Contopire 21 de ani de închisoare pentru constănțeanul care, în 2012, amenintat cu moartea un judecător de la Curtea Constitutională


 
Curtea de Apel Constanța a decis azi condamnarea definitivă la 21 de ani de închisoare a constănțeanului care, în luna iulie 2012, a amenintat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru, pe atunci judecatoare la Curtea Constitutională.
 
Decizia judecătorilor de azi este definitivă.
 
Decizia de condamnare a fost luată într-un alt dosar penal - pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.
 
Amintim că în iunie 2008, individul a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, la 19 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor calificat.
 
Ulterio, aproape de jumătatea lunii iulie 2012, bărbatul ar fi ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru, pe atunci judecătoare la Curtea Constitutională,  cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic. În 2014, cel în cauză a fost condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare.
 
Azi, Curtea de Apel Constanța a constatat că infracțiunea ce face obiectul dosarului de distrugere a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie față de condamnările dispuse printr-o serie de sentințe penale anterioare.
 
Pe cale de consecință, Curtea de Apel a constatat că pedepsele stabilite prin sentințele penale amintitite anterior au fost contopite prin sentinţa penală (...) prin care s-a stabilit o pedeapsă rezultantă de 20 ani închisoare.
 

În continuare, instanța a adaugat pedeapsa de un an de închisoare stabilită în dosarul de distrugere la pedeapsa rezultantă de 20 ani închisoare aplicată printr-o altă sentinţă penală, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 21 ani închisoare, în regim de detenție.
 
Decizia de azi a Curții de Apel Constanța este definitivă.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Constănțeanul care a amenințat cu moartea, în 2012, un judecător CCR, condamnat din nou

01 Feb 2021 3156

Decizie definitivă pentru constănţeanul care ar fi ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru, judecător din Curtea Constituţională

24 Nov 2015 1759

Dosarul, la Curtea de Apel Individul din Constanţa care a ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru, condamnat la peste 17 ani de carceră

13 Nov 2015 1945

Celebru după ameninţările la adresa Aspaziei Cojocaru, inculpat într-un nou dosar

28 May 2015 1568