Coronavirusul a afectat și rejudecarea unei mici părți din Dosarul Retrocedărilor din Constanța


Dosarul privind rejudecarea unei mici părți din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a primit un nou termen la Curtea de Apel București. Procesul a fost amânat pentru data de 21 mai, având în vedere Hotărârea nr. 191 din 10.03.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru Judecători, privind unele măsuri pentru prevenirea răspândirii la nivel național a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2.
 
Dosarul va fi judecat de Bogdan Florin Voinescu, judecător al Curții de Apel București. Oricare va fi decizia acestuia, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, Georgică Giurgiucanu a fost condamnat, de altfel, prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte, în dosarul „mamă“ al retrocedărilor din Constanța, la cinci ani și șase luni de detenție, pentru instigare la complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată și, respectiv, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție a dictat aproape 120 de ani de închisoare:  Radu Ștefan Mazăre: nouă ani de închisoare
Nicușor Daniel Constantinescu: cinci ani de închisoare.
Constantin Racu: șase ani și zece luni de închisoare.
Daniela Ramona Dospinescu: șapte ani și șase luni de închisoare.
Ion Marica: cinci ani de închisoare.
Cristian Talpău: patru ani de închisoare.
Nora Alina Chircă: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Dan Miron: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Bogdan Ghițulescu: patru ani de închisoare.

Răsvan Mircea Tudorache: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Paraschiva Barbu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Niculae Nejloveanu: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.

Mihai Sergiu Ceacîreanu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de șapte ani.
Bogdan Gabriel Sandu: patru ani de închisoare.
Daniel Ene: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de șapte ani.
Georgică Giurgiucanu: cinci ani și șase luni de închisoare. Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel București cu privire la infracțiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reținută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.
Emil Dragoș Săvulescu: cinci ani și șase luni de închisoare.
Aurel Jean Andrei: doi ani se dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Cristina Budei: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Viorel Pană: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Mihai Camboianu: cinci ani de închisoare.
Valentin Gheorghe Ionescu: cinci ani de închisoare.
Cristian Borcea: cinci ani de închisoare.
Ruxandra Luminița Darie: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Marius Pușcași: trei ani de închisoare.
Pușcași Carmen: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Înalta Curte a încetat procesul penal față de inculpatul Andrei Sozanski pentru infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art. 289 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969) și art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale (pct. F - Rechizitoriu).
 
Grațiela Rusu: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Sanda Gabriela Radu: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Claudia Cealera: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Luminița Călătoru: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Silvia Stanciu: doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Dima Alin Horațiu: șase ani de închisoare.
 
Citește și:
 
Radu Mazăre, condamnat de Tribunalul Constanța la șase ani de închisoare. Apelul dosarului, amânat din cauza coronavirusului

Teren din Dosarul Retrocedărilor, scos de sub sechestrul instanței ce l-a condamnat pe Mazăre. Cui aparține și de ce s-a luat această decizie
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces pentru terenul preluat abuziv de comuniști de la o parohie din Arhiepiscopia Tomisului. Ce s-a întâmplat cu dosarul

24 Apr 2021 1104

Recursul în casație din Dosarul Retrocedărilor, admis în principiu. Azi, un nou termen. Cine analizează cazul

02 Mar 2021 1568

Amintiri din Constanța veche Fundătura Ștefan cel Mare, din Constanța, în centrul unui proces pe Legea 10. Pe teren se aflau o moară și o fabrică de pâine

23 Feb 2021 2075

Municipiul Constanța prin Primar a scăpat de un proces deschis de un dezvoltator imobiliar. Legături cu celebrul dosar al Retrocedărilor

18 Dec 2020 1403

Aproape 40 de ani de închisoare pentru retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța.

28 Nov 2020 1551

Rejudecarea unei părți din dosarul Retrocedărilor din Constanța, amânată

03 Oct 2020 1377

Municipiul Constanța, victorios în procesul dintre Darie, Pușcași și Holland Development pentru terenuri retrocedate

02 Oct 2020 2138

O mică parte din dosarul Retrocedărilor din Constanţa, azi în atenția Curții Supreme

01 Oct 2020 1310

Un cunoscut doctor s-a plâns Curții Supreme de funcționarii Primăriei Constanța. Motivul – nouă dintre terenurile Dosarului Retrocedărilor

29 Sep 2020 2877

Au fost stabiliți judecătorii care vor închide odată și pentru totdeauna circuitul penal al Retrocedărilor din Constanţa!

15 Sep 2020 1881

Dosarul „mamă“, trimis în instanță din 2008 O parte din dosarul Retrocedărilor din Constanţa se întoarce la Înalta Curte!

17 Aug 2020 1576

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Judecătorii au încetat procesul față de omul de afaceri Georgică Giurgiucanu (minută)

29 Jul 2020 1013

O mică parte din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa se va rejudeca! Azi, un nou termen

21 May 2020 1483

Se cere rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța. Decizia ar putea fi luată azi, la Înalta Curte

19 Mar 2020 2523

Omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, singurul inculpat Rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, amânată

28 Feb 2020 3481