Contestaţia Eldiclau, suspendată. CNSC aşteaptă decizia Curţii de Apel Bucureşti legată de Cazinoul din Constanţa


Reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor au suspendat soluţionarea celei de-a doua contestaţii formulate de SC Eldiclau SRL pentru contractul privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Surse avizate susţin că procedura a fost suspendată până ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor lua, la rândul lor, o decizie în privinţa primei contestaţii formulate în cauză de aceeaşi firmă.


Cronologic, situaţia stă în felul următor: pe data de 13 septembrie 2019, asocierea reprezentată de firma Eldiclau SRL a depus prima contestaţie la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pentru contractul privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa. La momentul respectiv, contestatarii se arătau nemulţumiţi de două aspecte legate de desfăşurarea licitaţiei pentru Cazino: unul dintre acestea se referea la respingerea ofertei proprii, ca fiind „inacceptabilă şi neconformă“. Cel de-al doilea aspect al primei contestaţii privea desemnarea drept câştigătoare a licitaţiei a ofertei înaintate de asocierea Aedificia Carpaţi & Remon Proiect & Profesional Construct Proiectare & Tehnoinstal SRL.
 

Oferta Eldiclau, respinsă



Prin decizia din 10 octombrie 2019, CNSC a admis în parte contestaţia Eldiclau, însă nu şi legat de respingerea ofertei proprii. Mai exact, CNSC a decis legat de acest aspect: „Respinge, ca nefondat, capătul de cerere prin care SC Eldiclau SRL, în asociere, a solicitat anularea deciziei autorităţii contractante privind respingerea ofertei depuse de Asocierea SC Eldiclau SRL – SC Telekom Romania Mobile Communications SA – Research Consorzio Stabile Societa Consortile A SRL – SC Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA“.


Prin aceeaşi decizie, CNSC a dispus ca autoritatea contractantă, anume Compania Naţională de Investiţii, să solicite lămuriri suplimentare de la ceilalţi doi ofertanţi, respectiv asocierea reprezentată de Aedificia Carpaţi şi parteneriatul SC Construcţii Erbaşu SA – SC Concas SA – SC Euras SRL – SC Polarh Design SRL. Această decizie a CNSC a fost atacată de reprezentanţii Eldiclau SRL la Curtea de Apel Bucureşti, întrucât legislaţia prevede acest drept.


În paralel, însă, reprezentanţii Eldiclau au depus o nouă contestaţie şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, ceea ce a dus la blocarea semnării contractului cu parteneriatul desemnat câştigător de două ori până acum, anume asocierea reprezentată de Aedificia Carpaţi.


În urmă cu două zile, reprezentanţii CNSC au decis însă să suspende analizarea celei de-a doua contestaţii depuse de Eldiclau până ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor lua o hotărâre cu privire la prima contestaţie depusă în cauză. Decizia Curţii de Apel va influenţa şi soarta celei de-a doua contestaţii depuse de Eldiclau la CNSC. Mai trebuie spus şi că, până la acest moment, încă nu a fost fixată o primă înfăţişare în procesul aflat pe rolul instanţelor bucureştene.



Citeşte şi:

 

Aedificia Carpați a făcut cerere de intervenție în dosarul de la CNSC privind reabilitarea Cazinoului


Lupta pentru Cazino
Telekom a depus cauţiunea la CNSC

 

„O cronologie a nesimţirii“ „Frustrare, furie şi neputinţă“ - cele trei cuvinte ce caracterizează reacţia autorităţilor după noua contestare a licitaţiei pentru Cazino (document)
 

LIVE TEXT Ministrul Dezvoltării şi primarul Constanţei, la pas prin Cazino. Încep discuţiile legate de amânarea reabilitării Cazinoului (galerie foto)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 315

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 2353

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 504

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1350

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 672

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 343

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 610

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 282

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 552

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 847

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2152

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 780

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 646

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1570

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 613