Justitie

Copiii s-au certat în faţa blocului, părinţii - în instanţă. Se cer daune de 50.000 de euro. Ce se întâmplă cu procesul


Procesul părinţilor care au dus cearta micuţilor din faţa blocului în sala de judecată continuă, la Curtea de Apel Constanţa, la mai bine de doi ani de la înregistrarea iniţială a litigiului în instanţă. Recent, judecătorii au acordat un nou termen în luna aprilie, pentru realizarea expertizei psihologice.


Concret, tatăl unei fetiţe ce avea cinci ani la data întâmplării faptelor i-a cerut în instanţă vecinei sale, la rândul ei mama unui băieţel de trei ani, daune morale de 50.000 de euro. Din informaţiile cuprinse în actele depuse la dosarul cauzei, reiese că litigiul dintre părinţi ar fi pornit ca urmare a neînţelegerilor dintre cei doi micuţi, care la vremea aceea aveau, aşa cum am menţionat anterior, cinci, respectiv trei ani.
 

Valorile fetiţei, încălcate de vecinăPotrivit datelor oficiale, cazul a fost înregistrat iniţial pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 10.10.2017, la Secţia I Civilă. În cererea de chemare în judecată, tatăl fetiţei, reclamant în cauză, argumentase că micuţei sale îi fuseseră „încălcate valorile intrinseci fiinţei umane reprezentate de viaţa în condiţii normale, sănătate, integritate psihică şi demnitate“.


În opinia reclamantului, valorile fuseseră încălcate de către vecina sa, pârâta în cauză. În acest context, bărbatul le-a solicitat judecătorilor, în numele fetiţei sale, să o oblige pe vecină la plata sumei de 50.000 de euro, cu titlul de daune morale. Omul a spus că micuţa a avut de suferit „prin faptul proferării la adresa acesteia, de către pârâtă, pe un ton maxim ridicat şi maxim ameninţător, pe calea unei serii de cuvinte jignitoare la adresa minorei, concretizate în ameninţarea prin afirmaţia de final «te calc în picioare şi te omor cu mă-ta cu tot»“.


De partea cealaltă, vecina chemată în judecată a cerut ca judecătorii să respingă acţiunea, negând acuzaţiile aduse de reclamant. Aceasta a argumentat că fetiţa vecinului său îl tot lovea pe băieţelul ei, care era mai mic decât aceasta. Lovirile ar fi avut loc afară, la scara blocului, în prezenţa mai multor copii, dar şi a mătuşii fetiţei, care nu intervenea deloc pentru stoparea acestui comportament. În acest context, femeia a spus că a intervenit spunându-i fetiţei să se oprească după ce aceasta l-ar fi lovit pe băieţelul său cu piciorul în zona genitală, iar micuţul s-ar fi prăbuşit de durere.
 

Starea de temere, cauzată de părinţiNu în ultimul rând, femeia a argumentat că starea de temere pe care vecinul său susţine că o are fetiţa ori de câte ori se întâlnesc este cauzată, de fapt, de atitudinea părinţilor fetiţei, care îi induc ideea că ar trebui să se teamă de vecina ei (pârâta din cauză).


Una peste alta, după ce judecătorii Tribunalului Constanţa au analizat actele depuse la dosarul cauzei, au ajuns la concluzia că acţiunea promovată în instanţă nu ar fi fondată şi au respins-o ca atare. Nemulţumit, tatăl fetiţei, reclamantul din proces, s-a adresat judecătorilor Curţii de Apel Constanţa.
În această situaţie, procesul se desfăşoară la acest moment la Curtea de Apel, unde judecătorii au amânat recent dosarul şi au acordat un nou termen de judecată în luna aprilie, ca urmare a lipsei raportului de expertiză psihologică dispusă în cauză.


Citeşte şi:

Doi părinţi constănţeni au dus cearta copiilor de la bloc în sala de judecată. Se cer daune morale de 50.000 de euro

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM a decis Ce judecători vin la Constanța. Cine pleacă de aici

04 Apr 2020 459

Transferuri în instanțe și parchete Magistrați care vor să plece din Constanța sau să vină aici

30 Mar 2020 1515

Judecători constănțeni promovați pe loc. Ce note au obținut la concurs

28 Mar 2020 365

S-a modificat comisia de evaluare de la Curtea de Apel Constanța. Iată noua componență

28 Mar 2020 1884

A actualizat documentația pentru Cazino Impex Romcatel Cercetare Proiectare, cu termen preschimbat la Judecătoria Vaslui

27 Mar 2020 327

Vot la limită Magistrat nou pentru Judecătoria Constanța. Cine este și pentru ce perioadă vine

27 Mar 2020 1302

În atenția justițiabililor dobrogeni Verificați aici dacă procesul dumneavoastră se va judeca pe durata stării de urgență! Precizări importante de la Curtea de Apel

26 Mar 2020 924

Rocada mică în instanțe Ce judecători constănțeni au primit acordul CSM pentru transfer. Cui i-a fost respinsă cererea

26 Mar 2020 539

Măsuri fără precedent CSM face un apel important la mai mulți judecători. Unii sunt din Constanța

23 Mar 2020 2036

Un judecător din Constanța își cere transferul la Curtea de Apel Bucureşti

22 Mar 2020 960

Fost președinte în cadrul Judecătoriei Constanța Magistratul Victor Văduva, cu mandat prelungit în conducerea Școlii Naționale de Grefieri

21 Mar 2020 868

Președinte din Curtea de Apel Constanța, reconfirmat în funcție de către CSM, cu majoritate de voturi

20 Mar 2020 595

Viața bate filmul! Povestea unei constănțence care a aflat că sora ei trăiește, în timpul procesului pe care l-a deschis pentru a o declara moartă

18 Mar 2020 637

A dat în judecată CSM pentru a deveni judecător fără a da examen. Ce au decis magistrații constănțeni

16 Mar 2020 1420

Curtea de Apel Constanța Ce schimbări s-au făcut în Comisia de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informații de interes public

13 Mar 2020 306