Copiii s-au certat în faţa blocului, părinţii - în instanţă. Se cer daune de 50.000 de euro. Ce se întâmplă cu procesul


Procesul părinţilor care au dus cearta micuţilor din faţa blocului în sala de judecată continuă, la Curtea de Apel Constanţa, la mai bine de doi ani de la înregistrarea iniţială a litigiului în instanţă. Recent, judecătorii au acordat un nou termen în luna aprilie, pentru realizarea expertizei psihologice.


Concret, tatăl unei fetiţe ce avea cinci ani la data întâmplării faptelor i-a cerut în instanţă vecinei sale, la rândul ei mama unui băieţel de trei ani, daune morale de 50.000 de euro. Din informaţiile cuprinse în actele depuse la dosarul cauzei, reiese că litigiul dintre părinţi ar fi pornit ca urmare a neînţelegerilor dintre cei doi micuţi, care la vremea aceea aveau, aşa cum am menţionat anterior, cinci, respectiv trei ani.
 

Valorile fetiţei, încălcate de vecină



Potrivit datelor oficiale, cazul a fost înregistrat iniţial pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 10.10.2017, la Secţia I Civilă. În cererea de chemare în judecată, tatăl fetiţei, reclamant în cauză, argumentase că micuţei sale îi fuseseră „încălcate valorile intrinseci fiinţei umane reprezentate de viaţa în condiţii normale, sănătate, integritate psihică şi demnitate“.


În opinia reclamantului, valorile fuseseră încălcate de către vecina sa, pârâta în cauză. În acest context, bărbatul le-a solicitat judecătorilor, în numele fetiţei sale, să o oblige pe vecină la plata sumei de 50.000 de euro, cu titlul de daune morale. Omul a spus că micuţa a avut de suferit „prin faptul proferării la adresa acesteia, de către pârâtă, pe un ton maxim ridicat şi maxim ameninţător, pe calea unei serii de cuvinte jignitoare la adresa minorei, concretizate în ameninţarea prin afirmaţia de final «te calc în picioare şi te omor cu mă-ta cu tot»“.


De partea cealaltă, vecina chemată în judecată a cerut ca judecătorii să respingă acţiunea, negând acuzaţiile aduse de reclamant. Aceasta a argumentat că fetiţa vecinului său îl tot lovea pe băieţelul ei, care era mai mic decât aceasta. Lovirile ar fi avut loc afară, la scara blocului, în prezenţa mai multor copii, dar şi a mătuşii fetiţei, care nu intervenea deloc pentru stoparea acestui comportament. În acest context, femeia a spus că a intervenit spunându-i fetiţei să se oprească după ce aceasta l-ar fi lovit pe băieţelul său cu piciorul în zona genitală, iar micuţul s-ar fi prăbuşit de durere.
 

Starea de temere, cauzată de părinţi



Nu în ultimul rând, femeia a argumentat că starea de temere pe care vecinul său susţine că o are fetiţa ori de câte ori se întâlnesc este cauzată, de fapt, de atitudinea părinţilor fetiţei, care îi induc ideea că ar trebui să se teamă de vecina ei (pârâta din cauză).


Una peste alta, după ce judecătorii Tribunalului Constanţa au analizat actele depuse la dosarul cauzei, au ajuns la concluzia că acţiunea promovată în instanţă nu ar fi fondată şi au respins-o ca atare. Nemulţumit, tatăl fetiţei, reclamantul din proces, s-a adresat judecătorilor Curţii de Apel Constanţa.
În această situaţie, procesul se desfăşoară la acest moment la Curtea de Apel, unde judecătorii au amânat recent dosarul şi au acordat un nou termen de judecată în luna aprilie, ca urmare a lipsei raportului de expertiză psihologică dispusă în cauză.


Citeşte şi:

Doi părinţi constănţeni au dus cearta copiilor de la bloc în sala de judecată. Se cer daune morale de 50.000 de euro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistratul Ruxandra Vasile nu va veni la Judecătoria Medgidia, a decis CSM

12 Apr 2024 430

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 493

Știri justiție Constanța La Tribunalul Constanța sunt 17 posturi disponibile pentru transferul judecătorilor! Câte sunt la Curtea de Apel

10 Apr 2024 420

Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA

08 Apr 2024 1177

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, cere să fie numit procuror

02 Apr 2024 625

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 634

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 608

Tribunalul Constanța, cele mai multe posturi pe Dobrogea, disponibile pentru transfer! (DOCUMENT)

31 Mar 2024 502

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1109

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 806

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3022

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 645

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 655

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 612

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 686