, acuzată de purtare abuzivă, a ajuns la Curtea de Apel Constanța

17 Mar 2023 1281

O profesoară din Ovidiu, pedepsită pentru purtare abuzivă! „Inculpata a acționat împotriva unui minor în vârstă de 10 ani“

22 Feb 2023 2410

Constanța. Militari filați și testați cu detectorul de minciuni după o bătaie în gară! Tribunalul a încetat procesul penal

16 Dec 2022 1761

Fostul șef al Penitenciarului Baia Mare, arestat! Este acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

23 Nov 2022 1143

Folosire abuzivă a funcției în scop sexual DNA anunță că l-a reținut pe fostul șef al Penitenciarului Baia Mare

22 Nov 2022 2437

Detalii din dosar Un jandarm și doi polițiști din Constanța, trimiși în judecată pentru purtare abuzivă! Începe procesul

08 Nov 2022 1919

Începe procesul celor doi polițiști locali din județul Constanța, acuzați că ar fi bătut un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței

18 Sep 2022 1253

Un jandarm și doi polițiști, din Medgidia, trimiși în judecată după o bătaie în noaptea de Crăciun

11 Jun 2022 1754

Doi polițiști locali din județul Constanța, trimiși în judecată pentru că ar fi bătut un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței

21 Apr 2022 2576

Dosar penal pentru purtare abuzivă. Un polițist din Prahova ar fi agresat un minor în sediul secției de poliție

19 Mar 2022 1737

Totul a fost filmat Motivarea judecătorilor în cazul profesorului din Tulcea condamnat definitiv pentru că a bătut patru copii

16 Feb 2022 1921

Decizia finală, dată la Constanța Detalii șocante din dosarul profesorului tulcean acuzat că a bătut într-o școlă patru copii, trei de nouă ani și altul de zece ani

22 Jan 2022 2399

Profesor cercetat penal pentru purtare abuzivă „Fetița mea dacă iese exact așa ca tine bat la ea ca la fasole. Îi scot toți dinții din gură”

21 Dec 2021 1773