Constănțeni trimiși în judecată după referendumul pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, din 2012. Azi, prima sentință

  • Azi, 05 februarie 2021, Judecătoria Constanţa s-a pronunțat în dosarul în care trei constănțeni (Andronic Georgiana, Covaliuc Razvan Alexandru și Puscasu Mariana) au fost deferiți justiției de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cauza vizând referendumul naţional organizat în iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.
 
Magistrații au renunţat la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul Covaliuc, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale (...) și a aplicat inculpatului un avertisment ce urmează a-i fi comunicat la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
 
Judecătorii au renunţat la aplicarea pedepsei faţă de inculpata Puscasu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale și a aplicat inculpatei un avertisment ce urmează a-i fi comunicat la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
 
În sarcina Georgianei Andronic, Judecătoria Constanța a stabilit pedeapsa de un an închisoare, pentru comiterea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Instanța a amânat aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform actului de sesizare a instanței, doi dintre inculpaţi au fost membri ai unei secţii de votare din localitatea Lumina, iar al treilea a fost membru al unui birou electoral din Ovidiu.
 
„Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29.07.2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral“, arăta Parchetul General al României în 2012.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeni, trimiși în judecată după referendumul organizat în iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României. S-a dat un nou termen

25 Jul 2020 1378

Trei constănțeni, trimiși în judecată de Parchetul General al României. Ce au decis judecătorii

08 Apr 2020 1481

Constănţeni deferiţi justiţiei în dosarul referendumului pentru demiterea preşedintelui României. Când va fi primul termen

29 Jul 2019 1707