Constanța. Un șofer a mușcat de deget un polițist de la Rutieră! Anunțul procurorilor

 
 
  • Șoferul este suspectat de săvârşirea a două infracţiuni de ultraj, de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 
  • Pe parcursul intervenției lucrătorilor de poliţie, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal faţă de aceştia.
  • A fost încătuşat, iar apoi a lovit cu capul în zona nasului pe agentul B.A.C., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de un deget al mâinii drepte pe agentul U.V., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au finalizat cercetarea specifică în dosarul în care un polițist a fost lovit cu capul în zona nasului iar un alt om al legii a fost mușcat de un deget al mâinii drepte, aceștia fiind ultragiați de un conducător auto.
 
Șoferul a fost trimis în judecată, urmând ca dosarul său să fie analizat de magistrații de la Judecătoria Constanța.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Inculpatul (D.M.C) (Dinu Marian Cătălin) este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ultraj, în dauna persoanei vătămate U.V. (Ungureanu Vlad), ultraj, în dauna persoanei vătămate B.A.C. (Bărăscu Alex Cristian), conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
În fapt, la data de 24.04.2023, în jurul orei 09:00, inculpatul a fost depistat conducând un autoturism pe un drum public din municipiul Constanța, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Inculpatul prezenta halenă alcoolică, însă a refuzat iniţial testarea cu aparatul etilotest, iar apoi, la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Pe parcursul intervenției lucrătorilor de poliţie, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal faţă de aceştia.
 
A fost încătuşat, iar apoi a lovit cu capul în zona nasului pe agentul B.A.C., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de un deget al mâinii drepte pe agentul U.V., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale.
 

De menționat că, potrivit magistraților, inculpatul este cunoscut cu antecedente penale, ce nu atrag starea de recidivă, fiind condamnat anterior la pedepse privative de libertate, pentru comiterea unor infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi contra persoanei.
 
Prin ordonanţa din data de 24.04.2023 procurorul a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de inculpatul, pentru o durată de 24 de ore, de la data de 24.04.2023, ora 22:22, până la data de 25.04.2023, ora 22:22.

 
La data de 25.04.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.04.2023 şi până la data de 24.05.2023 inclusiv, a inculpatului.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constanța. Polițiști amenințați cu un cuțit de 21,5 cm. Judecătorii au încetat procesul penal
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Scene interzise minorilor lângă un hotel din Mamaia! Începe procesul

10 May 2024 692

IPJ Constanța Minor, arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi lovit cu pumnul un jandarm

01 May 2024 725

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 992

Arestare la Judecătoria Constanța Un polițist și un jandarm, amenințați cu acte de violență la Techirghiol

27 Dec 2023 1417

Sentință definitivă în dosarul în care doi procurori din DNA Constanța ar fi fost amenințați! Judecătorii au decis achitarea (MINUTA)

18 Dec 2023 1403

Județul Constanța Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a atacat o persoană cu o macetă. Iată ce s-a întâmplat

06 Oct 2023 859

Procurorii acuză - ultraj în Arestul IPJ Constanța! S-a lăsat cu o trimitere în judecată

14 Sep 2023 4972

„Vă dezbrac de uniforma de polițiști“ „Comandant de navă“, condamnat definitiv la Constanța, pentru ultraj!

05 Aug 2023 17316

Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

30 Jul 2023 2319

Tulcea. „Uite aşa vă tai capurile!” Polițist amenințat cu moartea! Judecători – „Scopul pedepsei se poate realiza şi fără privare de libertate“

08 Jul 2023 1269

Amenințări cu moartea în Primăria Saraiu Șofer împușcat după o urmărire în trafic, în 2017. Iată decizia finală!

21 Jun 2023 1663

Jandarm mușcat în timpul unor percheziții DIICOT

14 Jun 2023 1289

Constanța. Polițiști amenințați cu un cuțit de 21,5 cm. Judecătorii au încetat procesul penal

15 May 2023 2213

Scene șocante pe un drum din Constanța! Șofer împușcat după o urmărire în trafic, în 2017. Pronunțare amânată

13 May 2023 2334

„Valentino“ a fost plasat în arest la domiciliu! Bărbatul i-ar fi înjurat și amenințat pe polițiștii de la Acţiuni Speciale VIDEO

04 May 2023 2659