Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA. Ce spune chestorul Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ

  • Cu privire la situația comisarului șef Coteanu, chestorul Constantin Adrian Glugă, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a declarat: „polițistul la care faceți referire este pus la dispoziția unității, acesta desfășurându-și activitatea în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică al I.P.J. Constanța.

Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa, a dispus, ieri, trimiterea în judecată a comisarului şef Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie!
 
Dosarul va fi judecat de Vlad Andrei Ardeleanu, judecător în cadrul Secției Penale din Tribunalul Constanța. Primul termen în faza camerei preliminare a fost stabilit pentru data de 26 februarie 2021.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, obiectul dosarului este reprezentat de „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) rap. la art 320 CP, art 269, art 267 CP“.
 
Amintim, la momentul mediatizării cauzei, DNA informa că poliţistul era cercetat „pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu“.
 
Conform sursei citate, în ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

Prezumţia de nevinovăţie

 
„În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie“.
 
Până la pronunţarea unei hotărâri definitive în cauză, comisarul şef Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, se bucură de prezumţia de nevinovăţie.
 
Cornel Gabriel Coteanu a fost unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța, mandatul său în fruntea Poliției Eforie fiind de aproximativ 15 ani.

 
Recent, Tribunalul Constanța a admis trei acorduri de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu trei inculpați din dosarul fostului șef al Poliției Eforie.
 

Precizări ale chestorului Glugă

 

Chestorul Constantin Adrian Glugă, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a declarat: „polițistul la care faceți referire este pus la dispoziția unității, acesta desfășurându-și activitatea în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică al I.P.J. Constanța.
 
Citește și
 
A treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța are dosar la DNA
Cine i-a luat locul lui Cornel Coteanu la șefia Poliției Eforie. Anunțul inspectorului șef Constantin Adrian Glugă


 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premieră la DNA Constanța! Primul dosar de trafic de droguri trimis în instanță

25 Feb 2021 550

Tribunalul a stabilit un nou termen în dosarul comisarului-șef Coteanu

19 Feb 2021 650

DNA, oficial despre dosarul comisarului șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

05 Feb 2021 1051

Grigorenco Iulian, Stan Alexandru, Stănică Niculae, arestați preventiv la cererea DNA, contestă mandatele. Ce decizie a primit comisarul-șef Coteanu

04 Feb 2021 1431

Oficial de la Tribunal DNA a reținut patru bărbați. Legături cu dosarul fostului șef al Poliției Eforie. Cine a fost arestat

01 Feb 2021 1341

Comisarul şef Gabriel Coteanu contestă controlul judiciar

27 Jan 2021 594

Poate purta arme! Prima decizie în dosarul comisarului şef Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie!

23 Jan 2021 1158

Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA

21 Jan 2021 2542

A treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

18 Dec 2020 1652

Dare de mită în formă continuată (17 acte materiale) Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA Constanţa, admis

24 Nov 2020 1372

Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, menținut sub control judiciar

14 Nov 2020 1133

Toți inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au făcut înțelegeri cu DNA Constanța

28 Oct 2020 3031

DNA Constanța, mutare surpriză în dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie!

03 Oct 2020 3209

Scandalurile care au cutremurat Poliția Constanța. De la comisar șef Ioan Bucur la comisar șef Cornel Gabriel Coteanu

04 Sep 2020 2617

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța are dosar la DNA Cine i-a luat locul lui Cornel Coteanu la șefia Poliției Eforie. Anunțul inspectorului șef Constantin Adrian Glugă

02 Sep 2020 3375