#ConstanțaAltfel Tribunalul Constanța, sesizat cu o cerere de suspendare a hotărârii de CLM prin care s-au introdus contravențiile pentru parcări în municipiul Constanța

  • Asociația Constanța Altfel a sesizat Tribunalul Constanța cu o cerere de suspendare a hotărârii de CLM prin care s-au introdus contravențiile pentru parcări în municipiul Constanța
  • În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare din municipiu
  • Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 lei
  • Amenzile vor fi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa

Asociația Constanța Altfel a sesizat ieri Tribunalul Constanța cu o cerere de suspendare a hotărârii de CLM prin care s-au introdus contravențiile pentru parcări în municipiul Constanța.
“Care da, ar trebui plătite, cel puțin în unele zone, dar în baza unor hotărâri de consiliu local legale”, susțin reprezentanții Asociației.
Aceștia afirmă că “experiența anterioară, de anulare a regulamentului parcărilor publice, a arătat că anularea a durat 1 an și ½. Timp în care primăria a încasat tariful de parcare, a amendat constănțenii în baza unei hotărâri de consiliu local nelegale, a generat acestora stres și cheltuieli de contestare, a aglomerat rolul instanțelor și a cheltuit prost banul public pentru soluționarea plângerilor constănțenilor de către instanțe”.
Constanța Altfel îl acuză pe edilul Decebal Făgădău de “abuz infinit mai clar decât în cazul regulamentului, acesta pretinzând plata parcării fix în condițiile declarate nelegale de instanță. Din acest motiv am decis să solicităm tribunalului suspendarea hotărârii de consiliu local. Ceea ce ar putea însemna că într-o lună de zile, dacă tribunalul apreciază legitime criticile noastre, hotărârea ar putea fi suspendată, rămânând ca ulterior să solicităm inclusiv anularea”, a anunțat Asociația.
În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare din municipiu.
 
Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 lei.


Redăm textul hotărârii: „Art. 1 – (1) Constituie contravenție următoarele fapte săvârșite de persoane fizice sau juridice: a) utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul local prin hotărâre; b) punerea utilizatorului de drept a unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi; c) ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice/hybrid plug-in, cu un alt tip de autovehicul. (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează: a) cu amendă de la 200 la 600 lei în cazul faptelor prevăzute la lit. a) şi b); b) cu amendă de la 200 la 400 lei, în cazul faptei prevăzute la lit. c).
(3) Sancţiunea se aplică persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în România, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state”.
Amenzile vor fi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.
 
Citește și:

Atenție! Intră în vigoare, la Constanța, amenzile pentru neplata taxei prin SMS și ocuparea ilegală a locurilor de parcare

Consiliul Local Municipal Constanța votează Amenzi pentru utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau pentru cine ocupă locul altui utilizator (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 506

Ziua Poliției Române Cupa Presei la Tir desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 471

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 694

Istoria orașului, în paragină Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1424

MDLPA Localități din 24 de județe primesc finanțare pentru noi investiții în modernizarea infrastructurii

27 Feb 2024 475

Constănțeanul supărat Lipsa iluminatului public, în zona podului de la Agigea, un pericol pentru cetățeni. Ce spun autoritățile?

26 Feb 2024 920

Zi importantă pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul Spitalului Municipal din Constanța (DOCUMENT)

14 Feb 2024 820

Arhiepiscopia Tomisului câștigă, din nou, procesul pentru Catedrala Eroilor, de la Casa de Cultură! Anularea autorizației nu schimbă terenul în „spațiu verde“ (MOTIVARE)

17 Jan 2024 1592

Protest seara trecută în fața Prefecturii Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Jan 2024 966

Atenție șoferi! O „nouă regulă” de montat indicatoare rutiere, în municipiul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Jan 2024 1677

Ce spectacole a pregătit Teatrul de Stat Constanța pentru acest final de an

28 Dec 2023 759

Armonia Hospital Constanța Centrul de Diagnostic și Tratamentul Infertilității de cuplu, în sprijinul celor care doresc să devină părinți

20 Dec 2023 1014

Știri Constanța Fanfara “Muzica Apelor”, magie în prag de sărbătoare! Programul concertelor de la Constanța

12 Dec 2023 893

#ConstanțaEsteBine 6 decembrie 2023. O zi astrologică foarte puternică

06 Dec 2023 1148

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului care va aduce artiștii de la Târgul de Crăciun de la Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 1104