Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, trimis în judecată într-un alt dosar


 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, în prezent pensionat!

Dosarul 13057/212/2023 are ca obiect sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (art.275 NCP) al. 1, iar potrivit portalului instanțelor de judecată Cornel Gabriel Coteanu are calitatea de inculpat.

Până în prezent, nu a fost fixat un prim termen de judecată.

Surse judiciare ne-au declarat că acest dosar este disjuns din cauza instrumentată de DNA Constanța, cauză în care fostul șef al Poliției Eforie a fost deferit justiției în 2021.

Amintim că la începutul anului 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată lui Cornel Gabriel Coteanu, la data faptelor șef al Poliției Eforie, județul Constanța, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

- luare de mită în formă continuată (17 acte materiale),
- instigare la fals material în înscrisuri oficiale,
- favorizarea făptuitorului,
- omisiunea sesizării.     

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

1. În perioada august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în 17 rânduri, de la o persoană, câte 600 lei/zi (în total 10.200 lei), pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța.

Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

2. În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat lui Iftimie Vasile Marcel, în perioada respectivă șeful Poliției Locale Eforie, să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

3. Într-un context asemănător, în perioada 10-14 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, în aceeași calitate, nu ar fi sesizat de îndată organul de urmărire penală competent, pentru o infracțiune de dare de mită (“atenție” în valoare de 200 lei). Banii ar fi fost destinați agentului constatator Iftimie Vasile Marcel pentru ca persoana care ar fi oferit cei 200 de lei să nu răspundă contravențional. Inculpatul a preferat să restituie persoanei respective banii remiși.

4. În luna iulie 2019, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi ajutat o persoană să evite răspunderea penală pentru o infracțiune de conducere fără permis, prin neînregistrarea, în evidența cauzelor penale, a procesului verbal de constatare a infracțiunii flagrante.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.

Noul termen a fost stabilit pentru luna viitoare.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Sentință definitivă în primul dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DNA Constanța!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înalta Curte i-a admis plângerea lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, împotriva soluției de clasare obținută de Vasile Abagiu, de la DNA Constanța

13 Jun 2024 875

Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, contestație la Tribunalul Constanța

02 Nov 2023 1190

Horia Constantinescu, președintele ANPC, acționat în instanță de Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

03 Aug 2023 2585

Cornel Gabriel Coteanu Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată într-un alt dosar! (DOCUMENT)

02 Jun 2023 2779

Sentință definitivă în primul dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DNA Constanța!

07 Feb 2023 2530

DNA Dosarul unuia dintre cei mai vechi șefi din IPJ Constanța, amânat pentru la anul

15 Dec 2022 2749

Premieră la DNA Constanța! Se reia cercetarea judecătorească în primul dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii Anticorupție

12 Nov 2022 2194

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată de DNA. Procesul, amânat

02 Oct 2021 4192

Premieră la DNA Constanța! Începe judecata! (document)

22 Sep 2021 4427

Iulian Grigorenco și Alexandru Stan, menținuți în arest la domiciliu

04 Sep 2021 4086

Condamnare definitivă pentru unul dintre inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie

15 Jul 2021 3070

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța a scăpat de controlul judiciar

25 Jun 2021 2826

O nouă hotărâre în cazul comisarului-șef Coteanu acuzat de luare de mită

16 Jun 2021 2565

Comisarul-șef Coteanu, nemulțumit de decizia Tribunalului Constanța. Când va fi luată o decizie finală

08 Jun 2021 2031

Comisarul-șef Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, rămâne sub control judiciar

26 Apr 2021 2291